Bezgotówkowe rozliczanie paliwa.
Niestety to nie jest łatwy temat a bardzo mnie to interesował i postanowiłem sprawdzić jakie mamy możliwości.
Codziennie tankuje paliwo CNG do moich samochodów, tankowanie wygląda tak że przykładam kartę do czytnika tankuje i jadę dalej, nie muszę nic podpisywać oraz nie ma potrzeby aby wchodzić na stacje, szybko sprawnie i miło.
A teraz od czasu do czasu muszę podjechać i zatankować swój skuter, powiedzmy tak raz w tygodniu, problem jest w tym że za tankowanie mojego skutera muszę muszę odebrać fakturę i niestety trochę to trwa, muszę się zatrzymać na stacji rozebrać z rękawic, zdjąć kask, przygotować gotówkę dane do faktury oraz udać się do kasy, w kasie zapłacić odebrać fakturę i wrócić do skutera i się uzbroić w rękawicę kask i ruszamy.
Bardzo to kłopotliwe jest, niby tylko 7 litrów do tankowania ale stwarza to jakieś problemy, traci się niepotrzebnie czas, gorzej jest jak mam się tankować na stacjach Auchan lub Carrefoura, na tych stacjach jest taki problem że trzeba podjechać pod szlaban aby zapłacić i to ubieranie i rozbieranie jest trochę irytujące.
Byłem już na stacji Lotos bo to stacja która jest najbliżej mojego miejsca zamieszkania, na stacji otrzymałem informacje że można uzyskać możliwość bezgotówkowego tankowania, od obsługi dostałem informacje że można:)
Zgłosiłem się i czekałem na informacje, dziś dostałem odpowiedź że minimalnie mogę na kartę tankować od 100l danego paliwa:(
Byłem tez na statoil ale niestety tez nie można.
Postaram się podjechać na BP bo mam na Modlińskiej mam 3 stacje.
Wiem że jestem wygodny i robię sobie dodatkową robotę ale wole czas poświęcony na tankowanie przeznaczyć na spacer, nie interesują mnie zakupy na stacji typu hotdogi czy podobne rzeczy.
Chce się szybko zatankować i sprawnie i najlepiej otrzymać 1 fakturę zbiorczą za moje tankowanie.