Też miałem wrażenie, że Paci wszedł w pętlę czasową... :D
+++
A tak z grubsza o czym był ten film?
O tworzeniu sztucznej inteligencji, o relacjach człowiek-maszyna. Film taki dość ^intymny^, bez fajerwerków, niewielka obsada, raczej chodzi o emocje, dużo relacji jeden ne jeden (jedna maszyna, jeden człowiek). Klimat ^Odysei^, tylko współcześnie i na Ziemi :-)
P.S.
Użyję ulubionego zwrotu Wombata: naprawdę polecam :-)
Tak, od czasu kiedy Stephen Hawking wypowiedział się o tym w mocno ostrzegawczym tonie, temat zaczął być dostrzegany... Rozwój sztucznej inteligencji musi w końcu doprowadzić do konfrontacji z neurobiałkowymi konstrukcjami...
Wtedy zresztą zniknie pojęcie sztucznej inteligencji, bo tak jak to było u Lema - jeżeli nie można odróżnić fikcji od rzeczywistości, to jest ona rzeczywistością... ;)))
Przecież ''sztuczną inteligencję'' macie u siebie na wiejskiej :)
Oooo... czyżbym przegapił kolejne udane Powstanie Wielkopolskie? :D
To nie sztuczna inteligencja, tylko niepracująca pseudointeligencja miast i wsi.
I tak samo mamy ją my, jak i Ty.
Wiejska jest również Twoja :-)))
Druid napisał:
Oooo... czyżbym przegapił kolejne udane Powstanie Wielkopolskie? :D
Zaraz powstanie wielkopolskie ,ja tu tylko mieszkam:)
Arasz wy macie bliżej od was lepiej widać:)
No to wiedząc w jakich warunkach przychodzi nam żyć, mógłbyś wykazywać nieco więcej wyrozumiałości... :D
Głąby na Wiejskiej, małorolni w Jerozolimskich, TIRy na rogatkach, taksiarze w centrum, nauczyciele na Szucha, pielęgniarki... i masa krytyczna. Coś przegapiłem? Górników...?
jeszcze kolejarze,policja i straż pożarna:)
Mnie to też już tylko bawi :-)
Zobacz Araszu jak ci się temat rozbujał
Ale że co...? Że długo ciągniemy tę bryczkę? A bo zmieniliśmy temat w komunikator, co nawet fajną zabawą jest :-)))
A, bym zapomniał.
Po tygodniu (ponad) milczenia odezwał się serwis subaru mojego małego...
Podobno (cytuję):^wypadło gniazdo zaworowe^ i ustawia się jak chce, dlatego czasem odpali, a czasem nie.
Co oznacza nowy cylinder (jak rozumiem) z tłokiem... czyli tak naprawdę ^tuning^ silnika :-)))
Za jedyne 500,- + VAT
Co zrobić, subaru to nie jakiś byle chinol :-)))))))))))
zapłacić lub kupić jakiś chiński bubel z marketa taki masz wybór.
no możesz nową w promocyjnej cenie:)
http://allegro.pl/makita-kosa-spalinowa-ebh341u-4-suw-motor-subaru-i5205833738.html
No, albo 300-400zł dołoży i kupi STIHL-a... i po problemie... ;)))
Nie, lubię Makitę, bo nie hałasuje za mocno. Kilka lat ostro w tyłek dostawała, teraz będzie miała lżej, jest prąd, jest duża kosiarka, kosa będzie tylko do latania między drzewkami. A to co pokazałeś, Paci, to chyba taki model jak mój...?
Lubię Makitę, bo Ma-kitę... Tak, tak, człowiek przywiązuje się do sprzętów... ;)))
http://olx.pl/oferta/piaggio-x8-200cm-igla-CID5-ID6Wbqr.html#6a2ab51f18;promoted
Jadę jutro oglądać jeśli nic nie popsuje planu. Rozmawiałem z właścicielem i raczej mało się orientuje w sprzęcie. Moim zdaniem to jest wersja z gaźnikiem no ale zobaczę na miejscu. Jeśli dobry stan, nie pogardzę.
Co ty nie powiesz taka sama?:D
Druid stihl piszemy i nie ma w ofercie [chyba] kosy 4t:)
eadem non napisał ze ma wtrysk:)