BREDNIE ARASZA74 (pe)PEGI 42

W wojsku to były żeńskie hormony i dlatego teraz tak cię do przebieranek i różu ciągnie:D

No niestety, najdalej, to ja dziś pojadę do WC :-)
Trafia mnie ze złości, bo sobie moje subaru chciałem ponaprawiać w garażu i też D.pa
Subaru, w sensie kosę spalinową :-)))
PACI mnie uświadomił (lepiej późno, niż wcale), że jestem posiadaczem subaru pod naklejka Makity :-)
Zawsze mi siępodobał stary Forester, no to mam... :-)))

Panowie, wczoraj - w czasie imperzy u m nie w domu - okzało się, że Wawa, to jednak mała wioska.
Przyszli nowi znajomi mojej żony z zimowego wyjazdu na białą szkołę. Jeden okazał się zapalonym (moto)cyklistą, a do tego byłym serwisantem KYMCO z Wału Miedzeszyńskiego :-)))
PACi, on twierdzi, że oponki z fabrycznego montażu - KENDA - nie są wcale takie złe i nie ma racjonalnego powdu, żeby je wywalać i zmieniać na coś innego, nim się nie zużyją. Chyba można zaufać gościowi, co z tymi sprzętami przepacował kilka lat i sam ściga się na torach... :-)
Przy okazjij powiedział, co myśli o serwisie z Czerniakowskiej.
Nie powtórzę tu słów, bo mnie wytną, ale nie polecał...
Co prawda też specjalnie nie chwalił tego, co dzieje się na Wale, ale moje pierwsze odczucia nie okazały się bezpodstawne :-)

paci napisał:

W wojsku to były żeńskie hormony i dlatego teraz tak cię do przebieranek i różu ciągnie:D

Coś Ty Paci! W wojsku to do herbatki bromu dodawali, żeby towarzystwo spolegliwsze i mniej agresywne było... ;)))))))

Widzisz PACI, to ja teraz rozumiem, dlaczego mi od jesieni 98 tak biust cały czas rośnie :-)
Armia mnie zmutowała :-)))

Hmmm... Druid, to tak wyglądają luzie polegliwsi po bromie...?
Nie chcę wiedzieć, co by się działo, gdyby tego nie dostawali :-)))

arasz74 napisał:

PACi, on twierdzi, że oponki z fabrycznego montażu - KENDA - nie są wcale takie złe i nie ma racjonalnego powdu, żeby je wywalać i zmieniać na coś innego, nim się nie zużyją. Chyba można zaufać gościowi, co z tymi sprzętami przepacował kilka lat i sam ściga się na torach... :-)

Araszu! Zawsze - ufaj i sprawdzaj - na tych oponach da się jeździć, jak na każdych w praktyce. Sam jednak na spokojnie spróbuj nacisnąć mocniej (tylny) hamulec na mokrych pasach... oswoisz się z tym efektem... mokry, gładki asfalt będzie niewiele gorszy...
W ciągu tego roku zaliczyłem dwa awaryjne hamowania i za każdym razem gumy dość miękko płynęły po asfalcie... Trzeba to po prostu wyczuć... i ...da się jeździć...

WOMBAT, <Ala la la la long> bardzo mi pasuje... tylkomuszę przemyśleć koncepcję malowania kymczaka na różowo, bo to moze być skucha,
Spodenki zielone mam, kask PACI mi machnie żółto (żeby wabić muchy), to kymczaka na czerwono chyba, nie?
Tylko jak ja se zrobię dredy na tej łysej pale... może na klacie...? Będzie bolało...

Jemu zaufać można ale cz można tym oponom?zapytaj druida jeździl w kymco na fabrycznych a w apce micheliny czy odczuł rożnice,ups wcześniej odpowiedział jak ja napisalem.

Ech, Arasz, bo to by trzeba mieć taki strój jak miał kosmita z Kapuśniaczka... ;)))
Dźwięki kosmiczne zapewni Kymkacz... :D
+++
Za ładnie na dworze... Idę pozimowo umyć Apkę...

Nie o to chodzi PACI. Pewnie, że będzie różnica.
Chodzi o to, czy przy mojej emeryckiej jeździe jest sens od razu kupować coś lepszego, czy poturlać się na tych i jak się zużyją, to wtedy kupić lepsze.
To tak jak pisaliście o tuningu.
Nie ma sensu grzebać, jak fabrycznie jest OK, ale jak się już coś spierdzieli, to przy okazji naprawy można podkręcić osiągi :-)

Jak emeryt możesz się turlać,ja się martwię co będzie jak się oswoisz i poczujesz drugą młodość i wiatr we włosach o sorry:)

No tak, wiatr we włosach mi nie grozi, prędzej komary w zębach.
Ale - z Twojego doświadczenia - to chyba to samo? :-)))

ja tam wole bez kasku:)
https://www.youtube.com/watch?v=kGgXQSJVaoA

No nie wiem...
https://www.youtube.com/watch?v=DNE7JMikFCU

A tu Arasz jak malowany:D
https://www.youtube.com/watch?v=_ZHsG-lZh7M&feature=player_embedded

To jest piękne, to cały JA, to nawet lepsze od Twojego-mojego kredo :-)))

Żeby skuterek Arasza osiągnął taki stan, to jednak wymaga nieco tuningu... trochę pracy nad plastikami... ;)))))

Albo jedna dobra impreza :-)

Impreza typu;
a jak Pan wsiadł?
Koledzy pomogli::)