Nie wiem, nie spieszy mi się z tym jakoś zbytnio :)
Hehe, a mi się spieszy, wakacje trwają, a do babci muszę zawitać.
Droga Mazowiecko - Za tydzień (w piątek lub w sobotę) zamierzam jechać z Warszawy do miejscowości Nysa przy Opolu (400 km). Jeżeli jest ktoś chętny, aby mnie podprowadzić nawet mały kawałek to zapraszam. Oraz ogólna prośba: Muszę mieć jakąś fajną trasę, gdyż "szanowna" nawigacja zamierza mnie wyprowadzić na S8. Niestety, nie za bardzo umiem posługiwać się w google map (głównie to mi się zacina), czy mógłby ktoś zrobić mi jakąś trasę? (przez jakie miejscowości) bo wtedy w nawigacji ustawię aby mnie prowadziła przez punkty pośrednie - wsie/miasta.
ja bym na Twoim miejscu tak pojechał:
https://mapy.google.pl/maps?saddr=Pu%C5%82awska&daddr=52.0783585,20.5309363+to:51.8609735,19.9804589+to:51.6101179,19.1999324+to:most+J%C3%B3zefa+Bema&hl=pl&ie=UTF8&sll=50.415519,18.039551&sspn=0.885587,2.705383&geocode=FcUzHAMd9sFAAQ%3BFRanGgMd-EY5ASnNWcg0vEUZRzHNg_sZllW90Q%3BFe1VFwMdquAwASkx-mrzDtgbRzGmMJpguVG9Ig%3BFQWCEwMdvPckASlpc0noSUYaRzGl1w8ap9omUg%3BFZ9GAgMdXoUIAQ&mra=dme&mrsp=4&sz=9&via=1,2,3&t=m&z=9
368 km
Izdebski - a nie masz w swojej nawigacji pomijania dróg ekspresowych i autostrad? Musi być w ustawieniach planowania trasy.
Mam pomijanie autostrad, promów, gruntowych. Jak zaznacze pomijanie autostrad to będzie pomijać też ekspresowe, ale na nawigacji droga "8", a ten sam odcinek w google map "S8"
Madi, Ty mnie tam wpakowałeś na S14 :D
O bosz. Obok idzie droga 14 i nią pojedziesz przez centrum Pabianic. Możesz zrobić przecież korektę.
dobra, wielkie dzięki :D
Właśnie przeniosłem ową trasę na nawigacje. Łącznie wyszło na nawigacji 55 pkt. VIA (bardzo dokładne), oraz 380km.
My z Basią śmignęliśmy sobie wpierw na działkę do kolegi a następnie złożyliśmy 1-szą wizytę Walentynie na jej nowym mieszkaniu - czyli dzionek minął w miarę pozytywnie .
Sobota pracująca 2-ga zmiana,dopiero wróciłem ale nie ma co żałować pogoda u mnie pod psem
Izdebski - widocznie mapa jest nieaktualna i widocznie pochodzi z okresu kiedy droga numer osiem nie była jeszcze ekspresowa. Wiesz co możesz zrobic? Wgraj sobie Navigo (LarkMap). Dobra mapa za niewielkie pieniądze. Przecież masz u siebie Windows Core CE 5.0 pewnie.
Ja właśnie wróciłem z roboty. Samochodem, z kolegą.
Mam zamiar we wtorek pojechać do motor-landu i kupić łańcuch D.I.D. 428 120 ogniw oraz zębatkę zdawczą. Wie ktoś gdzie w wawie można kupić zębatkę odbiorczą (tylną) do WS 50 ? Chciałbym zmienić cały komplet.
Na ulicy Ząbkowskiej jest też pewien dobry sklep, mnóstwo o nim pozytywnych opinii słyszałem, podobno mają części do MZ - może uda mi się tam kupić głowicę.
Padalec, będziesz miał we wtorek chwilkę bym mógł odebrać sprzęt i pożyczyć piłkę do metalu (jak nie uda mi się rozpiąć starego łańcucha) ?
Jakie kto ma plany na dzisiejszą niedzielę ?
Ja idę zaraz w kimono, o 16 wstaję i na 19 do roboty. Jutro tak samo.
Madi co Ty robisz że masz takie zmiany ?
pracuję w systemie 12-to godzinnym, mam grafik. Pracuję w branży handlowej. :)
madi napisał:
Ja właśnie wróciłem z roboty. Samochodem, z kolegą.
Mam zamiar we wtorek pojechać do motor-landu i kupić łańcuch D.I.D. 428 120 ogniw oraz zębatkę zdawczą. Wie ktoś gdzie w wawie można kupić zębatkę odbiorczą (tylną) do WS 50 ? Chciałbym zmienić cały komplet.
Na ulicy Ząbkowskiej jest też pewien dobry sklep, mnóstwo o nim pozytywnych opinii słyszałem, podobno mają części do MZ - może uda mi się tam kupić głowicę.
Padalec, będziesz miał we wtorek chwilkę bym mógł odebrać sprzęt i pożyczyć piłkę do metalu (jak nie uda mi się rozpiąć starego łańcucha) ?
Madi był kiedyś sklep przy Nowolipkach, ale padł. Nie dali rady utrzymać się. Na Ząbkowskiej kupuje części do swoich dziadków, a także oddaje wały do regeneracji i cylindry do szlifu. Zadzwoń do p. Arka tu masz link http://www.arimot.pl/kontakt/ Ponadto codziennie przejeżdżam koło sklepu firmowego Rometa na Postępu. Jak chcesz mogę gościa zapytać o części do Routera.
DYCHUL
co na dziś masz w planach ?
Madi - a jeszcze u mnie mówiłeś że nie będziesz zwiększał pojemności?
Na Allegro są zębatki do Ogara i innych chińczyków - trzeba tylko zmierzyć rozstaw śrub mocujących. O ile przednie sa uniwersalne do wszystkich motorków z 139FMB, to tylne potrafią się różnić.