Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

madi a jak to jest np że jedzie się z 55km/h przez powiedzmy 50km a potem przez 5km z pred.40km/h to silnik się ochłodzi czy lepiej zrobić postój na 15-30 minut po tych 50km?

wiesz co jak wracałem z Dubienki to od Zamościa aż do lasu pod Niskiem (ponad 100 km) jechałem bez wyłączania silnika, z dwoma postojami na sprawdzenie mapy. Gdy na zewnątrz panuje wysoka temperatura to najlepiej stanąć gdzieś w cieniu i poczekać 15-30 minut.

po 30 minutach pokrywa i tak jest jeszcze gorąca a w motorach 125 lub 250 to tez tak sie silnik grzeje jak w 50 i skuter 50ccm vs 250ccm porównywalny dystans km

Czy był by ktoś chętny?

http://www.mszczonow.pl/index.php?strona=1126

http://mszczonow.pl/redir,1128?wiecej=2474

Szczególnie chodzi o obejrzenie rekonstrukcji bitwy :) Może być ciekawie. My raczej na pewno pojedziemy z Grójca :)

Daleko nie jest a po tym można np. na termy iść :)

Swoją drogą ciekawy jestem kiedy będzie oficjalne zakończenie sezonu Skuterowo.com ;)

Dziś znów jeździliśmy. Stała ekipa: HugoBoss i Madi.

87 km. Hugo dodatkowo zrobił 58 km a ja 30.

Dziś liczyłem około 135km mi wyszło wczoraj :)

dziś mszczonów aktualny???

Jasne ;)

Fotka z trasy na Mszczonów:

Skutery: od lewej: czerwona Vitalka - Madi'ego za nią niebieska Vitalka dziewczyny HugoBossa, z prawej czarny Piaggio Fly Roomcajza a za nim następna Vitalka, niebieska, HugoBossa.

Osoby: Za Fly schowała się dziewczyna HugoBossa, na Vitalce siedzi HugoBoss a za skuterami stoi Roomcajz. Madi robił zdjęcie. ;)

super opcja,
sorry za moją nieobecność... ale tak jak pisałem, nie bylo mnie w wawie...
głównego "pomysłodawcę" takich wypadów proszę o konakt prv. no i oczywiście czekam na dalsze propozycje ;>

Więc kochani, da radę zrobić ponad 400 km w 1 dzień na skuterze bez konieczności amputacji tyłka.
pobiłem mój rekord jazdy bez zatrzymywania.

no,no opowiadaj :D Może zrobiłeś więcej niż rekord forum czyli 480 km ? ;)

nie wiedziałem że jest taki ranking. do rekordu zabrakło 20km.

Gdzie żeś tyle wykręcił ? Jaka trasa ?

wawa- czewa - wawa, traska całkiem skuterowa, przyjemna

edit oczywiście nie 8 !!!!
edit 2 : mniej więcej tak: start z grodziska maz, żyrardów, skierniewice, słupia, ujazd, wolbórz, piotrków (bardzo przyjemne miasto), radomsko (bardzo prxzyjemne miasto), kamieńsk (bardzo bardzo przyjemne miasto), czewa. na tej trasie ruch samochodowy niewielki

teraz przyszło mi na myśl... jakby ogarnął każdego gg i zrobił konferencję, to prędzej bysmy się dogadali z jakimś wypadem...
a te moje propozycje z cargo wywodza się z tego, że tam można sie spotkać m.in. w celu obgadania gdzie bysmy pojechali dalej w przyszłości...

clsamg63 tu sobie zajrzyj:

http://www.skuterowo.com/forums/topic/zdjecia-i-filmy-z-wypraw-skuterem

Zauważ że głównie to ja i Madi jeździmy,reszta jakoś nigdy nie ma czasu. Madi,teraz jak tak powspominam to trochę żeśmy narobili tych trasek i obejrzeli co nie co :D

juz obejrzałem, powiem, że wygląda mega.
moja vitalka żadko kiedy zjeżdża na pobocza a już nei wpomne o takich piachach co u was w filmie widziałem... ale może bym się kiedyś przekonał... mam ta limitowaną wersje w kolorze białym i strasznie szybko się brudzi a biały wymaga od właściciela dużo ;> także jak go myje... a robie to bardzo często to trwa to czasem dłużej niż myje auto :>