my z Rasty13 w tej chwili spadamy na myjnie pomyć sprzęty
Ja z moją chyba zaraz przejedziemy się do Wawki,a potem wstąpimy na kebab na Maltańską :)
Jak ktoś chętny dołączyć to mój numer w profilu :)
Foty z ogniska na Spalonej Polanie z dn. 01-06-2013
już na serwerze można je pobrać ze strony
http://www.adastra13.com.pl/download.html
Ognisko Grupy Mazowieckiej "Spalona Polana" 01.06.2013
plik do pobrania: Spalona_Polana_ognisko01_04.zip
Dzięki za wspaniałe spotkanie i przyjęcie mnie do grupy, Marek już zebrał zdjęcia od pozostałych i umieścił je na serwerze
Przeglądam właśnie foty co je zassałem od Marka i przyszła mi do głowy jedna myśl:
Trzeba wprowadzić pewien zwyczaj-
- Jeśli na czas wycieczki , wyjazdu w grupie znajduje się jakiś "PLECACZEK" to KAŻDY POSIADAJĄCY APARAT LUB KAMERKĘ BEZWARUNKOWO ODDAJE JE PLECACZKOWI ! oni trzaskają zdjęcia w czasie jazdy i tym sposobem mamy inne zdjęcia niż te kiedy żremy :-)
Nie lepiej zainwestować parę groszy w mini kamerkę i kręcić ujęcia z kasku/ubrania? Takie coś zamierzam nabyć w ciągu paru miesięcy.
Młody - a jak zrobisz foto koleżance, koledze jadącemu z boku lub z tyłu ? A prowadzić pojazd jakoś trzeba ! szczególnie w terenie zabudowanym gdzie ruch jest duży.
Inna sprawa czy przeznaczyć te "parę groszy" na paliwko czy kupować kamerkę mając przy sobie aparat foto.
Pozwoliłem sobie pobrać te fotki i tak nawiązując do tego o czym mówicie, jeśli zdjęcia robione przez kogoś kto powiedzmy stoi czy siedzi są tej jakości jakiej są to nie bardzo sobie wyobrażam jakość zdjęć robionych przez 'plecaczka', który na piździku z tyłu skacze jak zając, na naszych drogach.
Kamera była by chyba lepszym rozwiązaniem. Sam mam taką, jeżdżę z nią zawsze i jest ok. Nie ma stabilizatora obrazu, ale daje radę. A aparat, nie ukrywajmy, ale nie nakręci dobrych jakościowo filmów. No chyba, że sama jakość dla nikogo nie ma tu znaczenia :)
MAXELL - Jeśli robienie zdjęć jest twoim hobby i jesteś w tym dobry a jakość zdjęć będzie lepsza niż te nasze amatorskie pstrykanie to z przyjemnością zapraszam do wyjazdów z grupą mazowiecką.
Przydał by się człowiek od "tych spraw"
Czy robię dobre zdjęcia to nie mi to oceniać :)
W galerii macie kilka próbek.
Co do wypadów...no właśnie szykuję się do tych Puław co to macie jechać :)
Jestesmy na kebabie na Stegnach z adastra13 i rasty13
Gdzie te foty z wczoraj???Bo ja chyba ślepy nie jestem i żadnych Maru u Ciebie nie ma z wczoraj!!!
Do du.. z takim fotami :((
Kicha tam,to nawet maxell co z nami nie był już foty widział tylko nie ja,jak otwieram ten cały Download Adastry u siebie to tam nie ma żadnych plików z wczoraj pod nazwą podaną przez Niego powyżej!!! :(
Robertonos - spokojnie foty są (może nie wszystkie najlepszej jakości jak zauważył maxell ) ale da się zassać :-)
Twoja znajoma będzie z nami częściej ???
Oglądałem zdjęcia z ogniska. Najwięcej jest przy żarciu. Nawet jakoś wyszły.
Izdebski - sprawdzałeś u siebie rolki? Lepiej to zrób i to jak najszybciej.
Ja dziś zdjąłem wreszcie pokrywę przekładni. Poprzedniego dnia zmieniałem moduł na zablokowany. Kiedyś przy tych samych obrotach osiągał licznikowe 65 km/h, a teraz jedynie 55. Więc to nie wina silnika... Doszedłem do wniosku, że to pasek. Madi podpowiedział, że to mogą być jeszcze rolki.
Wykręciłem wszystkie śruby oprócz jednej. Ta, która została nie dała się odkręcić niczym. Całe szczęście była w rogu. Zdecydowałem się wyłamać pokrywę przekładni. Zrobiłem to tak, że wszystko jest szczelne i dało się później założyć z powrotem. Pasek jest trochę wyślizgany i miejscami ma jakieś parchy wiec czeka mnie wymiana na nowy. Rolki były kwadratowe. Zmieniłem je na stare, które kupiłem ze skuterem. Je też trzeba wymienić. Pasek wchodzi teraz na samą górę talerza wariatora ale na drodze jeszcze go nie sprawdzałem.
Szukam jeszcze śrub do zamocowania kufra i pewnie jutro będę nad tym pracował.
Co do tłumika od Jog-a to męczę się dalej, bo przez to wgniecenie końcówki nie mogę wyjąć bebechów i zmienić waty.
Robertonos napisał:
Kicha tam,to nawet maxell co z nami nie był już foty widział tylko nie ja,jak otwieram ten cały Download Adastry u siebie to tam nie ma żadnych plików z wczoraj pod nazwą podaną przez Niego powyżej!!! :(
Robertonos są te fotki "z żarcia" hihihihih na kolorowo napisane "spalona polana 01.06.2013" na to klikasz i wyświetla Ci się otwórz za pomocą archiwizer Win Rar klikasz i jak masz zainstalowany ten program to Ci się otworzą.
A Maxell robi zajefajne fotki są w Jego galerii :)
Oj Robertonos, dzwonisz z pretensjami a oczęta Ci widocznie piwem zaszły, spokojnie poszukaj, jakoś inni znaleźli a Tobie ciężko się dopatrzeć
Hugo i Jolciu
dziękujemy za spotkanie, mamy nadzieję ze na powrocie już was nie zmoczyło.
Byłem dzisiaj w Czersku - bardzo fajne ruiny, lecz strasznie ich mało. Jutro oddaje skuter do serwisu, i więcej w nim nie grzebie. Muszę uprzedzić serwis, że mają grzebać tylko przy przekładni. Bo znając serwisy to wszystko zrobią aby jak najwięcej kasy wyłudzić. Boje się, że zaprowadzę do nich skuter, a oni "przy okazji" wyregulują "po swojemu" gaźnik, wymienią pół silnika, i rachunek końcowy zamiast za wymianę rolek czy co tam trzeba będzie zrobić w przekładni to wyniesie dużo więcej. Mam zamiar go oddać do serwisu "Motor-Land" na wale miedzeszyńskim. Jakieś opinie o tym serwisie macie z własnego doświadczenia? :)