Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

madi napisał:

Izdebsky- super, u mnie jest taki sam klakson ;)

To teraz umówić się gdzieś aby to zamontować. Ja mam na razie skuter uziemiony (brak benzyny, rozregulowany gaźnik, i CHYBA przytarty tłok).
"Przytarty tłok" - Brzmi groźnie, ale jest to część, która kosztuje 20 zł. W najgorszym wypadku trzeba będzie kupić nowy cyl (50-80 zł). Ale wiecie co.. Warto było, na taką wycieczkę do Czech. Wrażenia - Nigdy nie zapomniane, oraz będzie co opowiadać wnuką. Jak to wybrałem się najgorszym piździkiem ponad 400 km od domu.

zamontowac klakson to minuta roboty- jedna nakretke przykrecic :)

Hmmm to podjedź jutro do mnie to Ci go dam, to sobie gdzieś tam u siebie zamontujesz. Jak coś to dzwoń: 66 77 55 170, tylko, że jutro bo już idę spać.

Padalec napisał:

Tylny kapeć wymieniony na nowy (dzięki Robertonos za zwrócenie uwagi wtedy na postoju) - to może bujniemy się w sobotę lub niedzielę nad Świder - pomoczyć nogi ???
DYCHUL - chyba coś wspominał o dobrym kebabie gdzieś tam w okolicy !
ARTEK - też coś wspominał że będzie miał wolne 10-11 sierpnia.

Padalcze jest 04:05 niedziela. Właśnie wróciłem z Poznania. Masz świetnego pomysła ze Świdrem. Mam nadzieję około 9:30 zwlec się z łóżka. Jeszcze na moment chciałem spotkać się z Markiem bo ma wyciek mały oleju i trzeba go skasować. Najgorsze jest to że na 21:00 znowu mam do pracy. Tym razem kulam się w nocy po mieście.

Izdebski mogę dopiero w poniedziałek podjechać, dziś mam znów do roboty na noc więc w dzień muszę pospać.

pogoda zapowiada się wspaniała,
Basia z samego rana zrobiła sobie samodzielny objazd okolicy na swoim Coliberku, mnie nie udało się jej jakoś wyciągnąć, zrobiłem w tym czasie tzw. obsługę codzienną pozostałych pojazdów.
Zapowiada się nuda - brak jakichkolwiek koncepcji wyjazdowych.

Robertonos,
miałeś w sobotę odwieźć mi moją pajęczynę - (tak się umawiałeś w piątek telefonicznie jeśli się zmienia plany to sie ludzi powiadamia, niepotrzebnie zmarnowałem sobotnie popołudnie czekając ), jest mi często potrzebna,
czy oznacza to że w poniedziałek wracając z pracy mam sobie kupić 2-gą ?

madi napisał:

Izdebski mogę dopiero w poniedziałek podjechać, dziś mam znów do roboty na noc więc w dzień muszę pospać.

No okej, może być i w poniedziałek.

Panowie gdzie zrobią mi w Wawie i okolicach porządnie szlif cylindra od ręki?

Nie wiem czy od ręki, ale coś takiego było przy sklepie MOTO-STYL na Targowej 5. Zaraz przy wiadukcie linii średnicowej.

HugoBoss napisał:

Panowie gdzie zrobią mi w Wawie i okolicach porządnie szlif cylindra od ręki?

Nie lepiej kupić nowy zestaw? Wiem, że szlify robi się na cylkach np. Naraku, które kosztują nie wiadomo ile, ale Ty chyba masz serie?

Dobry nowy zestaw to koszt ponad 300zł,a jak wymieniać zestaw to na 70cm z wałem i łożyskami,a ja tłok ze szlifem zrobie za 200zł,doszedłem do wniosku że w tym sezonie zrobie mały remon,a na przyszły rok wymienię wał z łożyskami i wsadzę kit np. 70cm. Chodzi mi o serwis co robią szlify na miejscu,a nie sam warsztat ślusarski.

Hmmm a pytałeś w Motor-Landzie? Chyba robią też tam szlify. Dolicz jeszcze koszt rozebrania silnika.

Hugo mówiłem Ci jak to zrobić - zdjąć w garażu cylek, zawieść do motor-landu, oni zrobią szlif, wrócić i założyć z nowym tłokiem

Gadałem dziś z gościem z Motor-Landu i to zajmie u nich 2-3 dni,a ja potrzebuję od ręki.

I tak dobrze, ja czekam bez skutera do soboty ;)
Madi, chcesz ten klakson?

izdebski12 napisał:

Czyżbyś sie poddał i oddał skuter do serwisu???? :O

Raven napisał:

izdebski12 napisał:

Ja i serwis? Proszę Cię...
W sobotę dopiero Vezyr będzie miał wolny czas, a troszkę do zrobienia jest, więc skuter stoi pod domem przykryty pokrowcem.

izdebski12 napisał:

Raven napisał:

izdebski12 napisał:

Ja i serwis? Proszę Cię...
W sobotę dopiero Vezyr będzie miał wolny czas, a troszkę do zrobienia jest, więc skuter stoi pod domem przykryty pokrowcem.

Uffff... kamień spadł mi z serca:):):)

Witam dawno nie pisałem bo mnie nie było sob-niedz Ciechocinek-Toruń byłem autem na 4 osoby u kumpla z podstawówki ma w Ciechocinku pensjonat i trochę nawdychałem się solanki przy tężniach a Toruń przy okazji bo był blisko

Szczepan nie próżnuje :)) W sobotę i niedzielę mam wolne i jestem otwarty na propozycje jakiegoś wyjazdu z wodą do kąpieli w tle. Teraz szykuje się do Komrników pod Poznaniem.