Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Mnie wczoraj zaanektowała rodzina. Z tego też powodu nie mogłem z Wami nigdzie ruszyć się.

DYCHUL
to normalne, przecież całymi dniami Cię nie ma więc kiedyś w końcu musieli Cię dorwać.
Zaraz będą wakacje i trafi się niejedna okazja żeby gdzieś pojechać.

Witajcie teraz mam nowy pomysł,w dniach 6-7 lipiec jest spory zlot motocyklowy w Jedlińsku .Konkretne wieści na temat są na stronie OMKO(motokraina)

Madi wreszcie do mnie trafił - udało się wyregulować zawory, a nawet trochę podrasować jego pojazd przed wyjazdem na urlop. :-) Zapewne wbije tutaj wieczorem i sam opisze.
Madi - przy okazji masz linki do tych rzeczy co Ci mówiłem:
Żarówka:
http://allegro.pl/zarowka-12v-35-35w-h6-ba20d-niebieska-xenon-zm-b35-i3322219914.html
Zabezpieczenie zębatki zdawczej:
http://allegro.pl/zabezpieczenie-zebatki-zdawczej-ogar-900-neken-pro-i3286326832.html

Marku, moze ja do Ciebie jutro jakoś po tę naklejkę podjadę. Dziś miałem niespodziankę w pracy i zamiast być w domu o 14:00 pojawiłem się po 19:00.

Dzięki Michał za te zawory i za zębatkę :)
Router dostał zębatkę zdawczą 15z. Dzięki temu wydłużyły się biegi i silnik kręci niższe obroty przy wyższych prędkościach. Jedyny minus - nie chce się zbyt wysoko na czwórce wkręcać. Dodatkowo mam żarówkę ala xenon :) ładnie świeci.

Kisiu1981 napisał:

Marku, moze ja do Ciebie jutro jakoś po tę naklejkę podjadę. Dziś miałem niespodziankę w pracy i zamiast być w domu o 14:00 pojawiłem się po 19:00.

oki, tyle że nie wiem czy będę w domu bo po 16-tej mam jechać na spotkanie, ale jakby co to koperty poopisywane zostawiłem na biurku więc Basia lub Astra Ci ją da.

Michał chyba jednak zmienię tą zębatkę na mniejszą. Motor stracił na dynamice, może i jeździ na niższych obrotach ale gorzej się rozpędza, na czwórce nie chce kręcić wyżej jak 6,5 tys obrotów.

Widocznie masz dłuższą skrzynię. Musisz znaleźć złoty środek - może 13z. będzie odpowiednia?

A może cylinder 65 cm3 będzie odpowiedniejszy:-D

Ja mam 15 i chce 16 bo mi na czwórce ponad 8000 rpm wykręcał, może jak go będę już składał to wsadzę coś większego.

Kisiu ta opcja w grę nie wchodzi - musi zostać 49 ccm. Narazie się powstrzymam z wymianą, wezmę zębatkę w trasę, jak będzie się źle jeździło to wymienię. Jutro zamierzam olej zmienić, wyczyścić filtr powietrza, świecę i podokręcać kilka drobiazgów. Do tego smarowanie, ustawianie i próbny montaż bagażu. Póki co motór stoi bez plastików i zbiornika paliwa. Wykręciłem też świecę, która z zewnątrz wyglądała mało ciekawie.

Panowie, i Panie, kiedy jest zaplanowana najbliższa wycieczka, i gdzie?

Ja mam zaplanowaną w piątek do Poznania, w sobotę z Poznania do Świnoujścia i potem na Hel, na Mazury i do domu. A z Mazowiecką - nie wiem, chyba nie ma żadnych planów póki co.

izdebski12 napisał:

Panowie, i Panie, kiedy jest zaplanowana najbliższa wycieczka, i gdzie?

Cisza ??? młody a twoje propozycje , pomysły ??? Od pierwszego zaczynam urlop i pewnie skoczę do Kłodawy do kopalni soli , ale to trochę dłuższa trasa a tak to szykuję się na Sielpię. Mam jeszcze chęć na Bory Tucholskie tak na 3-4 dni ale to się zobaczy :-)
MADI- Do tej zębatki 15z - 65 cm3 było by jak znalazł :-) Kisiowaty ma rację Ha Ha

A więc moją propozycją było by wyskoczenie do Białorusi - wyjazd rano, tam sobie pojeździć gdzieś blisko granicy, i powrót tego samego dnia - pewnie w nocy.
Wyjazd z Warszawy tak gdzieś o 7:00 rano, powrót pewnie o północy.
Według google map (http://goo.gl/maps/gIclg) do najbliższego miasta Białoruskiego jest 200km. Czyli wyszło by na dzień 400 km. Białoruś nie jest w strefie Schengen, więc nie wiem jak to jest z przekraczaniem jej, czy trzeba jakieś "zielone karty" mieć czy coś? .. Jak by co paszport mam.
Wycieczkę najlepiej było by zrobić tak gdzieś 6 lub 7 lipiec, bo tak do 5 lipca na pewno pasek firmowy załatwię.
Czekam na wasze opinie, i propozycje ;)

Nie zauważyłem, że google to wyznaczyło przez A2, więc przed A2 trzeba było by odbić na Mińsk Mazowiecki, a potem z Mińska już na Kałuczyn, i raczej tak jak google prowadzi, zresztą jak już to niech ktoś inny wyznacza trasę, bo w tym akurat kiepski jestem ;)

A i jeszcze tak się zastanawiam, bo wy pewnie na dowodach jeździcie, a ja mam tą kartę motorowerową, i chyba tego na Baiałorusi nie uznają jak w Polsce(?)

Tam chyba potrzebna jest wiza. Już bym wolał na Litwe jechać, na Białorusi jest gorzej jak na Ukrainie.

Młody - jak będziesz jechał to mogę Cię "odprowadzić" do Białej Podl. a sam by pojechał stanąć face to face z jakimś żubrem :-) (no nigdy nie widziałem takiego na żywo)

Padalec napisał:

Młody - jak będziesz jechał to mogę Cię "odprowadzić" do Białej Podl. a sam by pojechał stanąć face to face z jakimś żubrem :-) (no nigdy nie widziałem takiego na żywo)

Ja może wybiorę się do Zambrowa, później gdzieś w okolice Hajnówki, ale przyznam ze Biała Podl. też mnie korci ...
a tak na marginesie od 1-go też mam urlop, więc drogi PADALCU możemy coś pomyśleć