Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Hej Mazowiecka.

Chłopaki - bardzo mi przykro że macie problemy ze sprzętem. Ale jestem pewna że wszystko będzie ok.

Tym kto ma ochotę i możliwość proponuję jutro gdzieś pojechać. Co Wy na to?

Jeżeli w dniu jutrzejszym myślicie o wycieczce tak po 12, z ogromną chęcią przyłączę się. Rano muszę podjechać do klienta, a potem w końcu trochę wolnego. Podobno jutro ma być jeszcze ładniej niż dzisiaj.

ja będe mógł dopiero po 15 lub 16 wiec już bedzie się ściemniało :((((

Filippo73 napisał:

Jeżeli w dniu jutrzejszym myślicie o wycieczce tak po 12, z ogromną chęcią przyłączę się. Rano muszę podjechać do klienta, a potem w końcu trochę wolnego. Podobno jutro ma być jeszcze ładniej niż dzisiaj.

Filip, jutro jedziemy w kilka osób w trasę tak 180-200 km, kupuj szybko coś większego i jazda :)

maxell napisał:

jutro jedziemy w kilka osób w trasę tak 180-200 km, kupuj szybko coś większego i jazda :)

gdzie się wybieracie ? Jaka trasa ? No i na jakich pojemnościach że Filip musiał by mieć coś większego ?

U mnie do Camaro gaźnik, wariator i pasek już zamówione. Części powinny być już na początku tygodnia, pozostanie tylko powymieniać i Camaro będzie gotów do jazd zimowych.
Co do "Jejmość Jędzy" muszę jeszcze gdzieś pokupować świece bo wczoraj wkręciłem ostatnią nówkę jaką miałem w zapasie więc muszę poszukać: na 2-gi gar NGK BPR7ES oraz NGK BPR6ES na przedni gar
lub trójelektrodowe FE 85 PTRS i też trochę tego kupić przynajmniej ze 2-3 komplety tak aby na wiosnę były już pod ręką.

Pogoda ładna - zastanawiam się czy by gdzieś nie ruszyć tyłka, szkoda siedzieć w domu.

Trasa taka powiedzmy objazdowa, kilka miejsc i same maxi minimum 250 ccm (jeden, mój - reszta 400 i więcej)

Do Robertonosa-jestem przygotowany na taką ewentualniść

maxell napisał:

Filippo73 napisał:

Filip, jutro jedziemy w kilka osób w trasę tak 180-200 km, kupuj szybko coś większego i jazda :)

Hej Maxell. Mam na imę Walentyna. Z góry przepraszam za swój polski. Czy możno do Was jutro się dołączyć. Mam pojęmność 250 ccm. Jeżeli tak - to o ktorej wyjezdżacie i gdzie sie sppotkacie. Pozdrawiam.

Ja niestety z przyczyn technicznych jutro wypadłem z wyjazdu. A na razie nawet nie wiem skąd jadą i o której.

maxell napisał:

Ja niestety z przyczyn technicznych jutro wypadłem z wyjazdu. A na razie nawet nie wiem skąd jadą i o której.

Ok. Nie ma sprawy.

maxell napisał:

Coś ludziom sprzęty na koniec sezonu sypią się na potęgę. Zaraza jakaś czy co? Dzięki Markowi usunąłem drobną niedyspozycję Mustanga (Baci). Humor polepszył mi p. Arek ze sklepu Arimot na Ząbkowskiej gdyż miał części, które były mi potrzebne. Dziś także zamówiłem przedni kapeć do Virago. 20 lat na przednią oponę to troszkę przy długi czas użytkowania. Wszystko co miałem dziś załatwić zostało zrobione przy użyciu Pancerki. Woziła dzielnie moje 4 litery z prędkością 45 km/h. Jak na razie delikatnie ją docieram. W poniedziałek czeka ją sporo jeżdżenia. Podobno przyszły tydzień będzie ostatnim przyjaznym dla motocyklistów.

Oby jeszcze było ładnie. Ja zamierzam jeździć skuterem ile się da i dopiero gdy już będę musiał to przesiądę się na samochód.

Marek - na pewno wiesz gdzie jest skrzyżowanie Wrocławskiej i Radiowej - to przy Gołuchowskiej... Tam jest budka ze świecami, filtrami i olejami. Zadzwoń do kobiety - powinna mieć lub zamówić: 22 861 86 55 lub 501 143 305.

Kisiu1981 napisał:

Marek - na pewno wiesz gdzie jest skrzyżowanie Wrocławskiej i Radiowej - to przy Gołuchowskiej... Tam jest budka ze świecami, filtrami i olejami. Zadzwoń do kobiety - powinna mieć lub zamówić: 22 861 86 55 lub 501 143 305.

dzięki, - znajdę

Co do pogody, to mój F16 będzie latał do póki nie spadnie pierwszy śnieg. Tak więc do końca mojego sezonu dobije 10 000 km. Oraz za ok. tydzień silnik dostanie nowy porządny cylinder za 300-320 zł. Zastanawiam się nad Naraku/Airsal. Kolejne moje kroki w tuningu skupią się nad wymianą przedniego hamulca na tarczę, następne kroki będą wymianą wału korbowego na wzmacniany naraku, oraz na wariator (zamiennik serii) Naraku za 100 zł - żadne cuda racing nie chce. Ostatnim moim etapem będzie zmiana przełożeń 11/1 na 10/1 lub 9/1. Polatam na nim do póki nie zrobię prawka A2, później idzie na sprzedaż lub dla taty, a ja przesiadam się w Kymco Downtown 300i/Ścigacz w stylu Yamaha R1 odpowiedni na kat. prawa jazdy A2. - Tu mam ponad rok lub nawet 2 lata do zastanowienia się.

No Piotr jestem pod wrażeniem twoich planów. Widząc czego już dokonałeś myślę, że powinny się powieść. Wg. mojej oceny twój F-16 bardzo ładnie jeździ, a Ty szukasz kwadratowych jaj. Obaj z Kisiem lubicie sobie wyszukiwać robotę i problemy. Super, że masz ambicje na prawko i na coś większego. Ja na przyszły sezon nie mam większych planów związanych z motocyklami. Z uwagi na nowe serce w Virago i szczegółowy przegląd zamierzam nią tylko jeździć cały sezon. Teraz tylko będzie trzeba pomyśleć o miejscach do odwiedzenia i zgromadzić fundusze na paliwo bo jej apetyt jest trochę większy od moich małych koników.

maxell napisał:<br

Zakupu planuję dokonać na wiosnę. Mam nadzieję, że wtedy odbędziemy niejedną dłuższą wycieczkę

Fajna pogoda. Trza z tego się korzystać. Gdzieś pojadę. Wyjeżdżam o 14.30.

ja odpadam

Może Izdebski i ja lubimy szukać problemów i innych stuków ale ja nie tuninguję swojego skutera tylko rznę w inny sposób.

Fakt, pogoda super, Basia właśnie wyszła sobie pojeździć.
Ja też się zastanawiam czy gdzieś nie pojechać.