I ma baba racje słuchaj sie mądrzejszych:D
A olej? Jak z tym olejem? Codzienie sprawdzacie? Jest jakiś problem z olejem? Jaki olej używacie?
Nie no do samochodu też zaglądasz codziennie? po pierwszych jazdach możesz zobaczyć może trzeba będzie dolać a tak to miej w czterech literach jak raz na miesiąc zobaczysz będzie git
A od czego masz kontrolke oleju na zegarze,przewrażliwiony jak Zulus ten tez polecial dzisiaj na serwis bo mu sie klocki kończą i sie okazało ze się nie kończą:)
A no właśnie to teraz możesz mieć to gdzieś dopóki nie zapali się czerwona kontrolka oleju :)
A ja sprawdzam raz w tygodniu (zazwyczaj). Tak samo robiłem w skuterze. W poniedziałek zanim odpaliłem do pracy, szybki look kontrolny tu i tam (olej, światła, opony, hamulce).
w samochodzie nie sprawdzam, ale czytam instrukcje i tam tak napisali że olej należy sprawdzić codzienie to tyle się naczytałem o oleju że myślałem że jakiś problem jest. Nie pomyślałem że faktycznie można sprawdzić olej patrząc na "kontrolkę", tam w tej isntrukcji było to napisane przy obrazku z instrukcją jak sprawdzać poziom oleju , zasugerowałem się
ale mój znajomy specjalista od "Oleju" napisał tak:
DO TEGO MODELU LEPIEJ LAĆ 10W40 FULL SYNTETYK
Co Wy na to?
A i jeszcze takie pytanie: Ile km przejade tym KYMCO?
Arasz Ty jednak jesteś inny xD
Na jednym zbiorniku?
Na jednym cylindrze?
Na jednym komplecie opon?
Czy ile przejedzie zanim się rozpadnie?
Krupek napisał:
A no właśnie to teraz możesz mieć to gdzieś dopóki nie zapali się czerwona kontrolka oleju :)
dobre
Z tym AC to nie o kradzież chodzi. W końcu rzeczywiście Kymco kojarzy się z budżetowym chińczykiem. Garaż mam koło domu, w pracy ogrodzenie i nawet wiatę. Chodzi o plastiki. Drogie plastiki.
Jak był miał motocykl kupił bym sobie gmole, mam skuter to kupiłem AC :) Głupia stłuczka parkingowa albo mały szlif może kosztować w tysiącach złotych. Do KAC-a nie kupowałem AC, ale people to prawie trzy razy tyle kasy (mówię o nowych). Rozpieprzyć nówkę sztukę za kilkanaście tysi to raczej materiał na senny koszmar.
Możesz lać 10W40 full syntetyk, możesz 10W40 półsyntetyk. Ważne żeby dobrej firmy i motocyklowy. Pomijam tu kwestię dopuszczalności stosowania oleju samochodowego w skuterach, generalnie lepiej stosować oleje motocyklowe.
Ta... Pytanie zadałeś bardziej dziwne, niż jestem ja ^jakiś inny^ :-)))
Krupek, ja po prostu lubię grzebać w sprzęcie. Zawsze lubiłem w samochodach, jak teraz oglądam jakieś stare zdjęcia, to zawsze gdzieś widać moje auto z machą w górze, na lewarku, albo jakoś rozmontowane. Nowe auto nie dawało mi już szansy na taką zabawę, ale moto znów daje. Codzienna obsługa mechaniczna jest na tyle prosta, że jestem się w tym w stanie połapać (jak mam wolną chwilę). To dla mnie fun i rodzaj relaksu/zabawy. Tak samo bawi mnie jazda, jestem bardzo zadowolony, że z codziennych dojazdów do pracy też mam jakiś tam fun :-)
Przecież będę opony wymieniał i olej też, ile przejade KM zanim się rozpadnie?
Jak będziesz dbał to Ciebie przeżyje :D
Pawelcem,generalnie to samochodowy sie niczym nie różni,skuter ma jak auto, ,motocyklowy to do tych z mokrym sprzeglem:)
Arasz ty dzięki moto masz powód aby się w piwnicy chować przed kobitą:D a i ty jesteś oryginalny jak tofik:D
Bardzo zabawne, no spłakałem się :-)))
Ale kto to jest ten Arasz?
Arasz to Zulus albo Zulus to Arasz tylko chowa się pod postacią murzyna taki fetysz xD
Tak, zulus arasz tak ma sukienki tez nosi po kryjomu:D
Płaczu ciąg dalszy... :)
Zulus to drugie wcielenie Arasza, czyli to wciąż ja :-))) Nie wiem, czy mam tyle żyć, co nasz forumowy Kot, raczej nie, więc nie będę próbował :-)
Ale sukienki nosisz jak nikogo w domu nie ma xD