Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

A dlaczego Ci co mają wolne mają się dostosowywać do tych co długo pracują i tracić dzień,nie po to biorę urlop żeby jechać wieczorem. Zresztą my byśmy rano pojechali wolniejszymi sprzętami,a reszta wieczorem powyżej 125cm.

My jedziemy w czwartek lub piątek rano,reszta jak sobie chce.

No podtrzymuję to co sądziłem wcześniej,Śląska to Śląska.To jest Grupa.

Hugo zgadzam się z Tobą, że każdy ma prawo decydować co gdzie i kiedy. Według mojej oceny jakieś uwagi pod względem dostosowania się są nie na miejscu. Wracając do urlopów oczywiście, że mógłby skorzystać z urlopu na żądanie. Ale byłoby to trochę trudne wziąć ten urlop na piątek. Tego dnia rano przyjadę ciężarówką do Pruszcza Gdańskiego. Gdybym wziął urlop jakbym dostał się do Warszawy, a po wtóre kto przyprowadzi z powrotem ciężarówkę? Urlop u mnie wyrwać to nie lada sztuka. Trzeba udowodnić wykupienie wczasów, wycieczki kilkudniowej lub inny pobyt. W zasadzie już nie jeżdżę w trasy, ale niestety kilka w miesiącu mi wcisną w grafik. Ten Pruszcz akurat dali mi w czasie Sielpi. Dogadałem się ze Szczepanem. Myslę, że dobijemy w Sobotę w godzinach telekspresu.

HugoBoss napisał:

A dlaczego Ci co mają wolne mają się dostosowywać do tych co długo pracują i tracić dzień,nie po to biorę urlop żeby jechać wieczorem. Zresztą my byśmy rano pojechali wolniejszymi sprzętami,a reszta wieczorem powyżej 125cm.
My jedziemy w czwartek lub piątek rano,reszta jak sobie chce.

HugoBoss
Masz w tym trochę racji, jeśli zajedziecie wcześniej będziecie mogli conieco ogarnąć i przygotować na przyjazd reszty - tyle że też fajnie było by jakby jechała cała grupa.
Tak jak nadmieniłem my niestety będziemy mogli wyjechać dopiero pod wieczór.

Dychul,
czym przyjedziesz ?

Robertonos skontaktuj się w na początku tygodnia celem podzielenia sprzętu.

Maru w jedną stronę na pewno cała grupa będzie jechać. Ja nie wiem jak pojadę, mam wolne od czwartku, mogę jechać rano i wieczorem, kwestia dogadania. Na pewno wracam w niedzielę.

Dychul jak byś mógł to spytaj w romecie czy mają czujnik biegów

podtrzymuję opinię Adastry -kto kiedy może niech jedzie ileniuchuje.A Ja nadal nie wiem gdzie to pole namiotowe,ma ktoś link z mapką ?

To niestety pojedziemy na dwie tury.Kto by jechał w Piątek ze mną Adastrą,Rasty i Walentyną?Czy reszta jedzie wcześniej i tylko my po 17-stej?

Jechać,jechać,jechać-kto-kiedy-i z kimkolwiek/kiedykolwiek.Aby dojechać

szczepanj23 mapki samego pola namiotowego to nie ma ale jest to ulica Dorzeczna12.
Wjeżdżając pierwszym wjazdem od Końskich,jedziesz do końca drogi,skręcasz w prawo,znowu do końca drogi i skręcasz w lewo,pole namiotowe jest ostatnie po prawej stronie.
Panowie i Panie nie ma sie co denerwować,że pojedziemy wcześniej,bo my na swoich "50" jak wyjedziemy o 18 z Grójca to na 22.00 nie zajedziemy,a wszystkie sklepy w Końskich są czynne do 22.00
Przez 10km dojazdu do Sielpi odbywa się ruch wahadłowy z powodu budowy drogi.

HugoBoss napisał:

Padalec jedziesz do Sielpi w piątek rano? Byśmy jechali ja z moją,Madi i Ty. Co o tym myslisz?

Poczekam na wpisy ARTKA TOROSA i ew. KISIA jak oni zorganizują czas w Piątek. Zobaczymy jeszcze 4 dni , może jeszcze jakaś sensowna koncepcja wyjazdu się wykluje.

Jeśli nie będziesz jechał w piątek rano ty my chyba pojedziemy w czwartek.

Panowie Dychul i Madi są proszeni o sprawdzenie poczty - jest interes do zrobienia. Kasa duża ryzyko jeszcze większe :-D

Panowie ja już 50-tką nie pojadę. Pojadę 72-ką :) właśnie skończyłem wymieniać cylinder. Zajęło mi to 4 h. Długo, ale było kilka komplikacji:
1) pierwszy raz zmieniałem cylinder w 4T;
2) musiałem rozebrać całą głowicę i przełożyć bebechy do nowej;
3) olej, olej i jeszcze raz olej... Był wszędzie, ja mam ręce od łokci w dół w oleju całe;
4) pierwszy raz sam ustawiałem luz zaworowy;
5) musiałem ustawić rozrząd, dzięki Michał za to, że mi opowiedziałeś o znakach na magnecie i na zębatce, ta wiedza się przydała.
Pozostała tylko regulacja gaźnika. Obniżyłem ząbek na iglicy i za dużo paliwa dostaje, świeca czarna. Będę patrzył na necie jak ten gaźnik (PZ19) wyregulować.
Zrobiłem jazdę próbną. Kopa to ma :D na pewno zmienię zębatkę z przodu na większą, chyba na 14 z. Wsadzę najpierw na próbę 15z od Michała i potem zobaczymy, ale wydaje mi się, że będzie na niej troche mułowaty.
roomcajz - odpisałem.
Idę się myć i jadę na cpn a potem do Grójca.

Madi, a silnik 139qmb czy 139fmb? Może banalne pytanie, ale nie wiem czy jeździsz skutem czy piździkiem (motorowerem)

edit:

Już wiem, hehe
To zębatka 14, a z tyłu 41 w zupełności sprawdzi się. (Własne doświadczenie)

139 FMB Router WS 50.

tak , juz wiem, dziex. Czyt. powyżej....

Madi zapytam, ale dopiero jutro. Jadę Virago, gdyż dopiero ruszymy w sobotę po południu. Jawką zbyt długo jechałbym, a będę już wystarczająco zmachany jak koń po westernie.

JOLUSIA
dzięki za info gdzie szukać tego pola namiotowego, to naprawdę przydatna informacja,

Robertonos
mapkę dojazdu już opracowałem i wydrukowałem, prześle Ci plik e-mailem

Wy tam jakieś wycieczki kilku km, a ja najgorszym skuterem na świecie przejechałem łącznie wyszło 420 km z Warszawy do Nysy przez 11 godzin. SAM... Kto dałby radę? hee? Jutro jadę do Czech miejscowość: Zlote Hory, i w stronę Pragi będę się kierował. Czy jakieś zielone karty muszę wyrobić, czy zwykłe ubezpieczenie PZU obowiązujące w całej europie styknie?

adastra13 najkrótszą trasę jaka macie to do Grójca "7"przez Mogielnice,Nowe Miasto do Końskich