BREDNIE ARASZA74 (pe)PEGI 42

arasz74 napisał:

ale... jak, że warto? wtf?

Chodzi mnie o to żeby go fachowe oko oceniło, pościągało plastiki, popatrzyło w zawory, napędy.. itd a zwłaszcza pooglądało rame. Jeżeli sie okaże że jest tak jak sie na razie wydaje to moge te pare zł w niego wsadzić i robić na docelowo. A jeżeli się okaże coś więcej to nie bede go na siebie rejestrował tylko oddam go nadawcy.

Wombat ma rację, używka wymaga czujności.

Kumam. Myślałem, że już jakoś przepatrzony, bo dni kilka, ale wygląda, że czasu masz znacznie mniej niż ja - gratuluję :-)

Jakoś - to za mało. Mam nadzieję że jutro go porzuce w warsztacie to pewnie na poniedziałek bede coś wiedział.
Jak sie okaże pozytywnie to skoro bedzie stał rozebrany to już na adres warsztatu pozamawiam drobnice a w miedzyczasie moge go sobie przerejestrować.
Tzn taki jest plan a wyjdzie co wyjdzie.
Dziś zrobiłem 10km z GPSem. Przysiegam że dociągałem go na chwile do licznikowych ~80km/h a gps zanotował maxa 70km/h więc nieźle łże.

Plan fajny, ciekawy jestem, bo z wpisów wynika, że zakup zupełnie w ciemno (na podstawie zdjęć i opisu, tak?)...
Ruletka panie...

arasz74 napisał:

Plan fajny, ciekawy jestem, bo z wpisów wynika, że zakup zupełnie w ciemno (na podstawie zdjęć i opisu, tak?)...
Ruletka panie...

Ale jak sobie go rozbebeszy i zrobi na nowych częściach to wie co jest grane. Najgorsza jest nieświadomość.

Fakt :-) W sumie nie wiem, co mnie tak zdziwiło, bo zawsze jak kupowałem auto (poza nowym), to pierwsze co - mechanik i sprawdzenie plus wymiany wszystkiego co eksploatacyjne oraz rozrząd, plus naprawy niezbędne konieczne lub potrzebne, plus zazwyczaj nowe opony... Ale moto używanego jeszcze nie kupowałem, to mnie ^randka w ciemno^ trochę zwiodła :-)

No to lu :-)
http://olx.pl/oferta/kymco-agility-city-125-CID5-IDaULin.html#e7e309b851

Kurr zapiał. Znowu się nie mogę dodzwonić w sprawie aprilii. A wciąż nie znam nawet kosztorysu. A niby w piątek do odbioru.

Domi, rozrabiasz panu Łysemu w jego własnym wątku (wystawił ogłoszenie na OLX i było CAŁĄ chwilę na samej stronie głównej tutejszego portalu), a ty tu ciągle z tą nieszczęsną pompą jakiejś tam cieczy. Człowiekiem trzeba być. Tak więc jest taki teraz temat...
>
http://olx.pl/oferta/kymco-agility-city-125-CID5-IDaULin.html#e7e309b851
*
Inni też się starają, żeby nie było, że faworyzuję kogokolwiek...
>
http://olx.pl/oferta/kymco-agility-kymco-agility-125cc-z-malym-przebiegiem-od-motocyklisty-CID5-IDaRb3H.html#240de19a87
*
Jedni kiedyś wszystko sprzedadzą, a drudzy, kiedyś sobie wszystko naprawią. To tak na logikę. Spoko, mocarza jeszcze nie brałem. ;-)

tobie mocarz niepotrzebny. Myśle że mogą go w stężeniu śmiertelnym syntetyzować wprost z twojego potu.

Rysiu, dzięki za chęci, ale niepotrzebnie. Nie chodziło mi o wiszenie tutaj, tylko o pokazanie chłopakom, że działam, a nie ściemniam :-)
Ale dzięki za próbę + info o konkurencji cenne, faktycznie tanio, ale 2009, a mój 2015, to jednak spora różnica. Mój tylko nieco ponad 1000 droższy :-)))
Pompa Eadema naprawdę mi tu nie zawadza i nie traktuję tego wątku jako własnego. Tu są brednie, każdy może mieć się gorzej i nas trochę tu wspomoże :-)))
No i Wombat ma 100% racji, Tobie żaden mocarz nie jest potrzebny :-)))

No... po prostu... strach się bać... małe państewko wciśnięte pomiędzy wielkie mocarstwa... ;)))

Udało się dodzwonić na Puławską. Gadałem z ich mechanikiem to wyjdzie ok. kafla + jeszcze hajs za oponę tył którą jutro zakłada. Tak to mniej więcej kalkulowalem. Najdrożej z całości wyszła oczywiście pompa i jej robocizna. Po pracy go odbiorę.

No i pozamiatane, KAC zmienił właściciela za 3.800. Chciałem 4K do ręki, ale to był jedyny telefon od rana, a za 300km przegląd, to by wyszło na to samo. Pa, pa, Kymco! Fajnie było...
A ja do metra... ech, los...

No... toś się nim najeździł... :D
+++
Kiedy Huyo? Soon(g)?
+++
Coś negocjowałeś? Czy ciśnienie było za duże? ;)))

Nie negocjuję, nie biorę jeńców ni zakładników. Serio, nie umiem i nie lubię się targować w żadną stronę. Widzę cenę, pasuje - płacę, nie pasuje - nie kupuję :-)
Sam widzisz, że kołowrotek z chomikiem aż furkocze ;-)))

Hyosung czeka w sklepie, sprzedawca na resztę kasy, a ja na zaksiegowanie przelewu z pracy. Może jutro zapłacę, ale rejestrowal będę najwczesniej w poniedziałek.

Jak ty jeszcze wytrzymujesz to ciśnienie? No Heros po prostu... ;)))
Czy oni wystawili straże w sklepie przy tym egzemplarzu? Teraz każdą ryskę potraktowałbym jako zamach... na mocarstwo... ;)))

Szkoda że w weekend kaprawa pogoda bo można by było zrobić jakiś zlocik.