Grupa Mazowiecka - nasze wycieczki.

mam kombinezon ale nie zdąrzyłem go wtedy nawet założyć ;)

no, dziś wolne mam :D

Miałem dzis RANO W DRODZE DO PRACY "szlifowanie Asfaltu"
ślizka po deszczu nawiezchnia lekko zajechał mi gość drogę i zostaliśmy
obaj zmuszeni do nagłego hamowania no i poleciałem ślizgiem
rozpiżyłem 3-ci skuter (Coliberka żony)
pękł dekiel przy kopniaku, mocno starte lusterko i lewy bok,
pękł zaczep zamykania kufra lekkie skrzywienie kiery i nie wiem co jeszcze bo lekko go znosi
jutro zdejmę plastiki i obejże dokładnie kiere i ramę

Witam wszystkich dawno was nie widziałem mam nadzieję że się nie długo zobaczymy Marek też mi załatwił skuterek .... jak możecie wyślijcie zaproszenia do grupy Rafał

Zaproszenia nie trzeba - każdy jest mile widziany. Trzeba tylko śledzić temat żeby dowiedzieć się kiedy i o której godzinie jest jakiś wypad i pojechać. Ja jutro jadę do rodziny - razem z kuzynem wymienimy mi w silniku łańcuszek rozrządu razem z napinaczem bo po 14 tysiącach zaczyna "prosić" odgłosami o wymianę. Zrobi się jutro i będzie spokój na dłużej - tym bardziej trzeba w kontekście długich urlopowych wypadów.

Witam wszystkich (mój pierwszy post)
Zaczynam śledzić ten wątek i jeśli pozwolicie to chętnie pośmigałbym czasem z kims..
Pozdrawiam

Skąd jesteś dokładniej?

Białołęka - choszczówka dokładnie...

O, Paweł! Pojawiłeś się... Bardzo się cieszymy. Mam nadzieję, że pojeździmy. Zamówiłeś naklejki?

Szkoda, Marku... Jak to się mówi - złośliwość losu. Mam nadzieję, że Tobie nic się chociaż nie stało.

Ja dziś trochę podocierałem Bzyczka. Przede wszystkim wyczyściłem zbiornik oleju. Kupiłem Castrol Power1 Racing (wiem, pamiętam co mówiłem jeszcze niedawno...), bo Midlanda akurat nie mieli, a ten był w najlepszej cenie. Ustawiłem iglicę na środkowym ząbku. Wcześniej była na ECO i miał dziurę mocy przy ruszaniu, a obecnie efekt ten się zmniejszył. No i bogatsza mieszanka to mniejsza szansa na zatarcie silnika. Max. prędkość to licznikowe 45 - 50 km/h i to tylko na chwilę. Mam już zrobione ponad 100 km na nowym kicie.

Jeździłem trochę po Boernerowie. Tam mogłem trochę wolniej jechać nie przeszkadzając nikomu. Potem jeszcze do Auchana w Wola Parku kupić piłkę dla mojej córeczki. No i przez ul. Księcia Bolesława do domu...

Jutro może trochę polatam. Dam znać kiedy mniej więcej i czy na pewno.

Marek(adastra13) jak ogarnie swoje skutery, to pewnie się wybierzemy gdzieś, chyba, że inni mają jakieś propozycje w najbliższym czasie? Ja jestem chętny, interesują mnie wyprawy żeby coś zobaczyć - mieć jakiś cel. Jeśli chodzi o trzepanie kilometrów tylko, to ja odpadam, bo prawie codziennie trzepie sporo, wiec dla mnie to żadna atrakcja.

Naklejki zamówię w wolnej chwili. Ciesze się, że Twój Bzyczek znów nabija kilometry :) Jutro zamierzam wybrać się skuterem w okolice Serocka - mam tam działeczkę i chyba muszę powalczyć kosą spalinową - w tym roku jeszcze nie kosiłem. Trawa już mnie przerosła :D.

Kolego, że tak się zapytam - grasz na basie ? :) Patrząc na nick można tak sądzić :)

Może jutro jakaś przejażdżka ? Muszę być na 19 w Piasecznie, wcześniej mogę śmigać. Byle gdzieś nie daleko i, tak jak pisał Bartolini, żeby coś zobaczyć a nie nabijać kilometry (bo to robię codziennie jeżdżąc do pracy). Ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdraw.

A Ja dzis kupilem Sobie spodnie na moto :) wiec jestem przyszykowany do wyprawy na mazury, planuje w czwartek wyskoczyc :) jeszcze tylko buty potrzebuje pozadniejsze :) mam nadzieje ze pogoda nie zawiedzie bo trasa az pod Augustów :)

Tobie to dobrze, też tak bym chciał:) na szczęście w sierpniu będę miał 5-6 dni wolnego to sobie skoczę w Tatry i Beskidy. A za tydzień do kumpla pod Chełm.

Madi ja jutro z rana planuje też zobaczyć stan paska, tak miałem to już zrobić wcześniej ale zasugerowany Twoim przebiegiem olałem to:) Jak coś to mam nowy pasek, rolki i ślizgi. Rolki na pewno mam już kwadratowe przy tym przebiegu.

Hugo zmieniał rolki przy 16 tys i nie były jeszcze w takim złym stanie ;)

Znaczy wiesz, powiem Ci tak, skuter chodzi bardzo dobrze, ale przy ruszaniu mam takie jakby przeskakiwanie, więc mi się wydaje, że pasek jednak.

Zobaczysz, że pasek jest jeszcze w dobrym stanie :)

Stawialbym na rolki bardziej :)
Madi nawet bardzo Mi dobrze :P tym bardziej ze jedzie ze Mna puszka z bagazami wiec jade totalnie na pusto :)
Mysle jeszcze nad butami i wymyslilem takie: http://allegro.pl/krotkie-buty-wolf-44-lodz-kutno-warszawa-v94-i2448731865.html
http://allegro.pl/s1-nowosc-buty-motocyklowe-rozmiar-42-i2472022638.html
http://allegro.pl/buty-motocyklowe-biker-laceup-firefox-nowosc-33-47-i2471314626.html
http://allegro.pl/buty-firefox-lace-up-42-super-wykonanie-polo-fv-i2473188907.html
Najbardziej Mi sie podoba opcja z wawy poniewaz moglbym je rozchodzic zanim pojade na mazury. Ale tez bardzo Mi sie podobaja te za 129zl ale one pewnie sa malo deszczowe

madi napisał:

Kolego, że tak się zapytam - grasz na basie ? :) Patrząc na nick można tak sądzić :)

Rzeczywiście jestem basistą :)

może stworzymy forumowy zespół ? Ja gram na gitarze elektrycznej, klawiszach i perkusji :)