Taaa, ale wtedy nie braliście mnie pod uwagę :((( ... ;)))
Jakaś kawka dziś na BP w Babicach?;-)
kawa z pierogiem ?
Czemu nie:-)
Pas. Od rana bieganina, po południu impreza rodzinna, jutro impra przyjaciół... bez szans.
U mnie też spontaniczne posiedzenie się naszykowało:) Jadę teraz jeszcze tylko na myjnię Mio trochę go ogarnąć Żonie i sprawdzić co za żarówka tam siedzi, bo światła po zmroku ma tragiczne.
Ja pracuję - trzeba zarobić na Atlantica ;p
Ale Zulusku... my przecież dla Ciebie jak rodzina...;)
BP w Babicach? To ja też PAS.
W jedną stronę 45km, tym wypierdkiem nie mam szans tam dojechać w cywilizowany sposób;)
Ahaaa... poniała - to było celowe ;) co tam jakaś baba będzie Wam się pałętać między kawą a pierogiem;)))))
Że niby ten tego, jak to niby się stało, że Paci się domalował do mojego wpisu?!?!?!;)
Czy to może Wobat knuje?;)
Łamazonki, to już słyszałam ;)))
A tak na marginesie bardzo proszę o tworzenie własnych wpisów, bo czuję się troszkę nieswojo, delikatnie mówiąc;)))
Wystarczy mi wrażeń po wczoraj, a mianowicie ktoś z Was ma tel. w Play?
Od jakiegoś czasu ostrzegają o fałszywych e-fakturach, ale w moim przypadku wszystko wyglądało ok, wysłane z tego samego adresu co zwykle, dane do płatności , nr konta też się zgadzały.
No to płacę online jak zwykle, a tu proszę ja was, po przeniesieniu na stronę banku już mam kliknąć "akceptuj"... patrzę, a tu inny nr konta do wpłaty i tytuł płatności trochę zmieniony.
No to anulowałam, co mi kurna mać łobuzy będą kasę na Kajmany wyprowadzać !!! ;)
ale jeżeli w tej procedurze już użyłaś loginu i hasła do banku ZANIM się wycofałaś - to szybciutko zmieniaj te dane.
To Paci się nudzi? Tajnos agentos uprawia? No, no... :)))
+++
Bea... na takie numery najlepsze jest albo stałe zlecenie, albo polecenie zapłaty. Nikt Ci wtedy innego numeru konta nie podeśle... Namnożyło się tego cwaniactwa. :(((
+++
A w sprawie posiadówki moi drodzy, to się czeba wcześniej umówić... inaczej to może być problem... Musimy uzgodnić jakiś termin, żeby wszystkim pasowało... ;)))))
Bea, nie knujemy, żeby Cię wykluczyć, zapewniam. Coś da się wymyślić :-)
*
Paci tak ma... dać małpie brzytwę, to masz efekty :-)))
*
A mnie wqrw ogarnął w końcu, zaparłem się rano i postawiłem na eksperyment. Zmieniłem olej w przekładni na ten zalecany poniżej zera, bo dźwięki jakie to cudo wydawało przez pierwsze kilka metrów na zimno mnie rozwalały. Poniżej wycie przekładni do księżyca z rana, a czy pomogło, to opowiem wieczorem w poniedziałek (jak postoi dzień cały w nieogrzewanym garażu pod pracą). Klocki to jednak nie były (zmienione)...
Mam nadzieję, że to był po prostu nieodpowiedni olej na taką pogodę...
https://youtu.be/7Vco7XjUIuY
No toć zmieniłam szybciutko Wombatku;)
Identyfikator nadany przez bank-zmienić się nie da , ale hasło zmieniłam od razu, na szczęście u mnie jest jeszcze dodatkowe zabezpieczenie - przy każdym przelewie trzeba podać hasło sms, które bank przysyła na mój nr tel.
Dzwoniłam do Obsługi Klienta i jeszcze z takim numerem się nie spotkali.
Były przypadki, że klienci dostawali lewe maile z lewą fakturą itp, ale ja dostałam "oryginalną" fakturę od Play-a , po czym klikasz 'zapłać online' przenosi cię na stronę Play-a, nadal wszystko jest ok - nr konta, tytuł płatności się zgadza, po czym wybierasz sposób płatności, dodam, że: " Transakcja realizowana za pośrednictwem Blue Media S.A"[[[ pobierają 1 zeta prowizji- za mało im czy co??? ]]]>przenosisz się na stronę banku a tam... ??? inny nr konta i inny tytuł płatności , niby też za fakturę Play, a inaczej sformułowane niż zwykle.
Ehhh... szkoda gadać, trza se na pieszo wklepać wszystkie dane - będzie najbezpieczniej:)
Jak to Druid mawia:
"CZUJNYM BĄDŹ" :)
Ano tak Druidzie - Tajnos agentos pęłną gębą;)))
Cosik się do mnie przykleił - jakaś aluzja czy cóś??? ;)))
Tylko żeby ta posiadówka w nasiadówkę się nie zmieniła;)))
I w tym cały jest ambaras, żeby 5,6,7-mioro chciało na raz;)))
Ooo... witaj Zulusku;) jakoś mi się tu pojawiłeś niespodzianie;)))
Kolejny tajnos agentos;)
Nie pochlastajcie się tą brzytwą czasami, albo... mnie- co gorsza;)))
Jak tam trzeźwyś???
Czy kaca leczysz? ;)))
Kaca brak, ale się przeżarłem... a dziś poprawka :-)))
Jeśli chodzi o przelewy za faktury GSMowe to najlepiej mieć w "zaufanych" zapisane dane przelewu i tylko sobie kwotę wpisywać co miesiąc. Rachunek do wpłat dla usera się nie zmienia (w każdym razie mi się tylko raz zdarzyło, ale jasno o tym informowali). Oczywiście zawsze warto sprawdzić końcówkę numeru konta z faktury z tą co jest w zaufanych.
Apropo de facto - mam już umowę z tego lajt mobile. Porównałem ze wzorem z ich strony i wygląda ok. Zapisy nie różnią się od tych stosowanych przez resztę. Jeśli plan się powiedzie, będę miał super narzędzie do nawigacji (google) z funkcjonalnością smartfona.
Noo...Zulusku, to dzisiaj tak delikatnie, nie popłyń za bardzo , bo rano trza wyjącego syma odpalić i zasuwać do roboty;)
Może znowu jakiś*skutersyn*Ci szlak przetrze...;)))
Tak właśnie zrobiłam Eadem, ale żeby oni tacy"zaufani" byli - to nie powiem;)))
Cóż, na komórkach to już zęby zjadłem. Wiesz, każdy biznes jakoś zaczyna i pierwszy milion trzeba ukraść ;) A kto za to płaci? Pan płaci, Pani płaci...
Z kolei główny numer przenoszę do nju. Przeanalizowałem oferty i ich oferta wypada na moje potrzeby najlepiej (w najbliższym czasie chcę zejść z kosztów za gsm). Za 40zł/mies jest no limit na kom i stacjonarne, 13GB netu i ilość netu rośnie wraz z upływającymi miesiącami.
Mówię i opcjach bez "telefonu" bo urządzenia mam we własnym zakresie.
Wombat, a twoja (przekładnia) nie wyje...? Bo masz zalane to samo...
może i trochę wyje. a zalałes coś innego i się zmieniło?