BLOKADA STREET 50

A mozesz mi wysłac jakis link albo jakies dane tej wiekszej dyszy . A ostatnio czyscilem filter powietrza i niema tam zadnej rurki chyba ze sie myle

A mozesz mi wysłac jakis link albo jakies dane tej wiekszej dyszy . A ostatnio czyscilem filter powietrza i niema tam zadnej rurki chyba ze sie myle

co to moze byc jak ruszam to cos brzeczy w pokrywie po lewej stronie do 20 km/h ale kolo 30 juz nie .

kruku napisał:

Rurka jest - wczodzi do pokrywy filtra powietrza z tyłu i podaje tam spaliny z zawirowywacza w celu zdławienia mocy i zmniejszenia prędkości maksymalnej. Wystarczy zaślepić zawirowywacz ale nie zaspawuj, bo zimą możesz mieć trudności z odpaleniem. Acha i po zaślepieniu zawirowywacza pewnie trzeba będzie wyregulować gaźnik.
A co do dyszy to nie wiem. Jakiś czas temu było tu nawet takie pytanie ale chyba pozostało bez odpowiedzi.

http://zapodaj.net/7711886a688b.jpg.html

http://zapodaj.net/f54612a4f01c.jpg.html

To są zdjęcia tej zaślepki - śruby kręconej w zawirowywacz. Sorki że ta długo to trwało, ale nie mogłem się wcześniej zmotywować do tego :) Pozdrawiam

WODZU tobie udalo sie zdjac tuleje samodzielnie. Moglbys napisac czym odkreciles wariator?

a moze mi ktos wysłac zdjecie tej rurki co idzie do filtra powietrza

ponawiam pytanie do was co to moze byc w pokrywie po lewej stronie tam gdzie wariator cos brzeczy jak ruszam najbardziej słychac to jak sie jedzie do 20km/h a przy 30km/h juz tego nie słychac

siema przez ostatni czas nie jedzilem inca i gdy mnie naszla chec chcialem go odpalic i okazalo sie ze ze startera nie chcial odpalic i musialem z kopniaka i tez ciezko mial odpalic i dopiero za 20 razem odpalil i z ciekawosci zostawilem go na dwa dni bez odpalania i tez nie chcial odpalic co to moze byc . osttnim razem leciala mi benzyna z kranika z takiej czarnej zaslepki wyjolem ja i zrobilem taka samoróbke z jednej strony wlozylem srobe a druga strone wlozylem na ten kranik od zaslepki i od tamtej pory zdaje mi sie ze wlasnie gorzej pali .prosze o odpowiedz

kruku napisał:

siema przez ostatni czas nie jedzilem inca i gdy mnie naszla chec chcialem go odpalic i okazalo sie ze ze startera nie chcial odpalic i musialem z kopniaka i tez ciezko mial odpalic i dopiero za 20 razem odpalil i z ciekawosci zostawilem go na dwa dni bez odpalania i tez nie chcial odpalic co to moze byc . osttnim razem leciala mi benzyna z kranika z takiej czarnej zaslepki wyjolem ja i zrobilem taka samoróbke z jednej strony wlozylem srobe a druga strone wlozylem na ten kranik od zaslepki i od tamtej pory zdaje mi sie ze wlasnie gorzej pali .prosze o odpowiedz

Witam.
Napewno nie jest to przyczyną która powoduje twój problem. W tejże pompce jest jedno wejście zaślepione. Jest ono nie używane - info od serwisu. Też mam tak zrobione bo zgubiłem tą zaślepkę (czytaj - sama się zgubiła).

Pozdrawiam

to co moze byc przyczynabo dzisiaj tez nie chcial mi idpalic moze to jest swieca lub ssanie albo gaznik

Z tym odblokowywaniem to bym się tak trochę zastanawiał, bo silnik po odblokowaniu może i mniej się zużywa ale poszczególne podzespoły mocniej odczuwają szybszą jazdę. Tzn. chodzi mi głównie o zawieszenie - wybijanie przy większej prędkości na warszawskich i podwarszawskich dziurach. Mój ma zrobione 2400 km, a skrzypi jak stara kanapa. Wczoraj się o tym dowiedziałem, bo miałem okazję go prowadzić przez dwieście metrów nierówności. No chyba, że to zawieszenie nie jest takie złe tylko może ja nie umiem jeździć...

Kruku inca ma seryjnie wkładany "płynny" aku wiec jak nie możesz ruszyć z rozrusznika to sprawdź właśnie aku. jam miałem tak teraz i wyszedł uszkodzony akumulator

Mój brat też ma aku. padnięty od nowości ...

Eee , mam takie pytanko bo chcę ściągnąć blokadę z waria, może mi ktoś powiedzieć tak wyciągnąć tuleje , czy coś i czy muszę coś wymienić za miast tego ? Wiem jak to wygląda ale jeszcze nie rozkręcałem , chce się dowiedzieć po prostu jak można to wyciągnąć wiem że trzeba rozkręcić itp. Bardzo proszę by mi ktoś wytłumaczył bo trochę się boję że coś popsuję .

Tylko proszę się nie śmiać itp .

Pozdrawiam !

To powinno Ci pomóc. http://www.skuterowo.com/jak-odkrecic-wariator-i-sprzeglo/
Wystarczy poprzeglądać forum.

Może być ciężko ze względu na brak punktu podparcia na wariatorze. No chyba, że miało się takich super mechaników, że sami porobili wyrwy na powierzchni wario :lol:
No a gdy już zwalczysz tuleję zostanie Ci wzbogacić mieszankę...
Powodzenia.

Ok dzięki widziałem ten filmik tylko pytam co wyciągnąć tą podkładkę ? bo z odkręceniem dam radę . Co do mieszanki to będę musiał sam tworzyć czy jest jakiś inny sposób ? sorki że pytam ale się na tym nie znam , i proszę o pomoc .

Nie szkodzi, każdy się kiedyś uczył. Pytaj śmiało. Podkładka nie pozwala za mocno rozchylić się talerzom przekładni czy jakoś tak... Nie pamiętam dokładnie. Ja swoją podkładkę noszę jako brelok do kluczy. Może kiedyś się przydać (oby nie). A skład mieszanki metodą prób i błędów. Musisz pokręcić tą bardziej schowaną śrubą zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek zegara - na początek tak z 1/2 obrotu i potem sprawdź kolor świecy po wykręceniu i rób sobie na bieżąco raporty spalania.

Regulacja gaźnika.
http://www.skuterowo.com/duze-spalanie-slabe-osiagi-sam-dokonaj-przegladu-poradnik/

Ok dziękuję , jeszcze 1 pytanie bo się trochę pogubiłem z podkładka, tuleja .. czy o to chodzi http://img.archiwumallegro.pl/?1024392361 ? to muszę wyciągnąć ? czy mniejsza podkładka , ehh już mi się to myli za dużo chyba pomieszałem :|