BREDNIE ARASZA74 (pe)PEGI 42

No właśnie sprawdzałem gdzie go wcięło... ale zniknął.
Pewnie zarobiony, a nie że baluje, to robotny człowiek jest, o balowanie przez kilka dni go nie podejrzewam :-)
Albo może pojechał na jakiś zlot... narodowców... :-)))

No pewnie tak... ale mu się to już od dawna tak nie zdarzyło... ;)))
Tak, dzisiaj pokazywali takich w husarskich skrzydłach... jeden to nawet był trochę podobny... :)))
+++
Czyli już dotarty jesteś... odkręciłeś manetę? Stestowałeś Vmax-a? ;)))

Żyje zgredy,peugeot poszedł jest honda af29 z 92r właśnie ją zdjąłem z przyczepki jutro zaczynam reanimację.fotki w galerii

Nooo... bo już łzami się zalewaliśmy, że kandydat na zgreda nam się przedwcześnie rozsypał... ;)))
+++
Boże, co to za wynalazek? No niesamowicie egzotyczna maszynka... przybliż nieco jej walory... Te światła z tyłu to tak oryginalnie miała?
Jeśli tak, to powiem Ci, że Kymco znacznie udoskonaliło te Hondy... ;)))

Chryste Panie, co to jest?
Konkurs na najbrzydszy sprzęt w okolicy, czy zafascynował Cię rozmiar kufra (duże tyłki ostatnio w modzie)?
Francuzeczka poszła, a zawitało brzydkie kaczątko...
Paci, może Ty masz tak, jak znani aktorzy? Co zmienią żonę, to na brzydszą niż poprzednia :-)))
A tak serio, to skąd pomysł?
No i ja rozumiem, że Honda, że lepsza od byle Kymco... ale wybacz...
Mocno ukryte zalety? Zabytek...?

Druidzie, dotarty :-)
Jak, gdzie i kiedy miałem to zrobić...? W takim deszczu i wietrze... samobójcą nie jestem :-)
Aż tak chinolonym oponkom nie ufam :-)))
Ale latam "małą naprzód", czyli do licznikowych 80/90 max już od tygodnia. Tyle mi wystarcza do sprawnego poruszania się po mieście w potoku samochodów (żeby nie odstawać od peletonu). MAX poczeka na jakąś lepszą pogodę :-) Wtedy też wytargam GPSa na dwór i zobaczymy, jak mocno optymistyczny jest licznik.
I o spalaniu: normalnie (tylko krótkie trasy i tylko po mieście) dawały mi 4l, czasem 3,5l (średnio 3,75l/100km). Wystarczyło pojechać na dłuższych kawałkach (Wola-Wólka-Ursus-Służewiec-Wawer-Centrum-Wola-Wawer-Służewiec-Ursus-Służewiec-Wola), a spadło to do 2,5 litra... chociaż nadal to jazda po mieście, tylko znacznie dłuższe odcinki proste.

Eeee... to ładny rezultat... Gdzie zazwyczaj tankujesz?

zazdrośnie stwierdzam że ja ostatnio poniżej 5.5 nie schodze. zbiornik na dwa dni :)

Arasz taki jej urok mnie się podoba,a to uczucie nie gasnące do starych sprzętów mnie skłoniło do zakupu.

Czyli miłość dla staroci, no to OK.
A co z nią zamierzasz zrobić?
*
Wombat, ale Ty z Junkersa zrobiłeś rakietę, a rakieta potrzeby ma znaczenie większe, niż zwykły osiołek :-)
*
Druidzie... ja jestem jak Paci, narodowiec - tylko Orlen/Bliska: Obozowa, Rakowiecka, Postępu, Łopuszańska.
Te dobre wyniki są po trzech tankowaniach na Postępu. Mordor się odwdzięcza :-)))
P.S.
ale, to prawie jedna trasa, rozgrzany silnik, długie przeloty j wyjątkowo ciepły dzień.

wiesz, ta "rakieta" to może i rakieta w kategoriach 50tek. A zasadniczo ma osiągi przyzwoitej i seryjnej 125.

co zamierzam?przywrócić do życia:)[już rozebrana w mak]

Ale to jednak 50, więc jeśli nie rakieta, to przynajmniej torpeda. Swoją drogą, jeśli za jakiś czas zmienisz na 125, to będzie w nim grzebał, czy zostawisz serię?
*
Paci, a co jej dolega (poza wrodzoną brzydotą)?
Tu by się Krupek przydał, może jaka plastyka by nieco pomogła ;-) Tylko lepiej, żeby się mechaniki nie tykał... przy jego farcie.
Żarty na bok. Co jej jest? Poza wiekiem i przebiegiem pewnie? Co z tego będzie i dla kogo...?

nic:) gaźnik ze starości muszę wymienić bo do czyszczenia już się nie nadaje a przebieg 2240km trochę więcej niż twój :D i ogólnie wymiany z racji wieku linki filtry pasek itd to co mogło sparcieć zardzewieć od stania latami.zdjąć osłonę cylindra i wyjąć mysie gniazda.

Z jakiej stodoły to wygrzebałeś...? Ile to lat stało bez ruchu?

arasz74 napisał:

Chryste Panie, co to jest?
Konkurs na najbrzydszy sprzęt w okolicy, czy zafascynował Cię rozmiar kufra (duże tyłki ostatnio w modzie)?
Francuzeczka poszła, a zawitało brzydkie kaczątko...

http://img21.staticclassifieds.com/images_tablicapl/173242555_6_644x461_derbi-hunter-paddock-.jpg
handluj z tym

O... w dupę...
No ale ten, to mi do kasku pasuje :-)))
Taki trochę śnieżny guziec :-))))))))))))

nie przez przypadek go wybrałem ;]

No to trafiłeś idealnie.
Wracając do hondy Paciego, to ona faktycznie ma coś dziwnego ze światłami z tyłu... To taki stary model i oryginał? Bo na fotkach w necie, to tyły wyglądają normalnie, tylko kaczy dziób się wyróżnia. Taka trochę gęś wyścigowa ;-)

Tak araszu to oryginał:}a stało x lat nikt nie pamiętał o niej dopiero jak oc zapłacić przyszło to sobie przypomnieli że takie coś stoi więc opłacili i na sprzedaż:) a wnecie jest ich mało [af29] większość to [18-27 model taki unikat jak polonez karawan:D ]
http://www.ebay.com/itm/HONDA-SA50-M-RED-vision-retro-scooter-50cc-moped-Met-in-/171667449680?nma=true&si=opQfLOJETCtOVur55ir%252BXLa%252BMNA%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557