ja chyba podobnie na jakiś czas ..... :(
szczepanj23 napisał:
H m m m m czuję się lekko zagubiony na tym forum,chyba na jakiś czas zniknę.W razie czegoś pisać na PW Oferta Kymco-aktualna
ArtekToros
ja chyba podobnie na jakiś czas ..... :(
Odniosłem wrażenie że ktoś chciałby poprostu ROZWALIĆ to forum od wewnątrz - kłócąc nas pomiędzy sobą, proponuję nie znikać tylko NIE PODEJMOWAĆ PROWOKACJI, ot mijajmy takie posty bez komentowania zgłaszając je do moderacji.
Poprostu KTOŚ by chciał aby to forum i Nasze Wycieczki "umarły śmiercią naturalną" - nic z tego - ja się nie dam !
Aha, dziś troszkę (niechcący przez nieuwagę) - przegiąłem !
Camaro rano jak jechałem do pracy na Prymasa 1000-lecia zamknął "szafę" , wskazówka licznika przeszła poza skalę, czyli ponad 120 km/h , jak to zobaczyłem zrobiło mi się lekko mokro i zacząłem odpuszczać.
renia69 napisał:
fujara pipka fajfus penisek fallus piczka ogór siusiaczek kutafon
chyba głodnemu chleb na myśli. Następny debil.
nie, to wciąż ten sam debil.
Szkoda, że zamiast IP, nie można od użytkownika pobrać adresu Mac. Wtedy banowanie miało by sens.
Ale i tak zgłosić trzeba;)
Swoją drogą dzieci w polsce coraz głupsze... (oczywiście nie wszystkie;))
Kristop nie ma pewności, że to dziecko pisało. Równie dobrze mogła to być osoba dorosła fizycznie ale nie psychicznie. Renia zablokowana ale obstawiam, że jutro lub za kilka dni pojawi się następny troll.
Nie pierwsze forum, gdzie takie cyrki się dzieją. Kiedyś (jak ktoś pamięta) ostoją był usenet, teraz zostały tam niedobitki, parę aktywnych grup (motocyklowa słaba, ciężko się coś dowiedzieć niestety, króluje cebulizm polaczyzm czyli hejt) ,a i korzystanie z tego przez fora i czytnik google nie pomogło w jakości. Na szczęście z moich obserwacji wynika, że takie niemiłe sytuacje nie pojawiają się jakoś często.
Generalnie na forach (różnych) panuje straszny szum informacyjny, pytasz się o coś odsyłają do archiwum, szukasz usilnie znaleść nie możesz.. Nie zmierza to w dobrą stronę, choć towarzysko rozwija się super (oczywiście nie jest to jakiś ukryty sarkazm do zaistniałej sytuacji..)
trudno z zapałem odpisywac na każdy kolejny wątek:
-chce zmienić wydech,opłaca sie?
- chce zmienić cylek na 70-cm,opłaca sie?
bo takie powstają 3 dziennie. Jeżeli forum ma wzięcie to niestety teraz tak jest.Ludzie nie szukają bo nie umieją (brak nawyku czytania i szukania informacji) i są wygodniccy.Co powoduje że nawet jak wyszukasz fraze to pierwsze 200 trafień to bedzie tylko to samo pytanie i gdzieś na szrym końcu odpowiedź udzielona 3 lata temu ale aktualna do dziś.
Samo przebicie sie przez WYSZUKANE wymaga determinacjialbo ktoś musi takie tematy regularnie usuwać. To robota prawie na pełny etat- czytać wszystko i fitrować treść na zasadzie merytorycznie przydatna/merytorycznie zbędna. A jeszcze musi to robić ktoś kompetentny
ja sie kiedyś na tuningforum.pl wnerwiłem, zrobiłem FAQ, podlinkowałem takie wracające tematy (nawet jakieś totalnie elementarne lub głupie) z sensownymi odpowiedziami, zacząłem gonić leniuszków i jak sie okazało żejak ludzie nie mogą zadac pięćsetny raz pytania CO MI DA STOŻEK to praktycznie przestają pisać bo 95% tematów to takie wtórne proste pytania.
Zwłaszcza jak dziedzina mało sie zmienia. A zasady działania i modyfikacji silników mało sie zmieniają od czasu ich wynalezienia.
mało tego - z hurrrrrra w roku 98 gdzie każdy pomagał każdemu a tuning to były dywaniki z blachy ryflowanej i nakładka na końcówke wydechu zmieniło sie to w pilnie strzeżone know-how a wiedza stała się pieniędzmi wiec mało kumatych ludzi na bieżąco (czyli z branży) ma ochote publikować informacje o kompletnych rozwiązaniach.
A to że jeden czy drugi gnojek co z jakichś powodów dostał po łapach nie może sie z tym pogodzić i odereagowywuje tak jak ktoś tutaj- to też norma. Można sie z tym szarpać. Ale ja wychodze z założenia że zakładanie nowego profilu wymaga zachodu a usunięcie ludzika to kliknięcie. 4-5 razy wyleci i odpuszcza. Zasada: poszumi, poszumi i spłynie - sprawdza sie znakomicie.
Zwłaszcza na forach opartych o phpBB sie sprwdza znakomicie. Gośc musi założyć konto, wypełnić troche profil, podać niezbanowanego emaila, z niezbanowanego IP, odebrać emaila aktywacyjnego a potem pracowicie tworzyć nowy wątek, wklejac treść, zapisywać i kolejny i kolejny i kolejny.. i męczy sie tak 20 minut żeby było 20 tematów.
A admin tylko zaznacza: usuń użytkownika i wszystkie jego posty...i klika OK.
No i kto sie bez sensu bardziej narobił?
Życie moda nie jest lekkie :-). Choć powinien reagować, bo takie "wymioty słowne" zniechęcają do konkretnego portalu czy forum.
Oczywiście są pytania nawracające ciągle, są i takie pozostające bez odpowiedzi.. Pytałem kiedyś o szybę (czyli NIE wydech, wario, dysza, nie pali, brak iskry chińskie vs markowe) bez odzewu, nie wiem czy do montażu nóżki bocznej trzeba zdemontować centralną, jakieś wątpliwości z podparciami dla pasażera itp, ale już nie zakładam tematów, bo nie liczę na odpowiedzi. Ale zdaję sobie sprawę, że statystycznego usera w użytkowaniu skutera interesuje coś innego niż mnie. Jak to się mówi, trzeba pochylić głowę i dowiedzieć się "analogowo" :-).
idealnie nie bedzie.
na Tuning wisi mój temat o gaźniku (0 odpowiedzi) i mam też /nóżkowy/ temat bo musze jakąs dopasować ale nawet go nie zakładałem - brak wiary w skuteczność :)
Za to najważniejsze, że towarzysko się kręci, mimo ostatnich zawieruch, będzie mi bardzo miło was poznać na jakiejś wycieczce..
A może kiedyś wybierzemy się razem - Grupą - na jakiś koncert? Co Wy na to?
Jestem za.
Wiedziałem, że Madi będzie chętny. Kto jeszcze ma ochotę odbyć grupą wycieczkę skuterową na jakiś koncert?
Ja już dawno nie byłem na i nie wiem gdzie, kiedy i kto fajny gra. Jak to się mówi - wypadłem z obiegu.
możemy jechać na wycieczke bo mam czym jechać. Poszedłem śladem Izdebskiego i kupiłem drugi raz Routera WS 50.
gratuluje :) dobrego wyboru .
są teraz w tak smiesznych cenach, że chyba warto ?
ostatni raz byłem na kocercie jak byłem młody :) piszę się , tylko trzeba wiedziec na co iść - a raczej jechac
madi napisał:
możemy jechać na wycieczke bo mam czym jechać. Poszedłem śladem Izdebskiego i kupiłem drugi raz Routera WS 50.
Madi
GRATULUJĘ - miło czytać ze masz już czym jeździć (choć tak naprawdę to zawsze miałeś pod ręką MZ - kę), ale to już szczegół .
W Łoś'u pozostało tylko zrobienie i zamontowanie gmoli coby był bezpieczny jak Basia zacznie na nim ćwiczyć na placu no i dla jej bezpieczeństwa.
Co do wyjazdu na jakiś koncert - ja raczej niestety odpadnę - koncerty to nie moje klimaty. Wiecie że bardziej preferowałem wycieczki połączone z biwakowaniem.
Myślę sobie ze jak Basia już ogarnie ŁÓŚ'a to będziemy mogli więcej pojeździć bo to bardzo niski pojeździk i łatwiej jej nad nim będzie zapanować jeśli na spoko będzie sięgać stopami do asfaltu. A że nie jeździła na NORMALNEJ biegówce to nie będzie miała pomyłek z biegami tak jak ja gdy siadam na Łosia i zapominam ze w nim biegi chodzą inaczej ... ha ha ha .
Maru zapodaj jakeiś zdjęcie tego Łosia :)
widze ,że powoli drużyna się składa w aspekcie gotowości pojazdów do wspólnych wyjazdów - super