kolektor kup używany od jakiegoś markowego skuta z miną i będzie pasował na pewno a jakoś dużo lepsza mi się one pogięły jak wsadziłem czerwoną malossi sprężynę i kupiłem używane od joga:P
siwy_fact, i oprócz jakości wykonania to się czymś różnią? kątem wielkością czy cokolwiek? w osiągach była jakaś różnica ? i ile dałeś
wiesz co nie miałem jak porównać bo seryjne były mocno pogięte ale wszystko bez problemu pasuje
[ Dodano: 09-10-2009, 16:57 ]
a dałem chyba 45zł+wysyłka na allegro
to ja miałem te talerze tak pogięte ale ja głupi byłem już wiem czemu mój keeway vmax nie miał na airsalu
No Mafioz pewnie będziesz miał pogięte, ja też mam trochę.
no jak pasek ściągnę i zakręce tymi talerzami to tak jakby chodziły i miały bicie lekkie prawa/lewa xD
poszukam na allegro i zakupie chyba te talerze i już wszystko będzie w silniku zrobione na dobrym poziomie :X (prócz zapłonu i pierwotnych przełożeń)
I jak mafioz wyregulowales to ?? :]
nie mam kiedy, zimno na polu a przy regulacji jeździć trzeba xD
akurat w dzień jak chciałem zacząć to regulować bo miałem czas to rano wstaje a za oknem śnieg -.- skuter teraz stoi i nic się z nim nie dzieje, czekam na cieplejszy dzień.
Mafioz, daj se siana z tą regulacją. Teraz i tak sobie już nie pojeździsz, a po zimie znowu trza regulować
po zimie to mam zamiar ostatni raz regulować ten skuter xD
a tak wgl to napęd w sumie jest już ok może minimalne poprawki będą po wyregulowaniu gaźnika tak według mnie
muszę większą dysze do gaźnika 115 dać ;/
115 dysze do malossi sportaż? czemu az taka duzaż
Danielson napisał:
115 dysze do malossi sportaż? czemu az taka duzaż
bo teraz mam 110, iglice max w górze i śrubkę od powietrza niecałe 0.5 obrotu wykręconą i jako tako chodzi ale jak dam ciut więcej powietrza to zaczyna miećwać muły. na mniejszej dyszy się nie dało wyregulować w ogóle a świeca taka jasna trochę xD sam się dziwie... ja myślałem że 100 max 105 dysza będzie ok...
[ Dodano: 25-10-2009, 12:35 ]
PS tylko jednak dziwi mnie jedno bo wszystko wskazuje że dysza za mała a po odpaleniu skuter zasłone dymną robi xD
mi kymco też robi zasłone dymno jak go odpale ale po 10 min jazdy mu to przechodzi
A sprawdzałeś czy nie łapie gdzieś lewego powietrzaż?
no ale gdzieś tak się dzieje od jakiegoś czasu już no i w sumie to króciec uszczelniałem chyba ze 100 razy, a to sylikonem a to 2 uszczelki i nic, pod cylindrem zmieniałem uszczelki i też nic to co może być innego? na króciec gdzie gaźnik wchodzi kupiłem taką metalową opaskę na śrubkę i ścisnąłem na maxa no to co innego może być? uszczelniacze jakby poszły to by było chyba trochę mokro albo zaolejone w ich okolicach a jak patrzyłem od strony magneta to wszystko jest suche
Poprostu Mafioz, ma inny skuter który potrzebuje duze dysze xD
Danielson, nawet mnie nie denerwuj xD
Sprawdzałeś od strony magneta, a może od strony waria puszczać
Chyba że twój sporcik lubi sobie zassać xd
hmm a moze karter masz dupniety ?? gdzieś na laczeniu czy cosą?
Szympa, to też byłoby tam zaolejone pewnie wszystko a nie zaobserwowałem czegoś takiego, ale sprawdze jeszcze kiedyś ;p
Danielson, wtedy też by raczej wyciekało paliwko z olejem i w efekcie na postoju z włączonym silnikiem by kapało po ziemi a karter byłby w oleju a czegoś takiego również nie zaobserwowałem xD