BREDNIE ARASZA74 (pe)PEGI 42

W takcie weekendoweg biegania udąło mi się jeszcze wyjąć aku z motocykla. Chciałem podładować, nie dawał się, wyświetlał natychmiast błąd (na zaciskach prawie 12V), dopiero jak dostał ^kopa^ funkcją odsiarczania, to się zastanowił i jednak zaczął ładować... elektrowstrząsy jednak leczą...dziwne rzeczy... :-)))

Jak masz ładowarę procesorową, to one mogą nie chcieć ładować. Wtedy wystarczy użyć najtańszej z niskim amperażem, ale ładującej na stałym napięciu (dedykowanej do 12V). Aku się rozrusza i potem można już podpiąć ynteligentnom :)

Elo Chopy! Co tam? ;)))
Druid w zaspie utknął czy co?;)
*
Paci o retro ścigaczu śni...
aż mi się w oku zakręciły łzy...
- ze śmiechu oczywiście;))))))

U mnie wczoraj blue monday

A dziś niewiele lepiej...
No to sobie siedzę pocichutku...

a takiego trwałego CAT-a miałeś.

Oooojjjooojjjooojjjj:/
Ale ... zbite szkło , to podobno na szczęście, Zulusku - uszy do góry:)))
Żebyś Ty mój tablet zobaczył... pajęcza sieć, ale działa bez zarzutu! ;)

Nadal mam, tylko sobie wnuk pożyczył i hgw gdzie ^położył^... Samsung niby też Xcover, ale słabuje :-)))

Brrr... u mnie wedle 7 rano było 13 na minusie.
Powietrze znowu ^smogowate^, kiedyś uzdrowisko, a teraz jedno z najbardziej zanieczyszczonych miast Polski.

*Stacja pomiarowa dzisiaj w godzinach porannych odnotowała przekroczenia w zakresie zanieczyszczenia powietrza pyłami zawieszonymi PM10 – 202 μ/m3 (przy poziomie dopuszczalnym 50 μ/m3 ) oraz PM2,5 – 185 μ/m3 (przy poziomie dopuszczalnym 25 μ/m3).*

Slogan reklamowy: ^Miasto z dobrym klimatem^ , biorąc pod uwagę powyższe jest niezłym żartem - czarny humor ...

Na chwilę obecną mrozu dużego nie ma. Skoro CC mi się otworzył bez walki, znaczy że ciepło jest ;)

Eee... no teraz to i u mnie tylko -3, prawie wiosna;)
No wiesz... jestem zawiedziona, od rana wyobrażam sobie jak wpełzasz przez bagażnik i skrobiesz szyby od wewnątrz, a tu zonk! ;)))

Zimno nie jest,jeździłem skuterem:)

a to Łotfock to mniazdo z dobrym klimakterium?

@Paci
A mój gnije pod plandeką, aku naładowany, na podpięcie czeka, tylko ja się coś zebrać nie mogę;)))
@Wombat
Ano Łotfock, czasami Błotfock (jak deszcz popada) ;)
Niezły CZAD nie? ;)
^Sosnowe klimaty^ >>> ^Smogowe klimaty^ .

bea555 napisał:

Eee... no teraz to i u mnie tylko -3, prawie wiosna;)
No wiesz... jestem zawiedziona, od rana wyobrażam sobie jak wpełzasz przez bagażnik i skrobiesz szyby od wewnątrz, a tu zonk! ;)))

Dziś to żona się bawiła w archeologa. U mnie wygląda to sprawniej, no ale jak się służbowym na w(Y)tryskach jeździ to się człowiek do bezobsługowości szybko przyzwyczaja.
Oczywiście standard:
- Odpalam ale gaśnie.
- No to daj mu więcej ssania na start.
- Dalej gaśnie...
- Podpompuj go gazem zanim zakręcisz silnikiem, ze 3 razy.
- Dalej gaśnie, nooooo!
- A kręcisz aż załapie czy tylko przekręcasz na chwilę i odpuszczasz?
- Normalnie odpalam, ale gaśnie. On się na nadaje w taką pogodę!
- No to jak załapie, daj mu delikatnie gazu żeby złapał oddech.
- Dalej nic.
- Dobra, ubieram się i idę do ciebie
Zszedłem na parking i co widzę? Odpalony sobie pyrka a ona go odśnieża. Mówiłem, że jak przyjdę to odpali :D

Siła perswazji :)))
*
Za Druidem to jakiś List Gończy trza by wystawić...;)))
A Zulus znowu coś dzisiaj nabroił i cichutko w kącie siedzi? ;)))

Baj de łej. Dzwoniłem do motoitalii. Części jeszcze nie przyszły. W ogóle do Aprilii nic nie przyszło do nich, chociaż mają ponoć inne zamówienia złożone. Well...
Jutro tam pojadę, wezmę kanapę i oparcie to sobie tapicerkę załatwię we własnym zakresie. Przynajmniej będą mieć dalszy termin w oczekiwaniu na części.

Wombat napisał:

a to Łotfock to mniazdo z dobrym klimakterium?

tak jest mniej więcej

Eadem myślałem że Aprilia jest jeszcze jednak włoszczyzną a nie marsjańczyzną do sprowadzenia części nie potrzeba rakiety i 10 lat :D

Jakbym wiedział, że "ich" źródło da dupy to bym sobie z ebay zamówił we własnym zakresie i dostarczył. W dniu kiedy padła decyzja o wymianie cylindra, patrzyłem akurat na oferty OEM z ciekawości.

a ile ci krzyknęli za garnek???
http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-athena-aluminium-209cc-bez-glowicy,pZ055284.bhtml