ja mam pytanie co do blokady - czy wam tez tak trudno bylo wyjac ten kabelek? bo na razie jak probowalem, to nie chcial mi wyskoczyc, a boje sie troche brac na siłe zeby go nie zerwac ;P
tak też. trzymaj za końcówkę i z całej siły
heh u mnie to jest chyba jakoś inaczej skonnstruowane, jak zdejmuje blokadę to skuter mi nie chce odpalić (akumulator kręci ale nie łapie, na kopa wogle nie łapie). tak, rozłączałem na 100% dobry kabelek ;P
to przetnij kabel ktory leci do przekladni
potrzebuje info jak naprawić przednie światło w Toros Eko
Jurek napisał:
potrzebuje info jak naprawić przednie światło w Toros Eko
Może byś zaczął od opisania problemu ? Cudotwórcami nie jesteśmy i skąd mamy wiedzieć czy przepaliła się żarówka czy może masz zbity klosz lampy ? Pomyśl przy formułowaniu zdania to nie boli.
nie działają krótkie światła, działają tylko długie
Zacznij od zmiany żarówki bo tamta zapewne Ci się przepaliła.
wydawało mi sie że to jest ta sama żarówka tylko po przełączeniu zwiększa moc
Tak jest to ta sama żarówka ale ma dwa włókna. Jedno włókno to światła mijania a drugie drogowe.
Ja chyba jestem nienormalny.. Temat jest o BLOKADACH W TOROSACH, a ten mi tu wyjeżdżą ze światłami. Czy to taki wielki problem zrobić własny temat? -,-
Spokojnie, kolega jest nowy a ty na niego już wjeżdżasz.
Nie wyjeżdżam, tylko wkurza mnie, jak temat jest o blokadach a ten pisze o światłach postojowych.
Jurek wchodzisz na poddział forum i na dole masz formularz to zrobienia nowego tematu
Jak kształtuje się kwestia spalania w przypadku zdjęcia blokad ?
Kiedyś ktoś mi napisał, że jeżdżąc bez blokad nadal w zakresie do 45 km/h spalanie powinno być mniejsze, prawda to ?
No i co jeśli zacznę jeździć zamiast 45 a powiedzmy te 55-60 ? Jest duża różnica ?
Bardziej z ciekawości pytam niż z oszczędności bo już pół litra Pb95 mnie nie zbawi.
Ja przekroczyłem 1100 km i mam blokady włączone bo chodzi mi o spalanie. Pali mi teraz z 2,3L na setkę. Bez blokad będzie ciągnął pewnie z 3L, a ponieważ to ma być tanio wszystko to z blokadami jadę. ;D
Ja przekroczyłem 1100 km i mam blokady włączone bo chodzi mi o spalanie. Pali mi teraz z 2,3L na setkę. Bez blokad będzie ciągnął pewnie z 3L, a ponieważ to ma być tanio wszystko to z blokadami jadę. ;D
To nie zdejmuje :D
Jak pali Ci faktycznie 2,3L to nawet jak ściągniesz blokadę nie będzie aż tak dużej różnicy , powinno się to mieścić w granicach 2,5- 2,6L / 100km. Jak wszystko dobrze wyregulowane to nie odczujesz tego tak po kieszeni.
Mi po dotarciu jak jadę 65-80 to spala mi tak koło 2,8-3l/100km. Jak 50-65 to w granicach 2,5/100. Mam już na budziku 1410 km. Po dotarciu skuter zbiera się ładnie na światłach. Na prostej nie ma problemu do 70-80 km/h. Jestem mile zaskoczony tymi parametrami :) Do pracy mam do pokonania 17 km. To jadę jakieś 20-23 min.( zależy jak trafie na światła). Najdłuższą trasę zrobiłem nim 120 km. Trzeba sprawdzać ciśnienie w oponach bo potrafi zejść trochę. Mi zaczął palić 3,5l/100 i okazało się, że mam mało wiatru w oponach. Po napompowaniu wszystko wróciło do normy. Jutro kurier powinien dowieźć kufer.
Macie jakieś blokady na wasze skuterki ? Ja jestem w trakcie szukania czegoś sensownego.
Pozdrawiam.
Ja słuchajcie dzisiaj zatankowałem przebiega już mam 1229,9 km wyszło mi spalanie 2,1l/100km. a bak ma 5,8L. Jeżdżę z blokadami, gdyż nie chce łamać prawa oraz po kieszeni aby mnie to nie zabuliło. Ładnie leci 50km/h ;)