Blokada w Toros F16 El Diablo EKO - video

a ja tam nie zamierzam przed przekroczeniem tysiaka dokonywać odblokowania. a na pewno unikać do tego czasu tez będę gwałtownego przyspieszania.

a co do prędkości to przypominam, że najbliżej rzeczywistości będzie GPS a nie wskaźnik skutera. w moim przypadku jest on zawyżony o ok.4 km/h, czyli podobnie jak w samochodzie.

Ewentualną "podnietę" z "zamknięcia" licznika sprawdźmy na prędkości GPSa :)

pozdrawiam i zapraszam: www.drogownik.pl

Według instrukcji bak ma 5l ale Ja po wyjeżdżeniu paliwa do 0 i 20 metrów pchania 16tki na Orlen weszło mi 5.5l prawie pod korek na tym zrobiłem 226lm czyli pali mi 2.4 na 100 (40-50km/h) ;] Gdy wskazówka schodzi do rezerwy to w baku jest jeszcze 1.5l mi weszły wtedy 4l paliwa

Mi też wychodzi ok 2,5 na 100. Rado ile masz już masz przejechane km ? Ja już 400 przekroczyłem.

No i paliwko się skończyło.

Tankowałem jak miałem 332,5km mam teraz 512,9km
czyli pełny bak starcza mi na 180,4KM. Według instrukcji bak mam 5L
Czyli pali mi coś około 2,7L/100km nie jest źle

Hmm nie jest źle ale mógłby bliżej 2 a nie 3 ... zobaczymy jak będzie po dotarciu. U siebie też muszę sprawdzić spalanie bo póki co jeszcze nie tankowałem do pełna

On jest na dotarciu, myślę, że po 1000km będzie mi palił 2L

chyba, że zdejmiesz kaganiec ;)

zdejme kaganiec jak stuknie tysiaka

Ja aktualnie mam na szafie 1014 km
wiec dopiero co się dotarł
2.7 to raczej dużo mi na dotarciu palił 2,4L 2,5L na 100 tak jak Pamusowi wiec jest ok
Teraz zobaczymy bo tankowałem mając 999km przejechanych
teraz powinienem tankować mając 1224km
izdebski możne masz źle silnik wyregulowany ?? Byleś na I przeglądzie po 300km

w Carrefour sa nowe skutery MTD MONDIAL 50 po 1699 takie jak f16 tylko ze srebrne na alusach i z hamulcem tarczowym przód a od 20,06,12 będzie promocja i bedz po 1489 zl http://www.carrefour.pl/
Tak wygląda
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/809dc7fc1630ab0e.html

no no , całkiem spoko :)

Dzięki, przyda się. : )

Rado napisał:

Według instrukcji bak ma 5l ale Ja po wyjeżdżeniu paliwa do 0 i 20 metrów pchania 16tki na Orlen weszło mi 5.5l prawie pod korek na tym zrobiłem 226lm czyli pali mi 2.4 na 100 (40-50km/h) ;] Gdy wskazówka schodzi do rezerwy to w baku jest jeszcze 1.5l mi weszły wtedy 4l paliwa

Mi wg wstępnych wyliczeń wychodzi dokładnie tyle samo - 2.4L. Jazda mieszana - 150 km w mieście + 60 km poza.

Musze zobaczyć czy w moim Loco jest też ta blokada w tym miejscu , bo silniki te same :)

orientuje sie ktos z was czy w routerku city line 2011r jest tak samo

Siemanko Wszystkim kilka dni temu nabyłem Skuter TOROS EL DIABLO i tak czytam wasze komentarze na temat blokad.Przed zdjeciem blokad jechal mi 45-50max, a dzisiaj sciaglem blokade i na prostej smiga 75, a z gorki zamyka licznik. pytanie takie mam: 1 przeglad lepiej wykonac w serwisie czy lepiej go wykonac samemu na wlasna reke??, a przejechanych mam juz 476km.

To i tak po jablkach bo przeglad gwarancyjny wykonuje sie po 300 km.
Mam nadzieje, ze wymieniles olej po 300 km ?
No i nie polecam nowym skuterem tak pomykac zbyt czesto bo silnik jeszcze niedotarty wiec skrocisz sobie jego zywotnosc w przyszlosci.

Cześć ja bym radził zrobić w Autoryzowanym serwisie przegląd
i to jak najszybciej bo powinieneś go zrobić 170km temu
wymiana oleju i jego filtra regulacja zaworów i czyszczenie filtra powietrza przy dotarciu jest ważne
A co do blokady to radził bym zdjąć ją jeśli chcesz po dotarciu tak jak większość

Teraz sie niby wszystko opiera o kase ale nie zdziwilbym sie gdyby serwis odmowil takiego przegladu. Tzn przeglad zrobia ale gwarancji moga nie przedluzyc.