Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Jedziemy z Madim i Jolusia na kebaba na Maltanska :)

Hanita napisał:

Był dziś Maxell pomógł na ile mógł

Czy pomógł to się okaże na pierwszych czerwonych światłach :)
Jak zrobisz to o czym mówiłem, to będzie prawie idealny :)

HugoBoss napisał:

A ja Cie juz nie lubie. Pozdrawiam

żyjemy w wolnym kraju :) Wolno Ci :)

Kiedy te Puławy chcecie oblatywac - za dwa tygodnie ?

Przepraszam za taki mały spam :).Planuję w najbliższej przyszłości pojechać do Wa-wy zwiedzić dwa muzea.Na początek Muzeum Wojska Polskiego,potem Muzeum Powstania Warszawskiego.Moje pytania sa nastepujące - czy w tygodniu sa duże kolejki do w/w muzeów ?.Czy dam rade z buta przemieścić się z jednego w/w miejsca do drugiego ?,czy raczej skorzystać z MZK ?.

Do obydwu są kolejki, raczej będziesz potrzebował dużo czasu. Na piechotę też możesz, jak Ci się chce chodzić tyle. Ja wybrał bym MZA.
W poniedziałki muzea są nieczynne. Trzeba było na 'noc muzeów' przyjechać, pół śródmieścia w korkach stało w środku nocy, to była jazda :)
W muzeum wojska nic nie ma ciekawego, do tego drugiego lepiej iść :)
Ale i tak masz cały dzień wyjęty.

Samochodem przyjeżdżasz czy PKP naszym czystym i nie spóźniającym się? :)

Dzięki Maxell za cenne informacje.Chyba skupię się tylko na MPW,lepiej porządnie zwiedzić jedno miejsce niz dwa byle jak :).
PKP lub jakimś autobusem :).

Dziadek100 napisał:

Dzięki Maxell za cenne informacje.Chyba skupię się tylko na MPW,lepiej porządnie zwiedzić jedno miejsce niz dwa byle jak :).

Tzn, nie, oczywiście możesz spróbować do obu ale zacznij od tego pierwszego Powst.W-skiego, jak będzie czas to potem próbuj do drugiego.
Muzeum Powstania Warszawskiego moim zdaniem jest...fajniejsze. Ale to tylko moje zdanie.

A pytałem o to czym jedziesz bo przy Muzeum Wojska Polskiego nie ma gdzie stanąć. Jakbyś miasto znał to znam dziury gdzie można auto zamelinować bez opłat, ale tak to kicha by była.

Dziadek100 napisał:

Przepraszam za taki mały spam :).Planuję w najbliższej przyszłości pojechać do Wa-wy zwiedzić dwa muzea.Na początek Muzeum Wojska Polskiego,potem Muzeum Powstania Warszawskiego.Moje pytania sa nastepujące - czy w tygodniu sa duże kolejki do w/w muzeów ?.Czy dam rade z buta przemieścić się z jednego w/w miejsca do drugiego ?,czy raczej skorzystać z MZK ?.

Taka mała uwaga: U nas jest cholerne ZTM, które współpracuje z MZA. ;D

Oj tam, już nie filozuj, wiadomo o co chodzi :)

Muzeum wojska polskiego moja ocena 5/10; muzeum powstania moja ocena 9/10
Iść z buta z jednego do drugiego moja ocena 2/10 dość daleko

Dziadek koniecznie Muzeum Powstania Warszawskiego, a muzeum Wojska Polskiego to jak kto lubi. Wystawa na zewnątrz jakieś samoloty i inne militarne pojazdy są bezpłatnie. Według mnie w dzień powszedni i nie 1 sierpnia spoko jest i nie ma kolejek. Kiedy chcesz przyjechać - służę podwózką po mieście, oprowadzeniem, pogadaniem. Serio pracuję do 15.
http://www.1944.pl/o_muzeum/zaplanuj_wizyte/

Ceny biletów: normalny - 14 zł, ulgowy - 10 zł, grupowy (dotyczy wyłącznie grup zarezerwowanych w systemie on-line MPW) - 7 zł od osoby, wstęp wolny w poniedziałki (z wyjątkiem projekcji filmu "Miasto Ruin"), film "Miasto Ruin" - 2 zł (bilet do nabycia tylko w kasie MPW).to dotyczy muzeum powstania

Muzeum Wojska Polskiego znajduje się w centrum Warszawy, trzy przystanki od Dworca Centralnego i dwa przystanki od stacji metra "Centrum". MWP zajmuje najbardziej wysunięte w kierunku Wisły skrzydło budynku Muzeum Narodowego.
Od 1 maja do 30 września ekspozycja plenerowa czynna w godz. 9.00-18.00.
Dojazd do Muzeum Wojska Polskiego

Muzeum Wojska Polskiego znajduje się w centrum Warszawy, trzy przystanki od Dworca Centralnego i dwa przystanki od stacji metra "Centrum". MWP zajmuje najbardziej wysunięte w kierunku Wisły skrzydło budynku Muzeum Narodowego.
Godziny otwarcia
Od 1 maja do 30 września ekspozycja plenerowa czynna w godz. 9.00-18.00.
Niedziela - Bezpłatny wstęp na ekspozycje w gmachu MWP

Dzięki Haniu za wyczerpujące informacje :).Nie pozostało nic innego jak wybrać się do naszej stolicy,dawno mnie tam nie było.

No widzisz Dziadek, nie dość, że kufer wzięła to jeszcze Cie po mieście obwiezie :)

A ja bym wam zaproponował przejechać się na Al. Szucha 25. Znajduje się tam areszt śledczy Gestapo. Moja ocena - 8/10

nie wiem czy nie ironizujecie, już się gubię :) Ale serio zapraszam, pokaże fajne, urokliwe miejsca i zawiozę samochodem.