kosmiczne ceny. chyba w bardzo drogim serwisie
Przesada z cenami. Do Peopla wchodzi 1,4 l oleju po 40-50zł za litr. Filtr oleju 10-15zł, filtr powietrza 40zł. Rolki 50-70zł. Pasek koło 200zł. Łożysko główki ramy 215zł. Klocki komplet 80zł. Opony się zgadzają. Płyny na pewno nie takie drogie(mało wchodzi do układu). Wariator i sprzęgło mogą wytrzymać więcej niż 35tyś. Po gwarancji można znaleźć tańszy warsztat niż ASO. Nie ma co się nakręcać od razu na takie koszta. Na początek jest gwarancja i luzik, a koszta to tylko oleje, filtry, ewentualnie świeca i robocizna.
opony klasy michelin city grip to są po 200zł max. A i po 150 można kupić.
Ale z 1989 roku, he, he, he :-)))
nie przesadzaj. michelin do 200zł kosztuje a np całkiem sensowny, szosowy maxxis w larssonie za 13 calową gume kosztuje 160zł.
To był taki żarcik w nawiązaniu do mojej przygody ze Schwalbe :-)
Skuter ma ponad 15.000 przelatane, opony wyglądają na jakieś może 2-3 tysie, a mają 12 lat.
Oznacza to, że gdzieś w magazynach zalegają takie starocia i można to pewnie dostać prawie za darmoszkę (albi i dopłacają za utylizację). A utylizacja odbywa się u nas...
Ciekawe co by było, jak bym się wypierdzielił, rozwalił ten skuter, zaczął sprawdzać dlaczego i by się sprawa o pokrycie kosztów tej rozwałki zakończyła np. w sądzie...
Tak też trochę myślałem że z tym serwisem to ceny trochę na wyrost, najlepsze porównanie to akumulator w tym zestawieniu 400zł a do Kymco ile kosztuje 100zł, ale chciałem się upewnić, zresztą fajny był tekst na forum że ktoś kupił nowy skuter i mu się akumulator popsuł ale sprzedawca mu powiedział że ten nowy z tego skutera ma tylko 2 tyg. gwarancji i musi nowy kupić który ma już tej gwarancji 12 miesiecy:)
W innych wątkach czytałem że akumulatory to bardzo słaba strona tych skuterów że na 1 sezon najczęściej tylko wystarczą , prawda to? A i na allegro jest bardzo dużo sprzedanych nowych akumulatorów, coś w tym musi być.
Co do samego serwisu to po gwarancji sam sobie wymienię filtry i oleje mam warunku więc nie będzie z tym problemów.
Zobaczymy, czy doczekasz z tym skuterem do końca gwarancji :-)))
A wczoraj jak wróciłem z torgów to byłem bardzo zmobilizowany to wpadłem do garażu i zamontowałem w nocy szybe i przynitowałem tablice rejestracyjną, teraz czekam tylko na lepszą pogodę i ruszam na miasto.
Ruszaj, ruszaj. Ja swój nowy nabytek szlajam gdzie się da. Nawet Wombata dziś odwiedziłem i porównywaliśmy swoje ^sprzęty^ :-)
wyszło, że mam dłuższego... ale mniej praktycznego... kluczyka. Kluczyk, do sprzętu znaczy. Mój jest dłuższy, a Wombatowy się pięknie składa, więc jest bardziej poręczny. Takie tam zabawy :-)
Tak, wyszło że Arasz ma dłuższego za to mój się fajniej zagina. Samo życie. :D
Komórki się nie spisały po zmroku. To fakt.
jakbyś się chciał zobaczyć w ruchu to co mogę wysłać ze 20MB filmu jak podjeżdżasz.
Wombat nie idzie tego pliku z fotkami od lysego skompresować?
Pakowanie niewiele daje, trzeba by pogorszyć zdjęcia, a dałem pełną rozdzielczość, żebyś sobie mógł jakieś szczegóły oglądać (laski) :-))))
*
Wombacie, chcę w ruchu :-)
Po zredukowaniu do 35% (i tak są duże) całośc ma 103MB a nie 700MB.
Kilka panien naprawdę niezłych.
No obejżalem,kilka fajnych jest [can-am:)] no i daystar ciekawy[choć od modelu 1999 się za wiele nie różni], może Lechu go stestuje jako pierwszego cruisera tutaj.
Ale generalnie, dupy nie urywa...
To rometowe Pony, to jakiś pomysł chyba dopiero,na stronie nic, w necie cisza... Szkoda, bo fajny :-)
http://www.scigacz.pl/Honda,MSX,125,miejski,wariat,21366.html
Tego typu od dawna na innych rynkach w sprzedaży,wpisz w google urban 50cc.
najwięcej tych legalnych mini to chyba skytem wypuścił.
https://www.google.pl/search?q=china+msx+coppy&espv=2&biw=1018&bih=659&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwidnJapu4jLAhVBvxoKHXhOCooQsAQILw#tbm=isch&q=skyteam+50cc&imgrc=_
A jak wstawia się foty do wpisu?
(img) www.fota.moja.tutaj/nr1.jpg (/img)
tylko nawiasy kwadratowe i bez spacji
Ma ktoś z Was jakieś sprawdzone info kiedy będzie cieplej i bez deszczu?
Wystarczy mi powyżej 10 stopni na plusie, jeśli coś wiecie to piszcie, to czekanie na lepszą pogodę już mnie irytuje.