Dawno nie pisałem. Dzisiaj F16 zostałą wypolerowana, i wyczyszczona (skuter wygląda jak nówka sztuka), poszła na zimowanie, pojutrze wyciągam silnik, i zaczynam tuning. Akumulator wyjąłem.
Czy akumulator żelowy 5Ah 12V muszę jakoś doładowywać przez zimę aby nie zdechł? Zwykły prostownik?
Może minimalnym prądem? Nie wiem. Dobrze mieć inteligentną ładowarkę do akumulatorów żelowych.
izdebski12 napisał:
Dawno nie pisałem. Dzisiaj F16 zostałą wypolerowana, i wyczyszczona (skuter wygląda jak nówka sztuka), poszła na zimowanie, pojutrze wyciągam silnik, i zaczynam tuning. Akumulator wyjąłem.
Czy akumulator żelowy 5Ah 12V muszę jakoś doładowywać przez zimę aby nie zdechł? Zwykły prostownik?
Akumulator trzymaj w temperaturze pokojowej i raz na 3 tygodnie jego ładuj. Nie wolno dopuścić do całkowitego rozładowania akumulatora, gdyż takie coś okrutnie skraca żywotność tego podzespołu.
A mnie cały czas się rozładowuje przez pradnicę. Kupiłem ja wczoraj teraz tylko pozostaje kwestia wymiany. Miałem dziś zmienić żyrówkę, rolki, przewody paliwowe z filtrem i może cylinder z tłokiem ale co? Pada. Tyłek z taką robotą.
Kisiu, Ile ta Twoja Inca już ma przebiegu? :D
Milion kilometrów, z czego 3/4 na trzech rolkach.
Nie, serio to 28380 km. A Ty, Izdebski?
F16 od 1 marca do wczoraj zrobiło niecałe 10 000 km (9880 km) w następnym sezonie planuje zrobić coś około 15 tys. km
No to obyś zrobił je bezawaryjnie. Ja przypuszczam, że za rok będę miał około 40000 na szfie - o ile nic się nie zmieni i nic się nie stanie.
A z tym: https://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=Kurwa,+Bihar,+Indie&aq=1&oq=kurw&sll=46.976505,39.932556&sspn=1.278064,3.221741&vpsrc=6&t=h&ie=UTF8&hq=&hnear=Kurwa,+Vaishali,+Bihar,+Indie&ll=25.627172,85.40853&spn=0.026389,0.05034&z=15 wyrazenie "idź w ku**ę" nabiera nowego znaczenia i dosłownosci:-)
Kisiu, tam to raczej skuterkiem nie dojedzie
Witam.
Filmik z Motomikołajów :)
http://www.youtube.com/watch?v=rHiw_5--juA
http://www.youtube.com/watch?v=B7d5i2yDzgU
Filmiki śmieszne i pocieszne.Filmiki z imrezy umieszczono ale zaproszenie na imprezę dostali tylko wybrani.Można odnieść wrażenie że Grupa Mazowiecka składa się z dwóch osób.
Fajna impreza,miło jest dowiedzieć się po fakcie.Pozdro Śląska....
Dzięki uprzejmości Marka znów mogę poczytać wasze wpisy :-)
A widzę że się dzieje (chociaż w nie zbyt pozytywnym słowa tego znaczeniu)
Co do :
"NO i co Mazowiecka ? jaki termin jesteśmy w stanie określić . WIąże się to z wzięciem potężnego urlopu :) Co proponujemy ? w kwestii Bieszczad :) "
- moja skromna propozycja to - brać tydzień urlopu i jechać np. początek lipca.
Padalec napisał:
Dzięki uprzejmości Marka znów mogę poczytać wasze wpisy :-)
A widzę że się dzieje (chociaż w nie zbyt pozytywnym słowa tego znaczeniu)
Co do :
"NO i co Mazowiecka ? jaki termin jesteśmy w stanie określić . WIąże się to z wzięciem potężnego urlopu :) Co proponujemy ? w kwestii Bieszczad :) "
- moja skromna propozycja to - brać tydzień urlopu i jechać np. początek lipca.
Witaj Padalcu. Zbierałem zadzwonić się do Ciebie, ale ciągle coś, że to nie dochodziło do skutku. Jeśli wspólny wyjazd będzie w lipcu, to odpadam. Planowany urlop mam 2 tygodnie w drugiej połowie sierpnia. Pójdę na ten urlop żeby skały srały i nikt mi jego nie zabierze. Ten okres zamierzam w całości spędzić na dwóch kołach. Bieszczady odwiedzę z całą pewnością w przyszłym roku, a może wypuszczę się dużo dalej. Zamierzam przygotować motor i siebie bardzo solidnie do przyszłorocznego sezonu.
Dychul,
ja też jak zwykle planuje 2-gą część urlopu w 2-giej połowie sierpnia
adastra13 napisał:
Dychul,
ja też jak zwykle planuje 2-gą część urlopu w 2-giej połowie sierpnia
No to można będzie coś pomyśleć.
a ja sie dostosuję , tylko sprecyzujcie plany :)
\
Rasty13 napisał:
Filmiki śmieszne i pocieszne.Filmiki z imrezy umieszczono ale zaproszenie na imprezę dostali tylko wybrani.Można odnieść wrażenie że Grupa Mazowiecka składa się z dwóch osób.
Witam.
Miałem nie odpowiadać na zaczepkę :) ale gwoli wyjaśnienia.
Było to stricto spotkanie towarzysko - rodzinne. Nie związane z żadną z grup.
Szkoda że oceniasz ludzi i spotkania z góry - trudno - twój wybór i ocena.
Filmik umieściłem aby Wam pokazać co się u nas dzieje - Wy to rozumiecie inaczej :) Trudno.
Na przyszłość - proszę nie nie wypisywać żalów że ktoś kogoś nie zaprosił do własnego domu - sorki - nie mam hotelu :) dla tych co nie zrozumieli wpisu.
Robertonos napisał:
Fajna impreza,miło jest dowiedzieć się po fakcie.Pozdro Śląska....
FB i forum Śląskiej Grupy Motorowerowej jest dostępne dla wszystkich. Troszku chęci i wszystko mozna wiedzieć a nie narzekać jak niektórzy z Was.
Padalec, Jola i Hugo - szkoda że was nie było - do następnego.
Pozdrawiam i się już tu nie wypowiadam bo mnie Rasty zjedzie że nie została zaproszona.... Bezczelność..
celem rozładowania tej "wisielczej" atmosfery:
KISIU, widziałem Ciebie dziś około 12:30 jak dziarsko mknąłeś Idzikowskiego w dół ...ale co ja mówię na piechotę chodnikiem nie skuterem !!!! Czy to TY czy ja już stare oczy mam ? pozdrawiam
WODZU napisał:
Rasty13 napisał:
Filmiki śmieszne i pocieszne.Filmiki z imrezy umieszczono ale zaproszenie na imprezę dostali tylko wybrani.Można odnieść wrażenie że Grupa Mazowiecka składa się z dwóch osób.Witam.
Miałem nie odpowiadać na zaczepkę :) ale gwoli wyjaśnienia.
Było to stricto spotkanie towarzysko - rodzinne. Nie związane z żadną z grup.
Szkoda że oceniasz ludzi i spotkania z góry - trudno - twój wybór i ocena.
Filmik umieściłem aby Wam pokazać co się u nas dzieje - Wy to rozumiecie inaczej :) Trudno.
Na przyszłość - proszę nie nie wypisywać żalów że ktoś kogoś nie zaprosił do własnego domu - sorki - nie mam hotelu :) dla tych co nie zrozumieli wpisu.Robertonos napisał:
Fajna impreza,miło jest dowiedzieć się po fakcie.Pozdro Śląska....FB i forum Śląskiej Grupy Motorowerowej jest dostępne dla wszystkich. Troszku chęci i wszystko mozna wiedzieć a nie narzekać jak niektórzy z Was.
Padalec, Jola i Hugo - szkoda że was nie było - do następnego.
Pozdrawiam i się już tu nie wypowiadam bo mnie Rasty zjedzie że nie została zaproszona.... Bezczelność..
Apropo wyjaśnienia.Jeśli umieszcza się filmik można moim zdaniem zawsze dodać że było to spotkanie rodzinne. Jest coś takiego jak tytuł filmiku. Ja widziałam tam imprezę mikołajkową.A tak naprawdę i tak mnie by tam nie było.Chodziło mi o sam fakt.