Spokojnie i bez nerwów.
Podkładka - tak jak napisał kisiu.
Dobrze, tylko na tych filmikach nie pokazują co wyciągnąć :-) dlatego pytam jak to wygląda .
PS: jak bym może rozkręcił to bym znalazł podkładkę ale skąd wiedzieć czy to ta ?
Już wiem , przepraszam za problem , dziękuję za pomoc !
To taka trochę większa obrączka ślubna :lol:
Tak :) teraz muszę czekać bo nie wiem co robić , klucze wszystko jest . Mam jak zablokować ale nie drgnie ani trochę :mrgreen: tak to już jest . A i jak wy możecie znowu zakręcić to tą samą śrubką przecież nie będzie trzymać , jakieś pomysły ? muszę jakoś to w końcu oderwać hehe
pozdrawiam.
Najprostszą odpowiedzią byłoby "więcej siły" ale to i tak jasne. Ewentualnie można zrobić nacięcie na brzegu wariatora :D A tak na poważnie to nie wiem, może jakiś ścistak?
Ale jak kręcę z całej siły to mi skuter podnosi i nic , a nie będę w klucz uderzał bo może się coś urwie bo się to trochę przestawia jak przekręcam z całej siły ..
Udało mi się odkręcić mam pytanie czy to tą podkładkę muszę wyciągnąć jestem na 90% pewien że tak , ale chcę się upewnić , bo to Inca 50 więc proszę o szybką odpowiedź czy to ta .
Zdjęcia:
http://ifotos.pl/zobacz/Zdjecie07_sepwex.jpg/
http://ifotos.pl/zobacz/Zdjecie07_sepwee.jpg/
http://ifotos.pl/zobacz/Zdjecie07_sepwes.jpg/
http://ifotos.pl/zobacz/Zdjecie07_sepweq.jpg/
pozdrawiam, czekam :-)
Xartx tak to jest ta "obrączka" zdejmij tylko ja i dostaniesz siły do 65km/h (tak mi pokazuje wskaźnik)
To jedna z blokad, tzw: tulejkaa dystansowa, zdejmij ją a skuter dostanie kopa :) Pozdrawiam!
THX zaraz po napisaniu zakręciłem bo zobaczyłem na kilka postów wyżej na post Kisiu1981 wielkie dzięki ! z górki zamknie licznik na prostym do 70 pod górkę słabiutko bo ledwo 60 nie mówię o takiej stromej tylko lekkiej .Kolejne blokady dopiero za jakiś czas . Pozdrawiam !
Xartx nie ściągaj pozostałych blokad. Sam jak to zrobisz to najprawdopodobniej będziesz miał kłopoty z regulacją a po za tym mało kto wie że inca street 50 ma zaprogramowany moduł zapłonu. Mnie to powiedział mechanik w salonie gdzie kupiłem i to się potwierdziło mi gdy chciałem go rozkulać z górki do prędkości ponad 65km/h. Moja sztuka akuratnie poszła wg licznika max do 65.
KrzysiekP napisał:
Xartx nie ściągaj pozostałych blokad. Sam jak to zrobisz to najprawdopodobniej będziesz miał kłopoty z regulacją a po za tym mało kto wie że inca street 50 ma zaprogramowany moduł zapłonu. Mnie to powiedział mechanik w salonie gdzie kupiłem i to się potwierdziło mi gdy chciałem go rozkulać z górki do prędkości ponad 65km/h. Moja sztuka akuratnie poszła wg licznika max do 65.
Mi licznik pokazuje 70 km/h .Jak zjezdzalem z wiaduktu i przekraczalem 73 km/h to skuter jak by przerywal. Czuc ze modul go blokuje.
Mój z górki faktycznie z trudem przekracza 70 ale przekracza , no zgodzę się że potem jak by już nie mógł sam iść więcej , choć ja tego nie odczuwam .A co muszę zrobić żeby chociaż po prostej też szybciej trochę się rozpędzał ? teraz trochę testuję ustawienia gaźnika , bo jak wcześniej pisałem po zmianie jak by zwolnił teraz wróciłem z powrotem i sprawdzę :-) pozdrawiam.
Ja w swoim skuterku odkrecilem srubke ktora blokowala calkowite otwarcie przepustnicy i na prostej leci 70 ;] Mozliwe jest to zeby byla to jedyna blokada ?
Kapuchon napisał:
Ja w swoim skuterku odkrecilem srubke ktora blokowala calkowite otwarcie przepustnicy i na prostej leci 70 ;] Mozliwe jest to zeby byla to jedyna blokada ?
A gdzie ta sróbka ? :P
W moim 139qmb byla ona obok srubki do regulacji wolnych obrotow. Jak cos to mam i Rometa XS50 a napisalem tutaj przy okazji ;]
wiem ze to trochę stary temat ale mam pytanie
ile będzie kosztowała blokada na CDI :?:
A ja mam pytanie dotyczące mojej inki xD
Ponieważ na zimnym silniku jak przyspieszam jest ok ale jak sie troszke nagrzeje to tnie mi go strasznie tak jak by nie zmieniał biegu tnei przewaznie do 55 od 30 40 róznie i jest to bardzo meczące;d
Co może byc tego przyczyną?;D
Tomaszinca a może powiesz jaki masz model spróbujemy coś poradzić 8)