Co wybrać ? Duży dylemat. Jaki skuter 125cm myślę o People GT 125i. Warto?

Według statystyk średnie spalanie modelu Kymco Agility CITY 125 to 3.76 l/100km to ile będzie palić mój model ? Pewnie z 4 litry razem ze mną co daje mi możliwość przejechania 200km w mieście, tak ? A może więcej palić niż 4 litry? O tych wskaźnikach i pływakach się naczytałem że awaryjne i mało precyzyjne.

Downtown 125 ma identyczny silnik.
Popatrz sobie ile palą downtowny:
http://www.motostat.pl/search?year_from=1900&type_id=2&make_id=123&model_id=11466&search=Szukaj
Tylko na tej stronie są też wersje 300, musisz sobie odfiltrować.
Tak w ogóle to jest do niczego, że nie ma wyboru People gt. Są tylko People S, musiałem zakwalifikować swojego jako People S 300.

pawelecm napisał:

Downtown 125 ma identyczny silnik.
Popatrz sobie ile palą downtowny:
http://www.motostat.pl/search?year_from=1900&type_id=2&make_id=123&model_id=11466&search=Szukaj
Tylko na tej stronie są też wersje 300, musisz sobie odfiltrować.
Tak w ogóle to jest do niczego, że nie ma wyboru People gt. Są tylko People S, musiałem zakwalifikować swojego jako People S 300.

Jest nawet 3 litry:)

3 litry (a nawet poniżej) możliwe przy dłuższej jeździe (nawet po mieście), ale krótkie odcinki dość dynamicznie, to raczej 3,75-4,0l. To nie PCX :-)))
*
Kurcze, moto expo mi robią prawie pod domem. Nie planowałem, ale chyba się jednak wybiorę :-)

A co tam jest za silnik w tym Kymco, to coś ciekawego, warty uwagi? To jest na jakieś licencji? Co muszę o nim wiedzieć?
Może znacie jakieś ciekawostki na temat tego silnika?

Zulus napisał:

Kurcze, moto expo mi robią prawie pod domem. Nie planowałem, ale chyba się jednak wybiorę :-)

Koniecznie musisz się pojawić, będzie dużo nowości Motor Land już zapowiedział się, że wystawia się przez swojego dealera. Zresztą to najlepsze targi dla Motocyklistów, zawsze jest dużo nowości i fajne rzeczy. Ja też tam będę i to przez 3 dni, będę miał nowość z Cardo na stoisku, Zulus zapraszam na prv mam wejściówkę w razie czego dla Ciebie.

faktycznie blisko a nie Rembertowie :)

Ughr, wielkie dzięki, ale nie mam pewności, czy dotrę, to szkoda marnować. Oddaj komuś, kto na 100% będzie :-) Ale jak dotrę, to się postaram przywitać :-)))

Wróciłem z garażu musiałem popatrzeć na Kymko:) Musiałem się przyjrzeć i sprawdzić jak dostać się do płynów i bezpieczników.
U mnie ciekawostka, koła są wyważone Motor Land odrobiło zadanie na ocenę celującą, na moich felgach są ciężarki. Potwierdzam Motor Land to najlepszy dealer Kymco w Polsce.

Martwi jednak jeden fakt jak wymieniać w nim żarówki? Czytałem wątek o wymianie żarówki w 300i ale nic z niego nie wiem, a dodatkowo zastanawiam się jak wymienić żarówki z tyłu?

No widzisz :) i koła w 125 też się wyważa :). Duży plus dla firmy że uwagi przyjmują do bani albo sami z siebie wiedzą co robią.

Jestem:)

Jak przejade 10000km to udostępnie całe TCO mojego pojazdu od 1 km.

A tymczasem:

Dobre informacje Motostat.pl dopisał na moją prośbę do swojej bazy: Kymco People GT 125i, wcześniej nie było tego modelu w bazie.

Skuter zarejestrowany. Odebrałem tymczasowy dowód rejestracyjny, OC oraz AC wykupione dodatkowo pozwoliłem sobie na NW.
Ciekawostka, potwierdzam najtańsze ubezpieczenie AC oferuje Allianz. Za ubezpieczenie AC zapłaciłem poniżej 500zł.
Koszt rejestracji skutera 125: to 120zł
OC: Normalna standardowa cena, bez rewelacji, tutaj można się bardziej postarać, ale ja wybrałem wygodę.

Motor Land przygotował wszystkie dokumenty do rejestracji. Sama rejestracja trwała około 20min.

Kiedy zaczynasz latać?

Mocowanie szyby
Drogi pawelecm podpowiedz jak zamontowałeś szybę w swoim kymco w ciągu 10 min.
Chodzi o tą szybę którą rekomendowałeś, faktycznie się super duża i bardzo stylowa fajna.
http://kymcosklep.pl/opis/3686282/szyba-wloskiej-marki-kappa-443amocowanie-a443a-do-kymco-people-gti.html
Szybę otrzymałem bardzo szybko, wszystko dobrze zapakowane, super, łatwa instrukcja obsługi, wszystko sprawnie, naprawdę polecam. Warto.
I tak wracając do tematu montażu tej szyby to zastanawiam się jak odkręcić te lusterka?
Oraz jak zrobić dziurę w tych plastikach od spodu do zamontowania uchwytów od szyby.
Pawelecem bądź tak miły i opisz dokładnie procedurę montażu tej szyby, wydaje się to prosta czynność, ale poległem na prostej czynności jak odkręcić te lusterka, czy je kręcić tzn odkręcać czy od góry śrubami odkręcić, ale jak?

Czekam na lepszą pogodę i ruszam w miasto.

http://www.motostat.pl/vehicle-stats/79060

Jeszcze kamizelka jest mi potrzebna, taka na czarną kurtkę żebym był dobrze widoczny nawet w pochmurne dni.
Chodzi o kamizelkę odblaskową, nie chce chłamu kupować a wiem, że bardzo poprawia to widoczność? Kurtkę mam całą czarną i chce na to kupić jakieś dobre odblaski, co polecacie?

A i mam wrażenie, że te lusterka są za małe albo, że mam je źle ustawione, nic w nich nie widać tylko ramiona, to tak ma być, coś źle ustawiłem? A może po prostu musze kupić większe bo jest za duży tych lusterek?

faktycznie, lusterka ma wąziutko - tak na szerokość manetek.
To częste u koreańców bo na swoje barki je robią. Ale to i tak dziwne bo na ogół te z lusterkami na kierownicy nie czaszy mają je szeroko
Kymco

Junkers ma tak

to prawie po 10 cm szerzej na strone

HYO też miał niewiele szerzej niż kierownica, ale widoczność była OK, a lustra duże i prostokątne (na szczęście).

Z ustawieniem lusterek miałem trochę kombinacji, ale z sukcesem. Spróbuj pchnąć mocowanie lusterek do przodu, żeby lusterka były dalej od Ciebie i wtedy wyreguluj kąt. Popatrz jak jest u mnie: http://www.motostat.pl/user_images/76095/03.jpg
Teraz w lusterkach widzę kontur swoich ramion i cała drogę do tyłu - tak ma być.
Co do szyby, to może nie w 10 minut, ale przy dobrych narzędziach w 30-40 minut się można wyrobić. Ja z odkręcaniem lusterek nie miałem problemu, ale nie pamiętam szczegółów. Z tego co kojarzę, to daj mocno w górę osłony gumowe i zobaczysz chyba 2 nakrętki skontrowane względem siebie. Jak je poluzujesz to odkręcasz kręcąc całym lusterkiem. Wydaje mi się również, że wyrzuca się jedną czarną tulejkę, ponieważ jest zastępowane elementem mocowania szyby. Pamiętam natomiast dokładnie, że miałem problem z włożeniem śruby od dołu, ponieważ elementy mocowania szyby nie pasowały idealnie do siebie i troszkę siły i sprytu trzeba było użyć aby trafić sobie śrubą w gwint. Po skręceniu stelaża reszta to pestka. Od dołu jest miejsce na wycięcie otworów - są zaznaczone miejsca, gdzie wycina się zaślepkę - dobry nóż do tapet wystarczy, ale trochę siły trzeba użyć bo plastik twardy. No i podstawa to nie spieszyć się i patrzeć na schemat.
U mnie była to 2 montowana szyba w skuterze i podszedłem do tematu fifa-rafa i się przejechałem. Czasu miałem mało i heja. W efekcie nie założyłem jednej tulejki od dołu( nie wiem jak mogłem o niej zapomnieć) i skręcony stelaż nie był idealnie symetryczny. To 2 dniach jeżdżenia wyłapałem to i rozkręciłem wszystko z powrotem, poprawiłem, ale niestety zauważyłem małe 2mm pęknięcie na szybie przy otworze mocującym... Zaznaczyłem długość i monitoruję, czy się nie powiększa - na razie jest ok. Piszę o tym dla przestrogi - nie spiesz się przy montażu. Jest prosty technicznie, ale zawsze można coś spieprzyć.

A napiszcie proszę na temat kosztów serwisowania takiego skutera jak Kymco GT 125i, jak to się ma w odniesieniu do tego:

Co 5 t.km - olej, filtry - 250 Pln
Co 15-20 t.km - opony + wymiana - 500-600 Pln
Co 10-20 t.km - klocki, ew. płyn hamulcowy - ok. 200-300 Pln
Co 20 t.km - pasek, rolki - 550-650 Pln + robocizna
Co 35 t.km - sprzęgło - 850-900 Pln
Co 40 t.km - wariator - 1000 Pln + wymiana
Co 40-50 t.km - tarcze 550 zamienniki, 1500 Pln oryginały

Usterki standardowe dla YP400
Co 35 t.km membrana przepustnicy - 120 Pln + robocizna
Co 45 t.km szczotki rozrusznika lub rozrusznik - 20 lub 900 Pln (zamiennik od Benelli Velvet 400 - 300 Pln) + robocizna

Do tego dochodzą różne przypadłości eksploatacyjne (piszę bez robocizny)
- uszczelniacze lag - 300 Pln komplet
- łożysko główki ramy - 250 zamiennik lub 450 Pln oryginał
- akumulator - 250-400 Pln
- płyn chłodniczy, termostat

W moim przypadku doszło jeszcze uszczelnianie po 50 t.km napędu - 100 Pln części

Tak więc nie da się ustalić uśrednionych kosztów eksploatacji danego pojazdu.
Jeżeli kupisz nowy pojazd to powinieneś przez pierwsze 2 lata wymieniać tylko oleje, filtry i klocki, później loteria.