Co ja wiem to gaźnik 19mm uwalnia cała moc z sporta i myśle że więcej niż 5-6l to nie może spalic więcej jak jest dobrze gaźnik wyregulowany a gaźnik 17.5 będzie dobry i do tej 100km/h się bujniesz :lol:
a ty robiłeś nadkole co z nim??
no z nadkolem od tamtego czasu nic nie robiłem, bo jak pisałem skuter został wywieziony na wieś i stoi w garażu a tam na na wsi rzadko bywam bo dom w ogóle nie wykończony w środku ;p
Ale jak skuter przywiozę i się ociepli, i będzie sucho to mam zamiar skończyć to nadkole, tylko nie wiem co im z tego wyjdzie bo 1 raz się bawię w takie coś ;p
to witaj w klubie bo pewnie wiesz że ja też się bawię:)
no wiem, właśnie oglądam Twoje dzieło. :mrgreen:
tylko Tobie to tak ładnie wyszło, nie wiem jak moje wyjdzie xD
Chyba najgorzej będzie zrobić żeby to nadkole ładnie pod plastiki wchodziło i było spasowane ładnie.
fakt trochę niewyraznie napisalem Chodzilo mi ze ssanie ładniejsze od stage6
może i ładniejsze, nie widziałem tego Stage6 ssania nawet ;p
Tylko jakoś z solidności to mnie nie przekonuje, szczególnie ta okrągła część którą się ciągnie żeby ssanie włączyć, trzyma się tylko na 1 wkręcie i mam wrażenie że jakby mocniej pociągnąć to odpadnie
Po za tym końcówka linki, nie pasuje do modułu ssania ręcznego tego w gaźniku dell’orto PHBN 17.5mm do minarelli, jest za duża, musiałem to spiłować, dużą część.
ogólnie to trochę przesadzili z ceną.
no ladnie się podzialo nic się paczka nie chwalisz …
będzie zasuwal keewciu i to dosc dobrze ja tez się juz doczekac nie mogę az
kontynuuje robote ze swoja maszyna pozdro mafioz
haha, coraz bardziej lubię ten gaźnik, ten gaźnik dell’orto ma identyczne dysze główne jak mój stary mikuni z keeway, nawet sprawdzałem, wszystko kropka w kropkę no i pasują, także mam już parę dysz do regulacji nawet
chyba dysza 90 ci styknie w tym gazniczku
i robisz to co ci mowilem wyzej :)))
no więc tak, dziś założyłęm gaźnik i kierunki, ale na razie nie ma fotek.
Skuter już przywiozłem jutro będę próbował go jakoś wyregulować.
Oryginalna dysza to 90, jak podłączyłem gaźnik, na ssaniu zapalił od 3 kopa mimo że stał jakoś 3 tygodnie nie ruszany w nie ogrzewanym garażu.
No i spoko, wyregulowałem go ładnie schodzi i wychodzi na obroty i jest ok, nie gaśnie, ruszam a on przy 20 takie buuuuuu, dałem minimum powietrza i iglice na przedostatni ząbek żeby była wyżej, i dalej jest takie coś, wsadziłem dysze 102, śrubka od mieszanki wkręcona na maxa, i dalej przy 30 ma spory spadek mocy i małe buu jeszcze, na włączonym ssaniu tylko spada z obrotów a potem znów wchodzi i jedzie dalej. nie rozumiem, co tu 110 dysze trzeba wsadzić czy jaką
trochę się zawiodłem, v-max to jakieś 85 licznikowe, możliwe że przez regulację, i przyśpieszenie trochę lepsze, ale jak jest jakaś górka to 60max jedzie ;/ co z tym?
a spróbuj z mniejszą dyszą??!! Powiedzmy 80-85
dziś próbowałem, dysza 85, to samo się działo, tyle że przy 25, i z obserwacji jak się iglicą bawiłem:
Z tego co zauważyłem jak iglice dam na samą górę i minimum powietrza skuter tego muła łapie później i później robi to całe buu aniżeli jak iglice dam niżej lub śrubkę od mieszanki trochę wykręcę. świeca jest trochę mokra i taki baaardzo ciemny brąz, prawie już czarny, a mimo to jak dam trochę więcej powietrza to jeszcze gorzej jeździ.
Dziś jak się uda to jeszcze od kolegi pożyczę dyszę 75 i na niej sprawdźę
Dziwny jakiś ten skuter, nawet ten seryjny 14mm miał opory przy regulacji ;/
a jaki masz filtr serie czy stożek?? Faktycznie jakiś dziwny mój praktycznie bez regulacji jeździ
no stożek mam gąbkowy metrakit’a,
[ Dodano: 02-03-2009, 17:24 ]
http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=4878
Tutaj osobny temat bo do tego chyba nikt nie zagląda.
PS.
kolega ma keeway mniej przerobionego (cylinder 50 oryginalny filtr) i u niego nie mam problemu z regulacją tego gaźnika, tylko u siebie, odwieczna udręka, jak miałem serie też łatwo szła regulacja ;/
wiesz na seri to wszystko jest dostosowane do seryjnych częsci temu regulacja idzie łatwo a jak masz sport 70 to czasami więcej a czasami mniej trzeba się potrudzic z regulacja bo to jest tuning prubuj prubuj na pewno dojdziesz do oczekiwanego rezultatu
dziś zmierzyłem prędkość max, bo udało mi się sprawić aby nie było tego muła i przyśpieszał płynnie.
Dysza 102, seryjny filtr powietrza i v-max licznikowe 100 z hakiem.
a mój kochany GPS pokazał uwaga… 72kmh!!!
Ja się zabije chyba jak ten odczyt był prawidłowy bo wy.je***em na ten skuter sporo kasy a jedynie 72, jeśli w odczycie nie ma błędu to skuterem nie jechałem nigdy w życiu po prostej więcej jak 80 :evil:
mam nadzieje że to przez pogodę (całe niebo zachmurzone) jakoś odczyt był z błędem.
Mafioz, nie przejmuj się teraz sa wieksze opory powietrza pojedziesz więcej w lecie zmiez z samochodem bo niektore gpsy sa do bani
ja GPS mam w fonie (HTC Touch Diamond) i jak jechałem samochodem (honda Accord) równe 80kmh to gps pokazywał 78 czyli prawidłowo bo samochody często też zawyżają o 2/3kmh więc gps jest raczej sprawny.
mam nadzieje że w lecie pojedzie więcej bo teraz te 72 to paranoja ;/
A czy w moim tunie stożek i większa dysza jakoś 110/115 mógłby powiększyć prędkość max znacząco czy jedynie troszkę? bo teraz jechałem na dyszy 102 z seryjnym filtrem + pare dziurek, i jutro sprawdźę z dyszą 90 bo ta trochę za duża.
stozke przy tym setupie na pewno ci da cos e mało ci smiga bo mi bez problemow na prostej smiga 72 km/h a nie mam 70 musisz pobawic się w regulacje jeszcze