Eco Driving na skuterze - spotkanie użytkowników forum jednoslad.pl w dniu 24.08

Rękawiczki to ma, ale jego zdaniem niedobre i dziś w południe podjedzie do Larssona i coś znajdzie :-)

Dopiero co kupił skuter. A nawet dwa :-) Powolutku się z żoną poubierają.
*
Jechałem, ale dawno temu. Bardzo dawno. I właśnie z Płocka dołem (pod Wisłą) aż do Łomianek. Odcinek Babice-Kampinos to wycieczka ze środy :-) Częściej korzystałem z 577 Sochaczew - Łack przez Gąbin i Koszelówkę. Tylko omijałem Płock bokiem i leciałem przez las do Soczewki, Włocławka, Torunia, Bydgoszczy. Bardzo ładna droga... była... kiedyś. Jak jest teraz - nie wiem. To wszystko się zmienia, część ruchu poszła na autostradę, mam nadzieję, że te drogi są po prostu w miarę puste, a przynajmniej mniej jest na nich ciężarówek. Mamy też okazję rano jechać pod prąd (wszyscy będą jechali w stornę Wawy). Dopiero pod Płockiem możemy trafić w falę dojazdową do miasta.
*
Jak ruszymy o 6:00, to na miejscu będziemy na śniadanie raczej, niż na pizzę :-)))
6:30 w Babicach? Tu można wlać pod korek i ruszać. Rozumiem, że powinniśmy tankować też w Płocku, żeby mieć zrobiony pomiar ekojazdy.
Obiad obstawiam raczej po powrocie do Wawy. Albo na trasie, jak zobaczymy, że mamy czas.

Chętnie bym z wami pojechał, ale mam akurat 24 egzamin :/ Może kiedy indziej się załapię. Jak będziecie chętnie wam pokażę co nieco Płocka :3

Właściwie, to wpadamy do ciebie w odwiedziny :-)))

O jak miło, egzamin mam o 11. Może zdążę z wami pogadać.

A jaki to egzamin? Prawko, studia?

A1 :3. Znam 2 fajne knajpy z motocyklowym żarciem w Płocku. Jedna na starym mieście a druga w wieży ciśnień. Robią tam burgery z PRAWDZIWEJ wołowiny a nie takiej jak z maca.

Tak, koniecznie musimy zatankować się jak tylko dojedziemy do Płocka na pierwszej stacji:) W Płocku to i tak idziemy na Pizze (możemy się nawet umówić że to będzie pizza śniadaniowa ) bo tam jest taka pizzeria która się nazywa Roma i warto tam się pokazać:)

UGHR, a może byśmy - skoro i tak wpadamy do Płocka - pokibicowali Pustelnigowi? Daleko nie mamy, prawie jest po drodze...
https://www.google.pl/maps/place/Wojew%C3%B3dzki+O%C5%9Brodek+Ruchu+Drogowego/@52.5504646,19.7221981,17.5z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x471c708c8b15523d:0x8da368a49e97db79!2zT3RvbGnFhHNrYSAyNSwgUMWCb2Nr!3b1!8m2!3d52.550613!4d19.723516!3m4!1s0x0:0xc70e8314c2a71f29!8m2!3d52.5510028!4d19.7231499

Dobra jak dojedziecie napiszcie mi to postaram się dojechać. A co do Romy to dobry wybór :3
Edit: Dzięki za wparcie !

Wybór dobry, ale ona jest dopiero od 10:00 czynna :-))))))))))))))))))
*
No i dylemat polityczny: jemy na Czwartaków, czy na... Grodzkiej...? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Wiem, że domino w mostach jest czynna od 9 ale tam drogo strasznie :/

pustelnig napisał:

A1 :3. Znam 2 fajne knajpy z motocyklowym żarciem w Płocku. Jedna na starym mieście a druga w wieży ciśnień. Robią tam burgery z PRAWDZIWEJ wołowiny a nie takiej jak z maca.

W przypadku knajp dla motocyklistów to ja jestem bardzo ostrożny w tej kwestii, z tego co już przeczytałem cały internet to nasze skuterki to raczej są przez nich spostrzegane jako "pierdziki" a nie motocykle i możemy tam nie pasować:)

Chodziło mi o to, iż jest tam żarcie typowo motocyklowe ale chodzą tam często rodziny z dzieciakami, czyli spokój.

Tylko pizze i hamburgery, a mi dupsko cały czas rośnie... :-) Mniam :-)))

Zulus a jaki Ty masz ten skuter? Proszę o markę model rok itp. Zawsze miałeś podpis z tym swoim skuterem i nie było z tym żadnego problemu a teraz to ja nawet nie pamiętam czy Ty masz SYMa czy coś innego?

SYM GTS (Joymax) 300i 2015r. przebieg około 4200km.
Ale za to zostawiłem w podpisie fajną piosenkę :-)))

Zulus spotykamy się na stacji BP w Babicach o godzinie 6 rano, wyjazd po zatankowaniu około godziny 6:30, pasuje?
Udało Ci się zamontować słuchawki na kasku? Działa wszystko?

Mam nadzieje że w środę będzie ładna pogoda.

Pasuje.
*
Słuchawka - podejmę próbę montażu dziś. Na weekend zabrałem tylko instrukcję do poczytania. Na szczęście większość funkcji mnie nie dotyczy (nie łączę telefonu, gpsa itd). Przetestuję na radiu, a rozumiem, że będę się podłączał do ciebie? Zulu Zulu to Bart Bart :-)

Supertest Ekonomii Skuterów Miejskich
http://www.kymco.warszawa.pl/supertest-ekonomii-skuterow-miejskich/