Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Dzięki za info o motokocach ,ale cena mnie naprawdę zszokowała

używki w kilku rozmiarach idzie wyrwać za około 100-150zł.

Ale chyba na giełdzie lub motobazarach

nie tylko, byłem chyba na połczyńskiej 113 czy 114 i tam gość mówił że mają kilka bo przyjeżdżają na sprzętach z zza granicy a ludzie nie biorą- tylko sobie trzeba przymierzyć bo to na ogoł z maxiskuterów.

tu już nówka kobi za 170
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=koc+na+nogi&search_scope=&bmatch=s0d-4

Dziś odebrałem info, że mój motor ma założone nowe lagi i sprężyny progresywne. Już nie będzie nurkował przy hamowaniu. Teraz aby udała się dalsza część projektu za nim wyląduje u Pana Rafała w warsztacie w celu ujednolicenia koloru i innych drobnych zabiegów kosmetycznych.

Czy ktoś wie co się dzieje z Kisiem???
Bez niego forum zasypia.

Hej, hej, hej. Dzis minąl równo rok jak Ja przyjechałam do Warszawy. Myslałam o tym co było w przeciągu tego roku i zrozumiałam między innym że bardzo się ciesze ze poznałam Was wszystkich - Grupa mazowiecka :D

Też się cieszymy.

Szczepan zerknij na to, może by pasował >>---> http://tablica.pl/oferta/niezawodny-151-motokoc-tucano-urbano-termoscud-CID5-ID4vHEX.html#22ec91edeb

Kisiu coś nie zagląda, dziwne, bo zawsze codziennie wchodził i coś naskrobał, przynajmniej było co poczytać. Może mu tyle roboty dowalili, że nie ma kiedy do kompa usiąść..

Dychul powodzenia w dalszych pracach.

Maru jak postępy z błotnikiem ?

Dzięki Madi wrzuciłem do obserwowanych jak jutro będę miał czas to spróbuję się dodzwonić na czym ten kocyk śmigał bo może być dedykowany do konkretnego skutra

fakt faktem że taki kocyk ma najwiekszą racje bytu w skuterach LC z ogrzewaniem gdzie pod ten kocyk jest ciepłe powietrze wdmuchiwane.

Ja się troche boje tych kocyków.
Dużą zaletą skutera i pozycji /nie okrakiem/ jest to że w wypadku szlifa mam szanse przełożyć nogi nad upadający skuter i siąść na nim albo na tyłku.
Do kocyka jednak jesteś dowiązany lub możecie lekko unieruchomić.

i tu masz racje ,jest to troche hm...

Witajcie :) Niedługo wiosna...Zastanawiam sie poważnie - może już w tym roku wymienic moją ulubioną Virażkę 250 na coś większego ...np Drag Star 650 albo 1100!!!

jak mozesz wymienić to czemu nie :) marzenia i plany są od tego żeby je realizowac , powodzenia

A ja się pochwale co u mnie. W zeszłą sobotę zamontowałem z kolegą Maćkiem wzmacniany wał motoforce - podstawa mocnego tuningu, cylinder 72cm3 Naraku, uszczelki, uszczelniacze, oraz nowe przewody paliwowe, i filtr paliwa. Dzisiaj udało mi się wyregulować W KOŃCU gaźnik.. metodą prób i błędów. Skuter nie miał wystarczająco dużo benzyny w stosunku do powietrza. Przy 3,00 obrotu śrubką paliwo-powietrzną doszedłem do zalewania. Przy 2,50 świeca miała kawę z mlekiem, jednak był muł podczas ruszania - dalej zbyt mało powietrza. Śrubeczkę ustawiłem dzisiaj pomiędzy 2,50 a 2,75, i jest git.
Coś mi trzeszczy podczas przyśpieszania, i na wyższych obrotach. Bendix wykluczony. Pozostaje wariator lub łożyska na wałku rozrządu.
Moje dalsze plany z tuningiem?
- Sportowy wałek rozrządu Tec 50cm3 - 90cm3
- Wariator Malossi Multivar (Polini Speed Control jest zbyt duży, i pasek będzie tarł o bendix).

Na tym cylindrze, wałku rozrządu, wariatorze uzyskam dużą moc.
Teraz trzeba ją wykorzystać...
Aktualne przełożenia to 11 obr. dzwonu na 1 obr. koła. Zmieniamy je na 9,5/1. Po tej zmianie pojawi się spora prędkość v-max. Obciążenie wału korbowego sporo wzrośnie.. tutaj zacznie wykazywać się niezawodnością wał za ponad 3 stówy firmy motoforce.

Zrobię jeszcze z przodu hampel tarczowy.

Toros F16 będzie wyglądem przypominał gówno z Tesco, jednak mocą będzie odpowiadał dwóm diabłom.

Izdebski w końcu nazwa "F16" do czegoś zobowiązuje... ;)

.. do jeżdżenia we trzech w szyku po mieście i puszczania muzyczki z TopGun? :)

Roboty mi dowalili ale... Kto by się tym przejmował? U nas nikt się nie przejmuje niczym. Ani terminowością doreczania ani w ogóle niczym. Najwazniejsze jest aby wynieść ulotki Selgrosa.

Wiecie, że w Danii jest ustawowy zakaz poruszania się po drogach publicznych motocyklami w okresie od pierwszego grudnia do pierwszego marca?

Kisiu1981 napisał:

Wiecie, że w Danii jest ustawowy zakaz poruszania się po drogach publicznych motocyklami w okresie od pierwszego grudnia do pierwszego marca?

a to niby czemu ? Czyli w tym kraju też brak wolności. Ja już tam raczej nie mógł bym mieszkać.

I to jest dobre okres zimowy

Państwo martwi się o swoich obywateli w myśl zasady - zapobiegac zamiast leczyć. Chodzi o to żeby Żeby składki zdrowotne szły na inne rzeczy niż na leczenie potencjalnie większej ilości ofiar wywrotek i upadków - tak to rozumiem.

W Danii na przykład żaden zabieg stomatologiczny nie jest refundowany. Wszystko robi się prywatnie, a ceny usług zaczynają się od pięciu tysięcy koron. Tak samo wprowadzono "podatek czipsowy" na niezdrowe artykuły - podnosząc ich cenę potencjalnie zmniejszają na nie popyt a więc i spożycie. W rezultacie mniej może być chorób cukrzycowych itp.

Madi -mówisz, że nie wchodzę i nie piszę ale jeśli widzę stutysięcznego posta pod tytułem "jaki cylinder 72 ccm" czy "jaki skuter do 2000 zł" to naprawdę już nie mam siły i cierpliwosci. Dodatkowo brak jakiejkolwiek moderacji... Długo można by pisac...

Ta,te opisy techno-przeróbek na turystycznej stronie to to nie jest zdrowe.a zdrowie szanować trza,bo póki są skutery to zdrowie być musi