Co wybrać ? Duży dylemat. Jaki skuter 125cm myślę o People GT 125i. Warto?

Jak pisałem Pigmej bo ci akurat mają dzidy krótkie:D

Gigantyczny pigmej albinos na kaczych łapach... z krótką... dzidą? Bardzo Ci dziękuję, bardzo.

Ale Wy głupoty gadacie:)

Dziś byłem w RET Bike w Łomiankach, znalazłem fajnie rozwiązania, kurtka City to taką kurtka 3 w 1 można powiedzieć że właśnie czegoś takiego szukam, to jest rozwiazanie uniwersalne i w dodatku budżetowe szczególnie podoba mi się ta opcja że 1 kurtka ma tyle funkcji, jaką jest alternatywa takiego rozwiązania w kurtkach u konkurencji?

A i skóry maja fajne

każda firma ma takie w ofercie - ja mam SECA Kodashi i jest też SECA Aero.. itd

AAA proszę w kolorach jasnych

eskalacja żądań.. modeka robi jasne

Skóra na skuter...? Miejską 125...? A ja już w tekstylnej kurteczce, motocyklowych krótkich butach i jeansach z ochraniaczami kolan czułem się mocno dziwnie :-)))
*
A tak całkiem serio, to wolę coś, co mi zasłania nery. Za krótkie to wszystko, długość jak w modelu Adventure już OK.
To chyba o nich pisał Druid, że szyją jeansy z membraną...?

Wombat napisał:

eskalacja żądań.. modeka robi jasne

Z modeka jest ten problem że pewnie taką kurtka kosztuje z 1600zl a to może być rozwiązanie mało budżetowe.

A mi się skóra podoba na skuter, później sobie kupie fajna do szpanu, ale teraz szukam uniwersalnego rozwiązania takie z odpinanymi panelami w kolorze jasnym, takie coś co będzie mnie chroniło i latem i jesienią, nie chce koców czy innych wynalazków, szybko się przebiore w cywilne ciuchy i sprawą załatwiona

Mówię Wam, ja jakoś za tymi motocyklowymi ciuchami nie przepadam. Niewygodne to dla mnie, ruchy mocno krempuje, bez skutera obok wyglądam jak pajac (jeszcze bardziej niż zwykle). No nie... Dlatego mi tak pasują wyroby OJ, to wygląda jak cywilki. Nie chcę robić wrażenia, że wysiadłem z bolidu F1, raczej, że przyjechałem vespą z piekarni za rogiem.
*
A kocyk się sprawdza, oj sprawdza. Dziś szczególnie się cieszyłem, że go mam (chociaż mnie wnerwia czasem).
*
Mam nadzieję, że mówisz o krótkiej ramonesce, a nie o motocyklowym skórzanym kombinezonie? Bo do niego, to już tylko szpilki i pejcz :-)))

http://seca.com.pl/produkt/1671-aviator/

http://www.retbike.pl/katalog/kurtki_skorzane

Faktyczne te ciuchy takie jakieś niewygodne, może jestem faktycznie trochę za gruby ale Pan RetBika powiedział że strój motocyklowy spełniał swoje walory bezpieczeństwa musi być dopasowany

OK, dla mnie za krótkie i niestety, za mało elastyczne (do mojej figury) ;-)))

Do mojej figury też bez sensu, ale od dziś jestem na diecie: )

Zulus a jaki masz zestaw na lato?

tshirt i krótkie spodenki :)

Normalnie to zwykłe jeansy (bez ochraniaczy) i jak nie ma ukropu, to kurtka ixion krótka. To taki nośnik ochraniaczy, w zasadzie siatka.
http://moto-point.com.pl/kurtki-tekstylne/436-kurtka-tekstylna-ixon-airway-hp-kolor-czarny.html
A jak jest wyjątkowo gorąco, to tak;

Zakup krótkiej skóry na skuter ma sens jeśli jest to nasza kolejna kurtka, oczywiście nie można przesadzać i wozić się z garbem bo może być śmiesznie. Podstawowa kurtka uniwersalna z ciepłą wypinaną podpinką i membraną którą w kilka sekund może dostosować do upalnych dni a do tego lekka skóra bez podpinki na umiarkowany klimat i taki zestaw ma dla mnie sens. Owszem skóra musi być dopasowana ale to nie znaczy że będzie ograniczać ruchy - kwestia wyboru odpowiedniego modelu. Ja mam całosezonowego Ixon'a Carbonic Textile Jacket a do tego skórkę RST R-16 :P

No niestety wybór odzieży i akcesoriów okazał się większym problemem niż zakup samego skuter, może dlatego że sam jestem nie zdecydowany i nie wiem sam czego chce i co jest mi potrzebne.

Nad tym muszę jeszcze pomyśleć i coś zdecydować, ale jak to jest z tą skórą, bardzo w niej jest ciepło w lecie jak jest 35 stopni:)?