Ta lepsza wg Ciebie to ta zamykana na wcisk?Ok, podpierniczy Ci ktoś kiedyś tablicę to będziesz miał spore problemy w urzędzie i wspomnisz moje słowa, ja wolę przyczepić na 2 nity, poza tym ja np. nie zwracam uwagi na samą tablicę, ale ramkę jak już.Inna sprawa, że może Ty wolisz "czystą" tablicę, bez dziur.Ok, ale jest znacznie większe ryzyko kradzieży.
grocik napisał:
Aż tak bardzo ci przeszkadza, że będziesz miał dwie dziury w tablicy?
Jak ramkę dostałeś za darmo, to nie ma co narzekać, ja i tak bym dla pewności przykręcił (bądź przynitował) dodatkowo.
Ja bym wolał zapłacić za tę ramkę i 10zł niż dostać gratis gdyby ona była użyteczna.
Vezyr napisał:
Ta lepsza wg Ciebie to ta zamykana na wcisk?Ok, podpierniczy Ci ktoś kiedyś tablicę to będziesz miał spore problemy w urzędzie i wspomnisz moje słowa, ja wolę przyczepić na 2 nity, poza tym ja np. nie zwracam uwagi na samą tablicę, ale ramkę jak już.Inna sprawa, że może Ty wolisz "czystą" tablicę, bez dziur.Ok, ale jest znacznie większe ryzyko kradzieży.
Jak ktoś ukradnie to wyrobię nową,zresztą nie spotkałem się z tym.Jak będą chcieli to i lusterko Ci ukradną i to już prędzej,więc je przyspawaj.
Chłopie ale lusterko to jest nic, jak Ci tablicę ukradną to nie myśl że od ręki dostaniesz.Do lusterka potrzeba zazwyczaj klucz mieć, aby odkręcić, a to jakieś "zabezpieczenie", podobnie jak przykręcenie tablicy.I daruj sobie te złośliwości.
Hugo nie rozumiem cię. Dostałeś tą ramkę za darmo i jeszcze robisz problemy że ci się nie podoba. Jak ci tak nie pasuje to sobie załóż tą seryjną o której wspomniałeś. Powinieneś się cieszyć że w ogóle skuterowo.com rozdaje gadżety.
Kapuchon napisał:
Hugo nie rozumiem cię. Dostałeś tą ramkę za darmo i jeszcze robisz problemy że ci się nie podoba. Jak ci tak nie pasuje to sobie załóż tą seryjną o której wspomniałeś. Powinieneś się cieszyć że w ogóle skuterowo.com rozdaje gadżety.
Tą seryjną mam w swoim skuterze,a tej potrzebowałem do drugiego.
Vezyr, a co niby? Składasz w Wydziale Komunikacji pod rygorem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań wniosek o wykonanie wtórnika tablicy rejestracyjnej i tyle. Koszt imprezy - 40 zł, +znaki legalizacyjne/opłata ewidencyjna w wysokości złotych najwyżej półtorej. W trakcie oczekiwania możesz sobie zmajstrować samoróbkę(naginanie prawa), albo zarejestrować czasowo, a wtedy powinieneś płacić tylko za pozwolenie czasowe, bo taką tymczasową tablicę trzeba oddać.
Ryglos napisał:
A co z tymi naklejkami ...Ja w korkach nie stoje...? Będą jeszcze?
Pisze chyba, ze niedostępne są teraz.
Po pierwsze jest tylko jeden otwór i to ogromny że nie wszędzie będzie pasowało,a po drugie tablice tylko się wciska,po pewnym czasie obluzuje się i wypadnie,a nikt nie będzie szpecił tablicy robiąc w niej otwory i przykręcając do ramki.
Dowolne przykręcenie ramki do skutera,dużo różnych otworów,więc wszędzie będzie pasowało,dolna listwa ramki zakładana na wcisk,trzyma pewnie tablicę,w górnych rogach tablica też jest trzymana,nie trzeba nic wiercić.
Ponawiam pytanie,który typ lepszy?
Ty to robisz ze złośliwośćią?
Kupiłem skuter z "blachą" przewierconą :D więc mi tam nie robi :) nie podoba Ci się to nie bierz :) przecież nikt Ci nie każe jeździć z taką ramką :) Każdemu może się coś nie podobać, zrobili tak, i jest dobrze :) Pozdrawiam Serdecznie :)
Nie pytam co mi się podoba tylko co według was jest bardziej użyteczne? Którą wy byście wybrali ramkę?
HugoBoss - po co ta niby ankieta?
Wystarczyło zobaczyć zdjęcie tej ramki i powinieneś wiedzieć jak się ją będzie montować.
Zdjecie dodano ze 2 dni temu,a ja zamawialem z tydzien,albo lepiej.Zreszta myslalem ze na tym zdjeciu akurat tak jest przykrecone,a ze nie ma otworow od spodu.
Nie widać że się pytam czy będą JESZCZE a nie czy są teraz...Marta napisał:
Ryglos napisał:
A co z tymi naklejkami ...Ja w korkach nie stoje...? Będą jeszcze?Pisze chyba, ze niedostępne są teraz.
HugoBoss napisał:
Po pierwsze jest tylko jeden otwór i to ogromny że nie wszędzie będzie pasowało,a po drugie tablice tylko się wciska,po pewnym czasie obluzuje się i wypadnie,a nikt nie będzie szpecił tablicy robiąc w niej otwory i przykręcając do ramki.
......
Dowolne przykręcenie ramki do skutera,dużo różnych otworów,więc wszędzie będzie pasowało,dolna listwa ramki zakładana na wcisk,trzyma pewnie tablicę,w górnych rogach tablica też jest trzymana,nie trzeba nic wiercić.
Ponawiam pytanie,który typ lepszy?
Nie widzę żadnej różnicy. A wiertarki w domu nie ma aby samemu sobie zrobić dziurki gdzie się chce? Typowo Polska natura - dość że mamy za friko to jeszcze narzekamy.......
Zgadzam się z Wodzem. Hugo po co ci ta ankieta ? Jak dla ciebie jest problem zrobić dwa otwory wiertarką w tablicy i mieć ją solidnie przymocowaną to sobie załóż inną ramkę i nie narzekaj bo Leszek stara się aby były jakieś gadżety i ciekawie na stronie a tobie nic nie pasuje.
Nie wiem co wam się w tych ramkach od Skuterowo.com nie podoba. Dziś wysyłam kopertę zwrotną jbc :) Ramka jest bardzo fajna, zrobię sobie dwa otwory w miejscach gdzie mam teraz połączenie tablicy z plastikiem i skręcę ramkę z tablicą na śruby i będzie elegancko :) I dołączam się do zapytania o naklejki, miejsce w moim skuterku pod rejestracją czeka. :)
Pozdrawiam
Nie pisz w liczbie mnogiej madi, bo jeden człowiek zgłaszał zastrzeżenia, to jakby się czepiać. Wodzu ma racje. Ktoś dostał coś za darmo i jeszcze ma pretensję, że nie podoba mu się. Typowo to polskie. Jakbym miała skuterek to nawet sama śrobokrętem, albo czymś ostrym bym sobie w plastiku dziurki zrobiła:D:D:D:D