Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

Ja niestety odpadam co do Częstochowy, zwyczajny brak kasy. Adastra - jak wygląda przegląd? Ja mam w tym roku i zastanawiam się czy badają szczegółowo blokady, pojemność - czy tylko ogólnie stan techniczny, światła? Co do pojemności to nie mam problemu, ale jednak mój jedzie nieco szybciej niż ustawowe 45km/h. Hugo - odwoływałeś się już? Jakie efekty? i jak Vitalka?

Padalec jak mamy rezygnować z poligonu to proponuje przed Pulawami zajechać do Pionek. Była tam wąskotorówka, okolice ciekawe, jest co zobaczyć.
No cóż, skoro nikt do Częstochowy nie jedzie to ja też rezygnuję. Pojeździ się gdzieś w tym czasie, do Puław i nie tylko...

Dziś pogoda fajna, cieplutko i sucho :) przyjechałem z Góry Kalwarii, zaraz jeszcze raz tam jadę, ale inną drogą. Przez Zalesie, Uwieliny, Bronisławów i Czarny Las.

Cały dzień dziś od rana była taka pogoda że musiałem to wykorzystać,więc zrobiłem ponad 100 kilometrów.Byłem w Górze Kalwarii od strony Otwocka w tamtą stronę i przez most na drugą stronę przejechałem,a potem wracałem na Konstancin Jeziorną i przy wale Zawadowskim po błocie ,szutrach i dziurach.Yamaha wygląda jak nieboskie stworzenie,ha jest tak uwalona błotem i szutrem że jak miałem Vitalkę raz w tamtym roku bardzo brudną to był mały pikuś w porównaniu a tym jak teraz X-max wygląda.Madi widzisz mogliśmy razem dziś jechać,tylko nie wiedzieliśmy że i Ty i ja dziś chcemy pojechać gdzieś-szkoda.

Ja też się ruszyłem, rano jeszcze się wahałem gdyż mgła mnie zniechęcała - wyglądało tak jakby miało padać. Ale w końcu pojechałem 1 dzień do pracy. Dobrze zrobiłem gdyż w końcu pogoda była bardzo fajna.

Ja swoją Wycieczkę Mazowiecką po Bukowińskiej i Baletowej robię codziennie. Potem siedzę z dzieckiem także chwilowo czasu na inne wycieczki Mazowieckie brak... Trochę mi smutno gdy czytam o Waszych planach ale może i ja kiedyś będę mógł...

Michalk001
z przeglądem to na soko, robiłem na ul. Bartckiej /był ze mną Robertonos/
51 PLN, sprawdzał nr-y / tabliczka znamionowa i nr na ramie /,
światła, hamulce, kierónkowskazy. Pomimo ze Fonero to 90-tka i ma sporo dodatkowego
oswietlenia diodowego nie robił zadnych problemów,
dał stępelek na następne 2 lata.

Ja dziś zaraz po powrocie z pracy zabrałem się do wstępnego ubierania "Jejmość Jędzy"-Virago 535
tzn. szarpałem się z zamocowaniem bagażnika, tylnego kufra i oparcia dla pasażera.
jak się okazało to nie takie proste zamocować to samemu w pojedynkę, a pomódz niestety nie miał mi kto.
Ważne że choć skończyłem już po zmroku /około 21-szej/ ale jakoś mi się to udało, jutro jeśli będzie pogoda przykrece na chwilę sakwy boczne.
Nie będę jeszcze montował sakw na stałe bo chcę podjechać na wymianę tylnej opony i dentki więc bym musiał i tak je zdejmować.
Zostało mi jeszcze zamontowanie szyby na kierownicy no i sakwy na stałe po wymianie opony
oraz zmiana przewodu hamulca przedniego na stalowy oplot ale to już pikuś..

Robertonos miałeś podjechać i jakoś zapomniałeś ... ,
pamiętaj o wyjeździe na Zambrów

PÓźniej wezmę się i dokończę Camaro:
zmienię szczęki hampla na tyle, linkę do hampla i wymienię linkę prędkościomieża oraz założe mu dętki na oba koła

NIE OBIECUJĘ
ale jutro będę się starał załatwić może jakąś GRUPOWĄ wejściówkę na rozpoczęcie sezonu Motocyklowego na Bemowie
pracuje ze mna dziewczyna która ma jakiś udział w organizowaniu tego. Tak że jakby sie udało coś załatwić - dam znac na forum

siema.
wybiera sie ktoś z was jutro na otwarcie sezonu w wawie na bemowie??

Na przykład ja jadę.

Mlody jedziesz dzis do Motor-Landu? Pisz na kom.

Wejściówki by się przydały - ja obecnie nawet te 25zł wyskrobać nie mogę i dlatego moja wizyta na Bemowie stoi pod znakiem zapytania.

adastra13 - kiedy na ten Zambrów jedziecie ?
HugoBoss - mam dziś na noc do pracy więc odpadam. I nie mam telefonu więc nie napiszę sms :(

MADI - o kolejce leśnej i próbie jej reaktywacji coś niecoś czytałem jestem całkowicie za Pionkami. Można odwiedzić jeszcze zakład produkcji specjalnej ale tylko przez parkan.

MADI
za Zambrów (dokładnie Krajewo Białe) mamy z Robertonosem jechać najprawdopodobniej jeszcze w tym miesiacu.
Ale to nie wycieczka tylko jedziemy do mojej starszej córki zaprowadzić dla niej skuter.

AHA,
kto się wybiera na Otwarcie Sezonu na Bemowo ?
Miał ze mną jechać "Robertonos" ale jak do tej pory sie konkretnie nie określił, / miał do 20-tej dzwonić /
w takim razie może wezmę ze sobą córkę i jeszcze będę miał 1 dwu osobowe zaproszenie wolne.
Nie mieli w tym roku tzw. "grupówek" wiec udało mi sie zdobyć tylko 2 zaproszenia po 2 osoby.

jak byście jechali na kosiarkach czy autobusem lub autem??

Dawidsuper8 napisał:

jak byście jechali na kosiarkach czy autobusem lub autem??

autem?? chyba Cię pogieło, całą zimę przejeździłem skuterem / NIE KOSIARKĄ / a teraz miałbym autem lub busem? A tak na marginesie to moze byś się przedstawił.

pytam bo jutro ma padać deszcz więc pytam.a to że nazywam skuter kosiarka to prawda bo podobnie chodzą :)

Ja mogę jechać, ale żadnego plecaka nie biorę ta tył.

Ja mogę jechać, ale żadnego plecaka nie biorę na tył.

Adastra nie mogłem zadzwonić do Ciebie bo byłem odcięty od świata,moja siostra była w Wawie na chwilę i wyrwała mnie z domu by coś kupić.Nie miałem ze sobą żadnego z telefonów,a z jewj nie zadzwoniłem bo nie pamiętam na pamięć Twojego numeru.Teraz dopiero do domu wróciłem.

Dawidsuper8 sorry ale mój X-max to nie kosiarka tylko rasowy Japoński skut.