Co wybrać ? Duży dylemat. Jaki skuter 125cm myślę o People GT 125i. Warto?

Najlepsze wieści o pogodzie zawsze ma Druid, ale nie wróżył nic ciekawego, dlatego kupiłem i założyłem motokocyk. To bujanie się zimowo-wiosenne potrwa do końca marca minimum podobno (kolejny miesiąc). Ja fruwam, od 18 lutego nabiłem już mojemu 268 km i drugi raz zatankowałem. Smok łyknął na 250km 10 literków, ale niepełne, bo pierwsze tankowanie przerosło mnie i nerwy nie wytrzymały. Za drugim razem było już lepiej: głębokie włożenie i 7 litrów weszło za pierwszym przyciśnięciem. Po małych dolewkach dobiłem do 10 litrów (na centralce). To oznacza, że Smyk łyka około 3,5-4, czyli 300 i 170kg na wtrysku pasie się taką samą ilością benzyny, co gaźnikowy KAC 125 ( 123 kg).
Lataj, nie czekaj. Spodenki przeciwdeszczowe z Decathlonu i ostrożnie naprzód :-)))
http://www.decathlon.pl/ochraniacz-spodni-300-jr-id_8328954.html

Gdzie jest Druid? Niech Druid coś napisze na temat pogody.

Zulus napisał:

Lataj, nie czekaj. Spodenki przeciwdeszczowe z Decathlonu i ostrożnie naprzód :-)))
http://www.decathlon.pl/ochraniacz-spodni-300-jr-id_8328954.html

Ale to jest dla dzieci.

Ej, ale Druid to nie byle sprzątaczka, więc nie ^niech Druid napisze^, tylko trzeba ładnie poprosić.
Drudzie kochany, przepowiesz nam, jaka pogoda czeka nas w najbliższym czasie? Czy nasz młody kolega może wystawić swoje dwa kółka na asfalt i się nie wyłożyć na pierwszym zakręcie?

Tak jak pisałem na 2 lutego - świstak zobaczył swój cień - jeszcze 6 tygodni zimy... ;)
+++
Niestety, nie ma dobrych wieści dla biedaków bez termokocyka. Wszystko na razie wskazuje na to, że przedwiośnie (średnia dobowa temperatura od (0C do +5C) utrzyma się do końca pierwszej dekady marca. Przewidywana maksymalna temperatura od +2C do +6C, nieco tylko cieplej w niedzielę i poniedziałek. Dni słoneczne naprzemiennie z deszczowymi i wietrznymi... W bezchmurne noce przymrozki utrzymujące szron na jezdni do godzin porannych. Słowem - pogoda niezachęcająca niewprawnych kierowców do śmigania... :(((
+++
Uwaga! Jutro pod wieczór opady śniegu!

Druid bardzo bardzo dziękuje.

Dla dzieci, dla dzieci... Przecież jesteś początkujący!
Dobra, żart, pomyłka.
Kupiłem dla siebie u nich w dziale rowerowym, wyglądają jak te (suwaki z boków nogawek, pasek odblaskowy z tyłu na nogawkach) i osłony na czubki butów. Działają wyśmienicie :-)))
A w dziecięce bym się nie wbił, zapewniam :-)))

ughr napisał:

Druid bardzo bardzo dziękuje.
+++
Powodzenia... Już niedługo... ;)

Ughr, ale pogoda dziś na skuter nie jest zła - suchutko. Zrób sobie mały spacer po okolicy :-)

Widzę że za wiele nie stracę jeśli chodzi o pogodę może nawet zdążę z naprawą Kymco

Wyjmij silnik z napędem i wyślij Paciemu do remontu, a sam możesz się popastwić nad powłoką zewnętrzną skuterka :-)))
No co... zły pomysł?

Masz będziesz miał 2 :D:D:D
http://olx.pl/oferta/sprzedam-skuter-kymco-super-8-CID5-IDeaCQb.html#6cf05602fb

Paci tak naprawdę to Arasz podał mi pewien pomysł tylko pytanie czy się zgodzisz bo naprawiać go jeśli chodzi o plastiki to mi się nie chcę :D zostanie porysowany znowu do Łodzi z Warszawy to tylko 130km ale mechanicznie i napędowo zerknął byś i ewentualnie zrobił co trzeba?

Do mnie 160km a warsztat jeszcze mam złożony:( bo naprawiam na zewnątrz w namiocie,lecz nie widze problemu tylko jedno ale,czego oczekujesz? i jakie koszta możesz ponieść [chodzi o graty bo robocizna to po znajomości:D]

Czego oczekuje? a oczekuje że przelatam tym powiedzmy ten może przyszły sezon a koszta wszystko zależy co ten mistrz fachu tam zrobił chwilowo jedno mnie meczy dziwne tarcie metaliczne zaczynające się przy 55km/h a reszta to gruntowny przegląd i w sumie tyle

Łe to lataj przywieziesz jak zdechnie to warto sie będzie paprać:D a tarcie metaliczne zaczynajace przy 55 to nic jak coś w napędzie;wario lub korektor,sprzęgło i dzwon wykluczam bo by wyl od razu przy malej pręd. a najprędzej wario piłuje o bendix bo mosiek składał:D

Podobno wariator i tak trzeba już wymienić no nic jak mówisz żebym latał to będę latał :)

No bo jaki jest sens wieźć taki kawał żebym obejżał [co ja pedalskiego kymco nie widzialem:D] a jak jeździ to niech jeździ jak zdechnie to podrzucisz to ci zrobię po taniści:D zamowię graty zanim przyjda to się zejdzie:)

No i proszę, napisałem że ładna pogoda na skuter, to się musiało zemścić. Tylko wyszedłem z pracy, żeby Druida w lesie odwiedzić, a się śnieżyca zrobiła taka, że mało brakowało a bym się poddał. Na odcinku od Postępu, do Żwirek całkowicie mi dwa razy kask zakleiło, skuterek się pięknie ślizgał na farbie, a przednia szyba była cała w śniegu jeszcze jak do druidowego lasu dotarłem. Masakra... To ta teraz przez miesiąc będzie? Patrzysz przez okno - pięknie, wychodzisz na zewnątrz - śnieg z kamieniami...?!
SMYKA Druidowi przedstawiłem, poplotkowaliśmy, psa i kota pozabawiałem, pierogi wyżarłem i uciekłem :-)
Było bardzo przyjemnie, jak zwykle Druidzie - dzięki! :-)

Przyjemność to dla mnie takiego twardziela gościć... Warunki hard core, ale sprzęt full wypas, ABS, ABW, CBA itp. no i jeszcze termokocyk z podgrzewaniem nabiału... Słowem lux torpeda. Uwaga!!! Będzie ją teraz non-stop reklamował! Wszędzie kryptoreklama... ;)
Dzięki Araszu...