Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Dziś się zapowiada fajna pogoda, szkoda że do roboty musze iść...

W Routerze dałem podkładki sprężyste na śrubę mocującą tłumik, bo ciągle się odkręcała od wibracji. Teraz mam gwarancję że nie drgnie :)

tak pogoda zapowiada się dobrze, ja zaraz się szykuję do jazdy, skoro Robertonos nie potwierdził jazdy na Otwarcie Sezonu to jadę z córką i kolegą na Suzuki 650 SV

Pogoda Faktycznie zapowiada się ładnie, zaraz się ogarniam i szykuję do jazdy

Adastra - ja pojadę o ile to zaproszenie jest nadal aktualne. Tylko byłbym dopiero około 12.

adastra13 napisał:

Dawidsuper8 napisał:
jak byście jechali na kosiarkach czy autobusem lub autem??

autem?? chyba Cię pogieło, całą zimę przejeździłem skuterem / NIE KOSIARKĄ / a teraz miałbym autem lub busem? A tak na marginesie to moze byś się przedstawił.

po pierwsze pytam bo ma być deszczowo dziś dlatego jak jeśli będę to autem albo komunikacją
po drugie kosiarka bo to podobnie chodzi :)

Ja właśnie wróciłem, bo byłem na woli. Świetna pogoda do jazdy.

Jutro się wstępnie umówiłewm z Robertonosem, będę tłumik wymieniał i wariator jak będzie warsztat czynny.

BTW Maru, zrobiłeś te prawko, czy jeździsz na kaskadera?

Dawidsuper8
Nie wiem czym Ty jeździsz ale
popieram w całej rozciągłości to co napisał Ci Robertonos,
a co do mnie to moje skutery 90 ccm i 150 ccm raczej nie chodza jak kosiarki
a Virago 535 z przelotowymi tłumikami napewno już nie ...

Bartolini,
przeciez wiesz ze praktyczne na A jeszcze nie ruszyły.

Michalk001
zaproszenie było aktualne do dziś rana, ale jakoś nie mogłem nic napisać na forum,
tzn. jak sie okazuje napisałem ale sie nie pokazywało.G-G miałem włonczone - nikt sie nie odezwał, telefon też milczał.
Więc zabrałem kolege i zdzwoniliśmy się z koleżanką coby wsiadła na swoją suzi SV-kę i pojechała z nami.
Ale tak po prawdzie to kto nie był - nic nie stracił jeszcze wieksza ....., niż poprzednich latach
z roku na rok gorzej. Z parady urwalismy sie przy Marszałkowskiej do domu,
wróciłem i zyskany czas spożytkowałem na wymianę przewodów na przewody w stalowym oplocie
oraz zamontowanie szyby do Virago

Wczoraj coś forum nie chodziło, postów nie dodawało, jakieś problemy techniczne. A dziś wywaliło trzy moje posty pod rząd hehe

No ciągle problemy z tym forum. Ja też pisałem i nic nie było widać. Czyli dobrze że nie pojechałem. Za to cały dzień spożytkowałem na wiosenne porządki w domu włącznie z sadzeniem kwiatów na balkonie akurat w pierwszą wiosenną burzę. :-D A może dziś by się gdzieś spotkać na W-wie i pogadać? Później ma być ładnie tak więc szkoda siedzieć w domu.

Mi wczoraj wieczorem w Romecie zniknęły światła. Mijania i pozycyjne. Do tego nie działał rozrusznik. Pojechałem do roboty na nietoperza. Dziś rano wróciłem, patrzę, kostka rozpięta.. Naprawa 2 min. Dodatkowo styki dostały dawkę WD-40.

Ja się mogę na jazdę ustawić jutro, we wtorek i w weekend tj. piątek-niedziela.

Bartolini (to też do HugoBossa piszę jeśli łaskawie przeczyta i przemyśli) bracie mam do Ciebie wielką prośbę nie pisz TU-na forum ogólnodostępnym dla wszystkich którzy wejdą na turystykę i dalej Grupą Mazowiecką (no i w ogóle w Skuterowo.com)o pewnych sprawach (chodzi mi o mnie i Marka-sprawa uprawnieni prowadzenia).To są informacje dla nas znajomych osobiste i ważne,jeśli chcesz zapytać o te sprawy któregoś z nas to przez tel.czy w inny sposób-ale NIE TU PROSZĘ Ciebie i Hugo.Panowie nie róbmy sobie nawzajem siary kurczę,czemu to ma służyć?Bart i Hugo jak to przeczytacie to pomyślcie jak byście się czuli na naszym miejscu,gdyby wasi znajomi trąbili na prawo i lewo co rusz o czymś co powiedzielibyście im w zaufanie no?? Bądzimy dla siebie w porządku wzajemnie i śmigajmy razem na jednośladach-po to TU się poznaliśmy i rozmawiamy wspólnie.Szerokość i Pozdro.

tu koledzy popieram robertonosa
pozdrawiam kolegow z mazowsza

4T FOREVER

CEFA - Dziękujemy i pozdrawiamy Śląsk.
MADI - napisał byś coś w temacie Częstochowy.
Piotrek dobrze gada :)

Sprawdziłem Jejmość Jędzę, hample faktycznie na stalowym oplocie biorą lepiej, szyba też się trzyma. W piatek zmiana tylnego kapcia i dentki / już umówiony termin / no i pompowanie azotem. Po tym założe dopiero sakwy. No i jeszcze jazda do Starych Babic po gmole.

Dziękuję bardzo Robertonosowi i Markowi za pomoc w wymianie wydechu. Jedna śruba była zapieczona, ale w końcu odkręciliśmy. Dzięki chłopaki! W tygodniu kupię rolki 6,5g i wtedy wymienię wariator.

adastra13 napisał:

MADI
za Zambrów (dokładnie Krajewo Białe) mamy z Robertonosem jechać najprawdopodobniej jeszcze w tym miesiacu.
Ale to nie wycieczka tylko jedziemy do mojej starszej córki zaprowadzić dla niej skuter.

ADASTRA - wycieczkę to my sobie zrobimy sami :-)
tylko pytanie czy chcesz nas ze sobą zabrać ?
Bo ja chętnie bym skoczył do miejscowości Różan a to "prawie" po drodze więc można by ładne parę km. razem.

adastra13 napisał:

Dawidsuper8
Nie wiem czym Ty jeździsz ale
popieram w całej rozciągłości to co napisał Ci Robertonos,
a co do mnie to moje skutery 90 ccm i 150 ccm raczej nie chodza jak kosiarki
a Virago 535 z przelotowymi tłumikami napewno już nie ...
Bartolini,
przeciez wiesz ze praktyczne na A jeszcze nie ruszyły.
Michalk001
zaproszenie było aktualne do dziś rana, ale jakoś nie mogłem nic napisać na forum,
tzn. jak sie okazuje napisałem ale sie nie pokazywało.G-G miałem włonczone - nikt sie nie odezwał, telefon też milczał.
Więc zabrałem kolege i zdzwoniliśmy się z koleżanką coby wsiadła na swoją suzi SV-kę i pojechała z nami.
Ale tak po prawdzie to kto nie był - nic nie stracił jeszcze wieksza ....., niż poprzednich latach
z roku na rok gorzej. Z parady urwalismy sie przy Marszałkowskiej do domu,
wróciłem i zyskany czas spożytkowałem na wymianę przewodów na przewody w stalowym oplocie
oraz zamontowanie szyby do Virago

Dobra panowie spokojnie nie unośmy się bo zawałowi serca dużo nie trzeba
Ja mam Kymco S8 50ccm i nazywam kosiarką.
Proszę się nie unosić jak pytam czym byście jechali na otwarcie sezonu.Ja po prostu pytałem.