BREDNIE ARASZA74 (pe)PEGI 42

to się łysy bombel naśmiewa z mojej ułomności:) hyosung-yedi

eadem napisał:

To i dla mnie przelew zamów :p

+++
I ja... i ja... mnie też weźcie... ;)))

Lista chętnych do otrzymania przelewu się wydłuża... :-)
*
Gdzie się podziewa Krupek...?! Leży w szpitalu z połamanymi grabami, czy co, bo jakoś cicho i... smutno.
Krupku, żyjesz?

dopiszcie mnie do tej listy na przelew, też chce.

Hola, hola... Ty już swój kredycik dostałeś :-)))
No dobra... dopisuję.
A Krupka nadal nie ma...

No to jestem lżejszy o 13.499,00 z VATem :-)
A to pewnie nie koniec :-)))
Kupować do tego AC...? Ktoś takie wujesungi wogóle chce podbierać...?

Ja bym obowiązkowo wziął AC.

W sensie, nie tyle kradzież, co ^moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina...^ i z a coś to trzeba teraz poskładać?

W razie "wu" zostajesz z niczym. Nie wiem jaki jest sens argumentować coś tak oczywistego. Pomyśl o tym jak o 14k na dwóch kołach. Na mój gust temat AC jest wyczerpany ;-)

Nie do końca :-) Muszę jeszcze się w takim razie zorientować, jakich zabezpieczeń dodatkowych wymaga ubezpieczyciel...
*
EDIT: Ktoś z was wie, czego wymaga pzu lub warta? I czy można jakoś uniknąć alarmu dobrym, prostym mechanicznym zabezpieczeniem?

Zabezpiecz go jak się da i czym się da nawet w prezerwatywy,sam silnik nowy jest wart 4k używany styrany 2k,AC masz mieć i ch.j :D

Ale państwo ubezpieczający chyba ocipieli z nadmiaru szczęścia:

W 2013 roku AC motocyklowe oferowały:
- PZU - składka ok. 25% wartości ubezpieczanego motocykla
- Allianz - składka ok. 10-11% wartości motocykla, ale patrz niżej
- Gothaer - wariant kosztorysowy (ceny zamienników) ok.15%
- Gothaer - wariant serwisowy (ceny oryginałów) ok. 23%

MOWY NIE MA, żebym im płacił ponad 3K rocznie za moto. Wolę sobie za chwilę kupić drugie...
Jak te dane są prawdziwe, to nie będzie AC na wujasunga.

Z PZU jestem na bieżąco. Alarm albo immobilizer. Preferują alarm. Ja swojego z immobilizerm ubezpieczyłem. Ale nie wykluczam dołożenia alarmu za jakiś czas. Generalnie zasada jest taka że wymagane. Blokada kierownicy to wiadomo. Ale o łańcuchach czy disclockach raczej nie mówi się jako honorowanym zabezpieczeniu.

W przypadku PZU, motocykl, którego wartość wyceniliśmy na 10 000 zł za samo AC powinniśmy zapłacić 2 495 zł na rok (przy jednej składce). Przy dwóch ratach było to już 2 745 (jedna rata 1373 zł). Jeżeli jednak wykupimy dla naszego Kawasaki pakiet OC/NW/AC to za wszystko zapłacimy 2 300 zł (OC za 154 zł, NW za 66 zł oraz AC w cenie 2 080 zł).
(http://regiomoto.pl/portal/porady/ubezpieczenie-ac-dla-motocykla-ile-kosztuje-i-czy-warto-je-wykupic )

Czyli dla mnie około 2500,- (tak myślę, chyba że policzą zniżki samochodowe (60%)... wtedy 1500.
Jak za samochód, no radość sama :-)))

arasz74 napisał:

Ale państwo ubezpieczający chyba ocipieli z nadmiaru szczęścia:
W 2013 roku AC motocyklowe oferowały:
- PZU - składka ok. 25% wartości ubezpieczanego motocykla
- Allianz - składka ok. 10-11% wartości motocykla, ale patrz niżej
- Gothaer - wariant kosztorysowy (ceny zamienników) ok.15%
- Gothaer - wariant serwisowy (ceny oryginałów) ok. 23%
MOWY NIE MA, żebym im płacił ponad 3K rocznie za moto. Wolę sobie za chwilę kupić drugie...
Jak te dane są prawdziwe, to nie będzie AC na wujasunga.

No niestety zwyżka dla motocykli jest bardzo duża. Nie ma co porównywać z samochodem. BTW ostatnio Warta się chwapizże drony ubezpiecza.

no . rozbój.
ja AC na ufoka olałem jak na razie.

Na junaka wartego wg tabel 2800 dostałem z PZU (bez zniżek osobistych) tak:
OC- 90zł
AC - 327zł
NNW - 66zł

razem na 483zł

arasz74 napisał:

W przypadku PZU, motocykl, którego wartość wyceniliśmy na 10 000 zł za samo AC powinniśmy zapłacić 2 495 zł na rok (przy jednej składce). Przy dwóch ratach było to już 2 745 (jedna rata 1373 zł). Jeżeli jednak wykupimy dla naszego Kawasaki pakiet OC/NW/AC to za wszystko zapłacimy 2 300 zł (OC za 154 zł, NW za 66 zł oraz AC w cenie 2 080 zł).
(http://regiomoto.pl/portal/porady/ubezpieczenie-ac-dla-motocykla-ile-kosztuje-i-czy-warto-je-wykupic )
Czyli dla mnie około 2500,- (tak myślę, chyba że policzą zniżki samochodowe (60%)... wtedy 1500.
Jak za samochód, no radość sama :-)))

Zniżki za pojazdy są honorowane w obrębie jednego ubezpieczyciela. Dowiedz się konkretnie. Wplyw na zniżki ma głownie ilość lat bezszkodowej jazdy na AC. Przy 60% czyli maksymalnej zniżce jaka jest stosowana za bezszkodowość kwota skladki znacząco spada.

Mam w PZU samochód (z AC od 7 lat - 60% zniżek) i mieszkanie.
W Warcie mam przyczepę campingową i mam/miałem skuter :-)

No jak masz 60% zniżki i samochód to skladka bedzie dużo nizsza od wejściowej. W PZU takie combo nazywają bonus malus. Jak masz swojego agenta to on może jeszcze wystąpić do centrali o dodatkowe 10%.

Hmmm... nie mam... ale mogę mieć :-)
Dzięki.
Widzę, że nie da się uniknąć alarmu lub immobilaizera. Co założyłeś?
Gdzieś mi tu wpadł w łapy HIBERNATUS naszej polskiej rodzimej firmy chyba PROXIMA
http://sklephadron.pl/alarmy-motocyklowe/540-alarm-motocyklowy-proxima-hibernatus-transponder.html
mają breloki ROGER (też polskie), tej samej firmy, co my kontrolę dostępu w biurze :-)))
Coś mi się popierdzieli, to będę biuro próbował otworzyć kluczami od moto...