Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

To jaką pojemność ma Twój bak???Moja X-Max ma 12,5literka co starcza w trasie jadąc nawet 100-115km/h na 270 około km + , -

Ano właśnie, bak to porażka w tym modelu całkowita.

To masz pewnie z 8-9 litowy ten bak :(A on jest na wtrysku,czy normalny gazior ma?

No to se q...a polatałam powiedziała mucha przelatując nad świecą opalając sobie skrzydła. Tak więc polatałem sobie z Wami 15.06. Tak się cieszyłem na tę sobotę. Niestety w piątek jadę Magnumem do Wrocławia a wracam z soboty na niedzielę. Kolejny weekend schrzaniony :(

Wracając do jazdy w grupie. Mi nie przeszkadza jechać w grupie Virago z prędkością 50 km/h. Robertonos powiem Tobie, że miałem mieszane uczucia jak Jawką nie mogłem wam dotrzymać kroku. Jeszcze gorzej czułem się jak was szukałem na Zawadach. Dobrze, że wtedy Bartolini orientował się w okolicy i domyślał się jaką drogą pojechaliście. Jak z Madim i kilkoma innymi kolegami pojechaliśmy do Kazimierza jakoś nikomu nie przeszkadzała jazda z prędkością 55 km/h.

Ładna ta trasa na te Puławy, Dęblin. Wycieczka w stylu rano wyjechać, wrócić wieczorem? Myślę, że 60km/h to optymalna prędkość. Co do baku to jak mój chinol pali 2,5- 2,7L/100KM, a bak mam 5L to na pełnym tankowaniu pokonam te 170-180 km, lecz dobrze mieć te 10 km rezerwy. W ostateczności można nalać wahy do butelki 1,5L. Kiedy planujemy tą wycieczkę, i czy w ogóle?

kolego izdebski12,
wachę w butelce to ja wożę ze sobą już od paru lat, to bardzo dobry pomysł. Pomimo że w przeciągu jakichś 5 lat korzystałem z takiego zapasu może ze 2 razy to wielu innym na drodze nie raz d..., ratowała.
Bardzo mądre i rozsądne z Twojej strony że zwróciłeś na taki drobny fakt uwagę innych, wiele to miejsca nie zajmuje ale " kto ze sobą nosi później się nie prosi "

ROBERTONOS
ogarniaj sprawę Virago dla Walentiny, Ja dziś jestem uziemiony w domu - mam hydraulików z co. Ona ma pracę i te szkolenia więc pozostajesz tylko Ty, podjedź na ul. Wiktorską i podowiaduj się co i jak z przerejestrowaniem moto na Nią, później podjedź do mnie i będziemy kombinowali dalej - lepiej będzie jak moto będzie na Nią i z rej warszawską a nie kogoś z jej rodziny i rej z innego województwa.

Robertonos napisał:

To masz pewnie z 8-9 litowy ten bak :(A on jest na wtrysku,czy normalny gazior ma?

Bardziej bym się skłaniał do 7-8 niż 8-9.
Tradyjny gaźnik.

izdebski12 napisał:

W ostateczności można nalać wahy do butelki 1,5L.

Woziłem na początku jak się dowiedziałem o wielkości baku, a ponieważ w mieście mi to nie było potrzebne a i w trasę jak jadę to takimi drogami, że nie ma problemu ze stacjami, to nie biorę już butelek :)

Ja sie nie pisze na zadna wycieczke,na ktorej predkosc maksymalna bedzie wieksza jak 55km/h.

HugoBoss napisał:

Ja sie nie pisze na zadna wycieczke,na ktorej predkosc maksymalna bedzie wieksza jak 55km/h.

HUGO
- popieram Cię całkowicie, jak mam jechać na wycieczkę tzn. na SPACER to jadę i podziwiam widoki, a nie pędzę z pkt.A do B,

Chyba Panowie nie przeczytaliście z całkowitym zrozumieniem ostatnich wpisów :)

Ja napisalem to do wszystkich z grupy mazowieckiej,ktorzy organizuja wycieczki,wszystko dobrze zrozumialem. A jak ktos zamierza jechac wiecej jak 55km/h to niech wczesniej pisze i nie bedzie zgrzytow. Chyba trzeba zrobic dwie grupy,tych co jezdza do 50km/ i druga tych co gnaja na zabicie. Tyle w temacie.

Szanowni Bracia wszystko w porządku jest,kiedy będę z Wami i Mazowiecką wycieczkował to będę się zawsze jak do tej pory dostosowywał-to nie podlega nawet dyskusji.Piszę tylko sobie z Maxellem że jak sam gdzieś za miasto śmigam to deczko szybciej sobie jadę i już ;).Pozdro i Szerokość - Znikający Punkt - Robertonos

Ale prawda jest taka ze Grupa Mazowiecka nie potrafi jechac w kolumnie,pochwale jedynie adastre13,on jedyny potrafi dostosowac predkosc w grupie.

HUGO,
dzięki jest mi miło aż się rumienię - szkoda ze tego nie widzisz ale tak jak pisałem w poprzednim poście odnoszę wrażenie że w tym temacie masz 100% racji
Zawsze można a nawet powinno się dostosować prędkość do najwolniejszego ! Kto tego nie potrafi - znaczy że nie potrafi zapanować nad swoimi emocjami i pojazdem, a to już nie jest bezpieczne.

Pogoda super,szkoda że nie ma chętnych do jazdy.

Hugo, nie ma sprawy, dlatego Ci co chcą wolno jechać powinni jechać pierwsi, wtedy ci co jadą za nim dostosowują prędkość do niego. Możemy, i jechać 40km/h, ja napisałem tylko "moją" optymalną prędkość, ale zawsze można ją zmniejszyć :)

Z tymi butelkami z benzyną to bym uważał. Raz woziłem pod siedzeniem. Obok leżało picie. Gadałem z kimś i sięgnąłem jednocześnie po butelkę. Chyba nie muszę dodawać którą zdążyłem podnieść do ust. Zdążyłem wypluć ale tak, że kropelka wpadła mi do oka.