BREDNIE ARASZA74 (pe)PEGI 42

Z żoną to ja panie nie wiem, lepiej już raczej nie będzie, stara ta żona już, zużyła się dziebko, renta dla niej jaka, albo co... :-)))
*
Czerwony półksiężyc jeszcze chwilę odpuszczę, ale kto wie na jak długo...? :-)
*
Obroty fajne, pyrka jak chciałem i wydaje mi się, że jest OK.
Ale może mi się tylko wydawać, no bo porównać, to mogę ewentualnie z kosą (jak ją w końcu odpalę) :-)
To wycie, to mogło być moje nadmierne rozpędzanie go (boczne kółka strasznie dają powyżej 15km/h)
Ale jak człowiek zwolni i jedzie z godnością, to jest OK :-)))))))))))))))))))))

No pięknie panią wylizałeś i w ekspresowym tempie :-)
Rozumiem, że teraz prawie spełnia nasze do 50cm, ale po przerobieniu kiszka...?
Takie małe cudo, co pędzi do 90, to można normalnie zarejestrować jako motor (mimo pojemności 50), żeby legalnie śmigać?
Jakieś badania dodatkowe trzeba pewnie wykonać...?
Wystawiłeś toto gdzieś?

arasz74 napisał:

No pięknie panią wylizałeś i w ekspresowym tempie :-)
Rozumiem, że teraz prawie spełnia nasze do 50cm, ale po przerobieniu kiszka...?Nie nie spełnia bo może 45kmh
Takie małe cudo, co pędzi do 90, to można normalnie zarejestrować jako motor (mimo pojemności 50), żeby legalnie śmigać?Tak można ,warunki jak niżej.
Jakieś badania dodatkowe trzeba pewnie wykonać...?Tak zmiana klasyfikacji pojazdu=zerówka=wk i masz motocykl na b:)
Wystawiłeś toto gdzieś?-Tak oczywiście po to było robione:)

nie zarejestrujesz takiego cudaka co ma 50cc i jest szybsze jak 45km/h bo zmienili w prawie definicje motorowera i motóra.
motorowera to taka co jedzie do 45km/h ale MUSI mieć nie wiecej jak 50cc a motóra to taka co ma więcej jak 50cc i jest szybsza.
Nie ma za to kategorii na szybsze 50cc.

Z tym problemu nie ma airsal 70 i gania 100 i już motóra mamy.

No dobra, a jak 70 i gania 100 i szybka przekładnia, to co?
Przegląd jakiś specjalny, żeby stwierdzili co to, czy oświadczenie właściciela, że motór?

No to może byś się pochwalił, jak wystawiłeś, czy mam sobie szukać na OLXsie?
*
Jest, znalazłem. Nie dziwię się, że Ci tak szybko poszło, ale na poskładane to nie wygląda:
http://olx.pl/oferta/rama-yamaha-booster-CID5-ID8qlQW.html#697bc7cfab

arasz74 przegląd zerowy i pan tam ci wystawia zaświadczenie że to jest motocykl i spełnia warunki dopuszczenia do ruchu jako motocykl,potem do wk i ta pani zabiera dowód i blachę od motoroweru a wystawia na motocykl i daje blache motocyklową potem do ubezpieczyciela i oc na motocykl i ganiasz.A co do linku do aukcji to nie daje i nie sprzedaje nikomu z forum żeby uniknąć jakichkolwiek nieporozumień ponieważ jak pewnie zauważyłeś skuter ten posiadam 3-4 dni i ręki za niego uciąć sobie nie dam:)

tyle roboty+części i 600...?
To naprawdę za więcej nie pójdzie?

Takie są teraz realia rynku na używane nowe są tanie ja barszcz np; dziś znajomemu się spodobało piaggio i nie wiem czy z nim nie pojadę po niego w roli gjenia szpenia:D
http://olx.pl/oferta/piaggio-skipper-125-CID5-ID93Iyj.html#b576df51c5

masakra...
Szkoda, tyle roboty, wygląda zaje!

Cylinder miałem ze starych zapasów a wydech 100zl i tam pierdoły jak pójdzie 400 na czysto dwa dni pracy.A i nie narzekaj że zona star to to rycząca 40stka se jeszcze zmieni na nowszy model i będziesz płakał:D

No niby tak, ale taki cylinder ze starych zapasów, to nie jest darmocha...
No i dwa dni pracy po 16 godzin dziennie, si?
Do tego pracy, który jednak wymaga umiejętności, zaangażowania i serducha.
Nadal mi szkoda. Żeby ta moja chciał podejść choć do skutera, sam bym kupił :-)

Arasz szkoda to jak teściowa do studni wpadnie bo gdzie później po wodę chodzić:)
I jak wyżej ci napisałem znajomym i tym z forum i w realu nie sprzedaję taka zasada.A za cylindry to płaciłem grosze jak jeszcze pracowałem na serwisie.

OK, zasadę rozumiem, choć nie stosuję :-)

Żona już zdrowa mogę Ci dogryzać:)?

Wal śmiało :-)

Jeszcze się powstrzymam:)Nie mogę być aż tak złośliwy.

E tam :-)

I nie odpowiedziałeś rycząca 40stka zdrowieje?Teraz to masz nową panne [kymco] to się nie interesujesz:D