Co wybrać ? Duży dylemat. Jaki skuter 125cm myślę o People GT 125i. Warto?

A kto jedzie z Was do Poznania na Motor Show 2016?

Panie daleko to to ile 95 trzeba by kupić a ja po 40 minutach na autostradzie zasypiam nic się nie dzieje zresztą trzeba urlop zmarnować

Tak sobie myślałem i się przeliczylem, nie tak łatwo wstawić taki skuter na Iveco Daily, myślałem że sam dam radę:), z najazdem w 3 go wpychalismy a w 2 mieliśmy problem jak z nim zjechać, dobre jaja, Quadem wielkim bez problemu wjade czy zjade na wstecznym, chociaż też się trochę cykam, a w przypadku skutera to porażka.

Tak wiem ktoś wcześniej pisał że są potrzebne 2 osoby, ale nie raz nie ma tych 2 osób to co wtedy?

Kupilem już to mocowanie do koła na Wystawie Motocykli i Skuterów u producenta

Te najazdy od quada się nie sprawdzają są chyba za wąskie, nie ma jak wejść z tym skuterem.

Na tej wystawie widziałem jak jeden wystawca sam wprowadzał na dostarczają duże skutery na szerokich deskach, takich porządnych deskach, skąd ja mogę takie coś zdobyć?

Albo proszę o jakieś inne ciekawe pomysły.
Doradźcie coś proszę.

Kup sobie blat do rusztowania i juz tani i wytrzymały.

Wystarczyła mi wystawa w Wawie. Nigdy więcej :-)
Widzisz Krupku, a ja akurat lubię autostrady (też). Lubię jazdę dla samej jazdy... godzinami. Im dłużej i dalej, tym lepiej :-)))

paci napisał:

Kup sobie blat do rusztowania i juz tani i wytrzymały.

Paci dziękuje za super rozwiązanie.

A właściwie to gdzie ja mam podjechać i kupić blaty do rusztowań czy podesty w Warszawie?
Takie z desek grubych i szerokie oczywiście, najlepiej o długości 3 do 3,5m?
Chciałbym podjechać przymierzyć, zapłacić i zabrać?:)

Możesz sobie sam zrobić a deski w każdym tartaku lub składzie budowlanym lub coś z tych
http://olx.pl/warszawa/q-rusztowanie-podest/

Zulus ale nie tylko....mam pytanie gdzie kupie takie zwykłe fajne rękawiczki na skuter, oczywiście chodzi mi o takie z ochraniaczami ale żeby nie były takie bardzo widoczne

Podobają mi się takie:
http://allegro.pl/rekawice-tucano-urbano-gig-i6066441980.html

Ale cena jest trochę zaporowa jak na rękawiczki dla mnie.

Doradźcie coś proszę w tym temacie.

Nie jestem najlepszym doradcą przy niedrogich zakupach, zawsze mnie gdzieś poniesie...
A pooglądaj te:
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=p&string=rekawice-shima&search_scope=category-19073&bmatch=base-relevance-aut-1-2-0310
Sklep jest na Łopuszańskiej 35 w ACEBAKER. Skręcasz z Łopuszańskiej w Orzechową, mijasz wjazd pod bramę i chiński barek i parkujesz.
Ale Shimę mają też w:
Moto Hangar - Grochowska 14 E
Moto-Styl - Targowa 7
Moto Szklarnia - Kijowska 11
Bikestar - Julianowska 41
Ja próbowałem dziś kupić sobie trampki Shimy, ale jeszcze nie sezon, dostawy dopiero w połowie kwietnia... :-(
*
No i kręci mnie ta bluza....
http://allegro.pl/let-kurtka-bluza-spidi-hoodie-armor-t191-zbroja-48-i5751374029.html

Graty Spidi mają w Kawasaki na wólczyńskiej jak latałem po nowe części do Malaguti to spory wybór mieli

Na Prymasa też są, tylko już nie dałem rady dziś zawadzić i tu i tam.
Poluję na trampki, bluzę i jaśniejsze jeansy, bo mam te kupione na motocykl takie bure HIGHWAY
https://www.moto-akcesoria.pl/spodnie/4362-jeansy-highway-1-meskie-.html
ale by się coś jaśniejszego na lato przydało (i na zmianę ewentualnie). A mogą być jaśniejsze, bo na skucie już się tak nie ufaflunię, jak na moto.
Mam nadzieję... :-(

Ja natomiast wymyśliłem sobie że nie będę kupował kolejnych jeansów motocyklowych a dostosuję cywilne spodnie do wkładu (szortów) kevlarowego z ochraniaczami który mocowany jest za pomocą suwaka. Kupiłem dwa suwaki dobrej jakości i po tygodniowych poszukiwaniach krawca który się podejmie takiej przeróbki znalazłem odpowiedni zakład - efekt niebawem.

O widzisz.
Myślałem o daniu do krawca bojówek, żeby mi na kolanach (i tak wzmacniane) wszył od spodu kieszenie na ochraniacze, ale ja w bojówkach raz na 100 lat łażę, to troszku bez sensu.
Natomiast bluzę Spidi zakupiłem (jutro przetestuję).
I mototrampki na lato (perfrtowane, ale ze wzmocnieniami tu i ówdzie). Jeszcze jakieś jeansy na grubą D. i lato mamy przygotowane :-)

Zmuszony zostałem do zrezygnowania z pomysłu, aby w superiveco zrobić podjazd i miejsce do mocowania skutera, pomysł upada, jest wiele przeciwności i zdarzeń losowych a za mało "za", chciałem dobrze, ale gra nie warta świeczki i tak go sam nie dam rady wprowadzić a tym bardziej nim zjechać, chciałem go zabierać na wyjazdy ale, po co i tak nie ma czasu na nic.

Tak więc bardzo przepraszam że "d__e zawracałem" ale temat jest już nieaktualny.

Po tym całym eksperymencie mam do sprzedania taki uchwyt:
http://www.jednoslad.pl/forums/topic/sprzedam-uchwyt-do-transportu-motocykli-skuterow-praktycznie-nowy#post-314108

Uchwyt blokuje super motocykl, trzyma bardzo dobrze bardzo mocno za oponę, jak dla mnie za mocno.
Trzeba mieć dużo siły, aby wyjechać z tego uchwytu, ale trzyma idealnie, zaryzykowałbym nawet jazdę bez pasów zabezpieczających.
Tylko niestety jedna osoba nie daje rady. Strasznie się naszarpałem z tym wszystkim.

Pewnie są jakieś inne fajne rozwiązania, ale stwierdziłem na koniec, że to taka trochę mało ważna sprawa i sobie odpuściłem, mam wykupione ubezpieczenie w ADAC i mnie wszędzie odholują w razie, czego.

Grunt, że jeszcze masz ochotę eksperymentować i sprawdzać. A że czasem nie wychodzi, albo pomysł okazuje się średni - takie życie, nie ma się co przejmować :-)

Koniec eksperymentowania, i tak mam nieciekawą sytuację w domu, żona mi wypomina że ona to się zgadzała ale na skuter z selgrosa a nie kymco, powiedziałem jej że to Zulus tak doradził z chłopakami z forum ;)

Jeszcze się doczekasz,powie Ci że kochankę [skuter] masz w garażu:D

Jaka powinna być kurtka na skuter?

Modeka Raid?

Pierwsza w miarę wygodna i cywilna kurtka ale i tak mam dylemat czy xl nie za mała, kolejny sprzedawca twierdzi że to kurtka na motocykl i musi być obcisła, inną kurtka to jeszcze bardziej spasowana i mówię że rąk nie mogę podnieś do góry a sprzedawcą że to na motocykl

A skóry to jeszcze większa zagadka dla mnie, zawsze mnie upychają w takie za małe, boje się że zamek się rozejdzie.

Wygodna a to co mowi sprzedawca to olej,ma ci nie krępować ruchów i masz się czuć dobrae nie latasz na plastiku 200KM i 3s do 100