Z tego co sobie poczytałem, to hodowla idiotów postępuje w najlepsze... Pozom Morza Martwego już za nami...
+++
Czy ktoś mi wyjaśni co tu się kuźwa dzieje?
+++
Obwody na nadprzewodnikach chłodzonych ciekłym helem się sp... iły?
+++
Kogoś do roboty wreszcie pogonili i się zaktywizował?
+++
Nic nie kumam...
W paru słowach przyszedł moderator Wombata a to zdenerwowalo Arasza i skończyło się banem :(
To reaguj w porę a nie cisza przez dwa tygodnie a potem obrońca ucisnionych się pojawia i odbanuj Arasza bo to śmieszne
A ja uważam że nie jest wyczerpany co więcej uważam że w porę to na pewno nie było chyba że rozchodzi o kasowanie wszystkiego co było istotne te forum trzyma w ruchu praktycznie pięć/sześć osób z czego jedna zbanowales a reszta zacznie kombinować nad innym forum tak więc albo zapanuje tu Laczek albo się ogarniesz z lekka
Hmmm... problemy z ego? No to wstyd...
Rozumiem, że nie do wszystkich dociera dzięki komu chleb z masełkiem i szyneczką jedzą...
Dokładnie Druid sam Laczek potrafi zrobić sztuczny tłok a teraz pomyśleć ze kilka osób zaczęło by się źle wypowiadać na temat skuterowo ciekawe jak by to wtedy wyglądało a wszystko przez jednego moderatora
No i ta konsekwencja... i boska nieomylność... i to poczucie władzy... No, no, jestem pod wrażeniem...
Powiem ci tylko kolego, a wiem, co mówię, do pięt Araszowi nie dorastasz... i już raczej nie dorośniesz...
I Wombata wpis znowu zaginął to smutne :(
Druid ta boska nieomylność to jest to trafiłeś idealnie i ta władza o tak władza teraz każdy chce rządzić szkoda że tak marnie
Cicho Krupku... widocznie toasty idą...
Proszę Państwa Paci dostał bana i zaprasza na inne forum to jak?
Arasz nos w sałatce czy czytasz ten kabaret i siuskasz?
Wow. Nie było mnie dziś na forum a tu takie rzeczy. To gdzie się w takim razie przenosimy?
Napisz do Arasza to Ci powie bo tu się długo nie ostoi
Hej.
Weekend a ja walczę z przeprowadzką do nowego mieszkania, stąd zdziwiłem się dzisiejszymi wydarzeniami, które miały tutaj miejsce.
Chciałbym Wam dzisiaj powiedzieć coś od siebie jako w cudzysłowie "admin" Forum.
Doskonale znam wątek Brednie Arasza i sam nawet sugerowałem jego utworzenie. Dlaczego? Ponieważ już wcześniej pojawiały się głosy, że część wątków/postów jest niemerytoryczna. Zgadzam się z tym, stąd powstały Grupy Dyskusyjne, które działają w nieco mniej branżowy sposób. Ja osobiście przymykałem nieco oko na niektóre wyczyny, wiedząc, że świata nie zmianę oraz, że jest to dział dla wąskiej grupy Userów.
Screeny z dzisiejszych wymian zdań mnie trochę przeraziły, bo zeszły do poziomu tego co się dzieje na nieco innych forach. Pojawiło się mnóstwo zgłoszeń postów, zadziałał również moderator, działając w słusznej sprawie - celem poprawy jakości dyskusji.
Resume: Zróbmy grubą kreskę i wszyscy zapomnijmy o tym co działo się podczas tego niezwykle upalnego dnia, gdzie wszyscy jesteśmy mega rozdrażnieni. Arasz i Wombat niech utworzą nowe konta i zadbają o poziom debaty, aby nie przychodziły skargi na bluzgi i wycieczki personalne. Wszyscy zadowoleni?
Kolego Leszku,
Ponieważ zostałem tu chwilowo Ostatnim Mohikaninem, to pozwolę sobie odpisać na Twój uprzejmy wpis.
Postaram się nie używać słów powszechnie uznawanych za obraźliwe, ale nie miej złudzeń, że za niektórymi sformułowaniami powinny kryć się słowa dalece dosadniejsze.
Tak, masz rację, ostatnie upały zmęczyły już zapewne wszystkich. Zbyt nerwowe reakcje na niektóre mało rozumne wpisy niektórych - zwłaszcza małoletnich - użytkowników forum były, są i zapewne będą się pojawiały i w przypadku przekraczania ^granic obrony koniecznej^, powinny być usuwane... Taka jest rola administratora forum... Powinien być czujny i na bieżąco monitorować forum... Z drugiej strony jego obowiązki na tym się nie kończą.
W mojej ocenie wczorajsza reakcja była zwyczajnie przekroczeniem dobrej praktyki przez najwyraźniej zmęczonego upałem admina... Tam gdzie wystarczyło usunięcie wpisu, lub jego fragmentu, zareagował histerycznie i nieadekwatnie do ^zagrożenia^ wywołując dość żywiołową reakcję użytkowników. Usuwanie tożsamości wieloletniego użytkownika forum, to taka ^kara śmierci^, zarządzana przez sąd kapturowy, bez prawa do obrony. Propozycja klonowania postaci w formie ponownej rejestracji nie rozwiązuje tego problemu.
Kilka słów na temat bronionego przez Ciebie Admina... W mojej ocenie to osoba o nieustabilizowanej emocjonalnie psychice i do tego dość leniwa. Wombat w swoim uprzejmym wpisie, który oczywiście niezwłocznie został usunięty (tu, dla Twojego przypomnienia https://www.facebook.com/photo.php?fbid=984379341624519&set=o.118383361557492&type=1 ) napisał na temat aktywności tego kolegi wystarczająco dużo. Od siebie dodam, że całymi dniami wisiały na stronie durne reklamy, sprzeczne z prawem propozycje, czy wręcz porady, które mogły się zakończyć tragedią dla ich odbiorców... Ewidentnie wykonane przez zwykłych idiotów... I wybacz, ale nie ma to nic wspólnego z obrażaniem. Obowiązkiem admina jest usuwanie takich wpisów idiotów, zanim ktoś nazwie rzeczy po imieniu, być może ratując komuś życie...
Nieco złośliwie piszesz o niemerytorycznych wątkach. Tak, Brednie Arasza takim wątkiem były, ale były formą wymiany ^myśli nieuczesanych^, jeśli zadałbyś sobie nieco trudu aby prześledzić aktywność jego uczestników, to z łatwością byś zauważył, że generowali od 60 do 90% wpisów na wątkach merytorycznych.
No i wreszcie ^znaj proporcje Mocium Panie^, czym innym jest wieloletni użytkownik forum, a czym innym ktoś, kto właśnie założył profil, zadał głupie pytanie, bo nie chce mu się szukać i z mety napisał skargę, bo mu się odpowiedź nie spodobała... Admin powinien być osobą na tyle inteligentną, żeby te sytuacje odróżniać... Nie jest.
Wybacz tę długą formę, ale zżyliśmy się z tym Forum i z żalem się rozstajemy, ale na użeranie się z uprzejmym inaczej adminem szkoda naszego czasu. Miło było...
Ps. I proszę Cię nie pisz w przyszłości o ^przymykaniu oka^, bo to urąga naszej inteligencji, część z nas to marketingowcy i menedżerowie i wiemy doskonale jak działa rynek reklamy internetowej, z czego żyjesz Ty i opłacasz nieszczęśnika admina, Wombat, Paci, Arasz... generowali Ci zapewne około 60% ruchu na forum. Wytłumacz to na przyszłość takiemu adminowi...
Ależ oczywiście Flaczku teraz możesz robić z siebie Flaka do oporu forum jest twoje
Proszę bardzo jak na dłoni moderator dał się ośmieszyć właściciel portalu broniąc swojego człowieka również się ośmieszył w imię czego jednego prowokatora który konsekwentnie i co najważniejsze z pełną premedytacją zrealizował swój cel gratuluję
Ps
Arasz dziękuję i życzy sukcesów przy okazji ja również
Został tu teraz w sumie tylko troll i muszę przyznać że dobry skoro bez mydła wziął administrację
W takim razie życzę owocnej współpracy