Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Przes/grane żona nie chce skuterować i męczę się w puszce a lato mija choliwka

dychul napisał:

Szczepan nie próżnuje :)) W sobotę i niedzielę mam wolne i jestem otwarty na propozycje jakiegoś wyjazdu z wodą do kąpieli w tle. Teraz szykuje się do Komrników pod Poznaniem.

Wojtek , coś ostatnio jak się widzieliśmy wspominałeś o Świdrze,
moze by o tym jeszcze pomyśleć ? kto znał tamte okolice ?
aha simering jak na razie trzyma wycieku nie ma.

Jest fajne jeziorko Góra niedaleko od Warszawy. Jeździliśmy z moim kolegom do tego jeziorka w sobotę motocyklami To jest około 40 km od Warszawy około wsi Janówka 1. Nie dużo ludzi zna o tym jeziorku, Dlatego tam jest tak cicho i dobra. Dojechać z jednej strony dotąd jest bardzo łatwo, ale kiedy skręcasz wprawo to około 800 metrów - to nie jest droga - to piasek. Bardzo mnie było trudno tam jechać. jechałam jak żółw...ale dojechałam. Tylko jeden raz spadłam z motocykla na zakręcie, Ale to jeziorko tego jest warto.

Walentynka to zaliczyłaś można powiedzieć pierwszego "szlifa"Super fotki:)pozdrawiam

emilos napisał:
Walentyna jak łapię doła to wolę piosenkę T'Love "Jest super".

Jeżeli chodzi o piosenkach który słuchasz kiedy w życiu nie wszystko jest ok to jedną z moich ulubionych jest ta
http://www.youtube.com/watch?v=niGbNmJjcoY
To jest piosenka o motocyklistkie która ma na imię Walentyna.
Ale życie jest fajne.
Jutro wyjezdżam na Białoruś. W sobotę tam będzie rajd motocyklowy. Mam nadzieję że potrafię tam pojechać. Ale nie jestem pewna 100%. I jeżeli pojadę to pojadę samochodem bo muszę jechać z dziećmi.

może ktoś by na weekend chciał sie na Litwe przejechac? Cel - Wilno. Wyjazd w sobote rano, powrot w poniedzialek.

adastra13 napisał:

dychul napisał:
Szczepan nie próżnuje :)) W sobotę i niedzielę mam wolne i jestem otwarty na propozycje jakiegoś wyjazdu z wodą do kąpieli w tle. Teraz szykuje się do Komrników pod Poznaniem.

Wojtek , coś ostatnio jak się widzieliśmy wspominałeś o Świdrze,
moze by o tym jeszcze pomyśleć ? kto znał tamte okolice ?
aha simering jak na razie trzyma wycieku nie ma.

Adastra potwierdzam, że miejsce o którym kiedyś pisałam istnieje i jest dostępne dla każdego. W zeszłym tygodniu Świdrem płynęła moja córka kajakową wyprawą i mijała to miejsce i potwierdza, że "plaża" z dzieciństwa istnieje tylko na środku nie ma kamienia :) to jest jak się jedzie od miejscowości Zakręt w kierunku Otwocka cały czas prosto za miejscowością Rudka zaraz za mostem na
Świdrze w lewo i zaraz też w lewo taką ni to ścieżką ni to utwardzoną drogą prosto nad rzekę. Kiedyś był tam sklep spożywczy na tym skręcie już nad rzekę - na zoomie to widać. Fajne miejsce :)

No nie ma opcji musisz jechać HANITA i poprowadzić towarzystwo !!!

Panowie, i Panie to kiedy ta skuterowo-motocyklowa misja na Świder? Może w niedzielę?

Niedziela mi osobiście pasuje , bo sobotę mam do 13.00 w plecy. :-(
a i "srebrna strzała" też ostatnio też niedomaga ( ale jeszcze jeżdzi )

Mi też bardzo pasuje niedziela, z powodu, że do soboty mam uziemiony sprzęt.
W takim razie czekamy na wypowiedzi innych.

madi napisał:

może ktoś by na weekend chciał sie na Litwe przejechac? Cel - Wilno. Wyjazd w sobote rano, powrot w poniedzialek.

- ja pass ! ale Ostrawa we wrześniu jak najbardziej :-)

W niedz rodzina mnie ciągnie do Lichenia,znów puszką- cholera a lato mija nie mam kiedy skuterować

Padalec napisał:

No nie ma opcji musisz jechać HANITA i poprowadzić towarzystwo !!!

Hanita,
popieram w całej rozciągłości to co napisał Padalec

Ja mam spotkanie rodzinne więc odpadam, ale rzyczę udanej wyprawy.

Panowie życzę udanej wyprawy czy to nad Świder czy w inne urokliwe miejsce. Ja weekend spędzam na łonie rodziny bo w środę mknę nad morze puszką :-) potem lecę daleko no i jeszcze wyprawa w góry... Więc muszę w domu pomieszkać ale wierzę że odnajdziecie to miejsce i spędzicie miło czas. Tam jest płytko tak do pomoczenia bo nie pływania :-)

Hanita kilka tygodni temu próbowaliśmy znaleźć to miejsce i lipa. Wjechaliśmy tam jak napisałaś i lipa.

Zgadza się, byłem razem z Dychulem i jakoś, się nie udało znaleźć
Hanito - może jakieś dokładniejsze namiary.

Nie wiem jak bardziej wyjaśnić - patrząc na mapę

http://www.viamichelin.pl/web/Mapy-plany/Mapa_plan-Wolka_Mladzka-_-Mazowieckie-Polska?strLocid=31NDQydzUxMGNOVEl1TVRNNE1qTT1jTWpFdU16TTRNakk9

rzeka Świder pod trasą Lubelska przechodzi raz czyli jest most :) zaraz za miejscowością Rudka. Ja -co prawda parę lat temu- dojeżdżałam nad samą rzekę samochodem. Ale teraz po skręceniu w lewo zaraz za mostem może postawić skutery i kierować się piechotą też w lewo i zobaczyć czy można dojechać autem, skuterem to jest ja wiem? 100m . Tam była zwykła droga utwardzona ale taka "polna" jej nie widzę na mapie bo to taka wyjeżdżona przez miejscowe czy letników samochody. Że ludzie nad Świdrem w tym miejscu są i się kąpią i opalają to pewnik bo jak pisałam córka parę dni temu przepływała tamtędy kajakiem i widziała na swe oczęta.
No cóż starałam się jak mogłam w opisach :)

Panowie i Panie .... ja mogę w niedzielę jak najbardziejnad ten świder . Madi - lecisz moto na Wilno ?
obecnie przebywam na urlopie w ojcowie i okolicach :) gorąco tu jak cholera :)