Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

W domu bede w piątek-sobote i pofoce :-)

Kisiu
na 95% powinienem taki włącznik mieć, jak dziś wrócę z pracy to sprawdze i dam Ci znać

Wieczorem będą foty Rometa, może jakiś filmik się nagra też.

Dawaj,dawaj :)

Postaram sie uwiecznic najbardziej tandetne elementy :-)

Dziury w drodze niestety to problem, który dotyczy wszystkich państw z naszym klimatem.
Fajnie Madi, że doczekałeś się sprzętu.
Ja także nie mogę doczekać się sezonu. Chociażby dla tego, że miałbym czym dojeżdżać do pracy.

Madi,
zapodaj jakieś foty Twojego sprzętu, miło czytać że w końcu go masz.

"Mazowiecka..." wstrzymała oddech w oczekiwaniu na zdjęcia :)

Spokojnie :-) wczoraj mnie na piwo wyciągnęli i późno wróciłem :)

@padalec nic dziwnego, Madi jest przecież ojcem chrzestnym mazowieckiej, bez kozery powiem ze jest jej kregoslupem, spoiwem, zaprawą murarską, klejem, pianką montażową. Może się zagalopowalem...

Oki, tak jak obiecywałem wstawiam fotki. Nie są one prima sort, było kiepskie światło, do tego mam kiepski aparat w telefonie. Gdy śnieg stopnieje i będzie słonecznie to na pewno zrobię więcej zdjęć. Nagrałem też krótki film z odpalania, ale go nie wstawię bo kiepsko wyszedł, będzie kiedyś lepszy. :)

Link do albumu (duże zdjęcia) http://s1128.beta.photobucket.com/user/AmaSoft/library/Router%20WS%2050%2011-02-2013

PS: Po foceniu przejechałem się ulicą (bez rejestracji), jeździ się super, wygodnie i przyjemnie, nie mogę się doczekać środy. :))

PS1: Dzięki roomcajz za to co napisałeś. ;)

Madi,
gratulacje , prezentuje się wspaniale, jeszcze tylko go "ubrać" i będzie super

Maru, będzie ubrany na codzień w tankbag a na wyprawy w kufer (ten co miałem na skuterze) oraz sakwy.

Super - wreszcie widzę na forum coś technicznie znajomego. :-D Z kufrem na pewno nabierze charakteru, tym bardziej że tak solidnie wyglądający bagażnik aż się prosi aby go dosiadł jakiś fajny kufer. Znając twoje przebiegi mógłbyś wzorem mojego pokusić się o montaż wskaźnika temperatury oleju - w długich trasach jest niezastąpiony. Życzę Ci aby służył tak samo dobrze jak mój.

Michalk001 ty do swojego lejesz ten olej http://www.ioleje.pl/produkt,404/castrol-power-1-racing-4t-10w-501l.html ?
Jaką świecę stosujesz ? Myślę kupić NGK CR7HS

PS: No no no, muszę administrację pochwalić, można edytować posty dłużej jak godzinę :) krok ku lepszemu forum.

Wstawiłem do Routera akumulator od Vitalki, 3 Ah zamiast 9 Ah (nie wiem po co taki wielki dali...). Kwasówka z routera przyda mi się do MZ-ki a mały i lekki, żelowy akumulator z Vitalki będzie śmigał z motorowerem. Taki mam zamiar. Jednak do Kymco dają dobre akumulatory, stał na półce od 5 miesięcy nieużywany i nie ładowany. Włożyłem do Routera i z rozrusznika odpalił bez problemu żadnego, silnik zimny.

Jutro idę do sklepu motoryzacyjnego po małe zakupy:
- olej do łańcucha w sprayu;
- olej do silnika Castrol Power 1 Racing 4T 10W-50;
- świeca NGK CR7HS;
- może fajka z logo NGK ;)

Gdyby ktoś był zainteresowany to mam na zbyciu prawie pełny olej do filtrów gąbkowych Shell Advance Filter (w sprayu) oraz jakieś 800 ml dobrego oleju do przekładni skutera Shell Advance Gear EP 80W90. Mi się już nie przydadzą a szkoda, żeby leżały w garażu. Mam też resztkę (jakieś 0,5l) Motula półsyntetycznego do 2T ale ten się przyda do MZ.

Tak - leję ten olej i dodatkowo Militec 1. Taki zestaw jest doskonały, a świecę kupiłem irydową NGK plus kabel i fajkę też NGK. Silniczek dzięki temu pracuje niezawodnie i nie mam żadnych problemów.

Karnąłem się przed chwilą do lasu, by sprawdzić jak lampa świeci. I tu zaskoczenie - świeci rewelacyjnie, zarówno na krótkich jak i na długich. Na zaśnieżonej leśnej drodze opony trochę nie dawały rady, ale dało się jechać. Zawieszenie - rewelacja, dziór w ogóle prawie nie czuć, skuter był mniej wygodny i to znacznie. Zdziwiłem się tylko bardzo krótkimi przełożeniami. Wstawiłem szpanerską fajkę z logo NGK oraz dokręciłem tylne kierunkowskazy. Jutro na 12 mam załatwiać rejestrację, wrócę do domu, przyklejam tablicę (u HugoBossa mamy to docelowo przymocować) i jadę na przejażdżkę na stację paliw i potem gdzieś jeszcze. :-)

Wrzucisz większą zębatkę na przód i biegi się wydłużą. :-) Ten olej do filtrów gąbkowych może bym wziął - w Salmo jest gąbka i byłby jak znalazł.

W WSie też jest gąbka ale nie będę jej smarował

Madi jak zarejestruje swój sprzęt to będzie już śmigał. A mi dziś przyszła wielka paka z prawie wszystkim co zostało uszkodzone w czasie kolizji. Nawet zegary będą nowe - oczywiście przebieg został ustawiony aktualny.

Będzie trochę zabawy żeby wszystko powymieniać ale myślę że pierwszy cieplejszy weekend i da się to ogarnąć. :-)
Reasumując - odszkodowanie 1100zł a koszt tego co na zdjęciu oprócz zegarów (kupione wcześniej) niecałe 300zł. Czyli jestem na sporym plusie.