Jest taka stronka, gdzie wklejasz fotkę do wybranego tła, ale nie pamiętam jaka to była Sorki za OT
Nie zła SRka
Fajne kolory
Teraz każdy będzie wstawiał fotki z tej strony :-/
[ Dodano: 2008-12-04, 21:38 ]
SR normalnie działała aż do dziś, z nieznanego mi powodu magneto i stojan zostały zalane olejem i prawdopodobnie się popsuło. Podczas pracy silnika i jazdy pracuje ok ale po włączeniu, np. świateł, kierunku zaczyna przerywać jakby brakowało prądu. Przed regulatorem napięcie wynosi ok10V jest to bardzo mało. Normalnie powinno być ok 130V. Więc do wymiany jest cały stojan.
No no Marian, kawał dobrej roboty, SRka przepiękna, jakbyś ją sprzedawał to nie szukaj daleko :mrgreen: A tak do rzeczy, wsadziłeś w nią sporo czasu i jeszcze więcej pieniędzy.
Jak na taki setup to daje rade.
Idą święta i może mikołaj pomyśli i przyniesię ci jakiś mocniejszy cylinder bo SRka sama się o niego prosi ale twój wybór. Co się teraz się z nią dzieje, widzę że temat zszedł na drugi plan i nikt się w nim nie udziela. Pozdro
Fakt dawno nie pisałem, miałem dziś pomalować felgi ale były trochę inne sprawy na głowie i nie starczyło czasu. Pomaluję je w następnym tygodniu na czarno z pomarańczowym rantem. Zapłon jeszcze nie przyszedł. Nie wiem dlaczego jeszcze nie pochwaliłem się tylną lampą diodową własnej produkcji którą zrobiłem już rok temu. W planach jeszcze niewielki tuning przedniej lampy, ale zobaczymy czy wyjdzie, na razie się nie chwalę o co chodzi. Foto tylnej lampy:
Stop:
Pozycja:
nalpa fajna a jeszcez fajniejsza dla teo ze zrobiłeś ją sam
Dziś przyszła długo oczekiwana prądnica, ale po jej założeniu wielkie rozczarowanie, problem nie znikną, jest tak ja było. Może mi ktoś sprawdźić jakie napięcie jest przed regulatorem napięcia. Wie ktoś jak sprawdźić cewki odpowiedzialne za ładowanie??
Regulatora nie idze sprawdźić jedynie podłorzyc drugi i zobaczyć czy jest dobrze jak masz spadki na piecia albo zawysokie to załtw sobie regulator i sprawdź czy się polepszy nie masz ziomków którzy mogli by ci go pozyczyć na chwilkę.
A lampki nieczego sobie tez zrobiłem sobie diodowe
Już prawie wiem gdzie ją boli, ładowanie jest, tylko na razy przerywa jakby nie było iskry, prawdopodobnie gdzieś jest zwarcie. Nie robię tej elektryki w tym tygodniu zwalam całe kable i kładę nowe bez żadnych przeróbek i udziwnień tak jak być powinno. Myślę że po tym powinno się poprawić.
[ Dodano: 2008-12-22, 15:43 ]
Prawie skończyłem robić elektrykę od nowa, zostało mi światła stopu, podświetlenie zegarów, kontrolki, podłączenie czujnika temp i wskaźnika od paliwa. Niby sporo ale to chwila roboty, jednak są i złe strony nowa elektryka poprawiła sprawę ale nie do końca, tzn. z włączonymi światłami jest wszystko ok a z wyłączonymi problem jest taki jak wcześniej. Ładowanie jest bardo dobre i ogólnie wszystko jak na razie jest OK, tylko z tymi wyłączonymi światłami coś nie tak.Niedługo kończę elektrykę, może podczas kończenia coś zauważę że coś jest nie tak.
spoko sr Marian, rob nadkole i bada i będzie wypas
Co do nadkola to nie jestem przekonany bo musiałbym zrobić porządek z bakiem bo kranik trochę za bardzo wystaje i musiałbym pokombinować, nad badem myślę i jak będę małował felgi to może od razu prysnę i czasze z badem. Co do felg już kupiłem pomarańczową farbę a na czarną czekam aż mi ojciec z pracy przyniesie. Co do dzisiejszych postępów elektryka w 99% kompletna zostało podłączyć zegar od temperatury ciecz i poskładać plastiki. Na razie tyle, jutro postaram się złożyć ją do kupy i wrzucę jakieś fotki.
Dziś jest jutro czekamy na foty ;]
Tak jak napisałem tak zrobiłem, mam fotki poskładanego już skutera, chodzi tak jak powinien ale problem nie ginie na wyłączonych światłach jednak trzeba cały czas jeździć na włączonych to się tym nie przejmuje. Wszystkie kontrolki palą jak należy, i ogólnie wszystko jest ok. Jednakże odkryłem że jest uszkodzony czujnik paliwa, wyjąłem go i rozciąłem, jednak prosto już go nie skleję i muszę kupić nowy, i pomyśleć coś z kopnikiem bo spada mi sprężyna. Poza tym pali, jeździ, świeci.
Fotki:
Siema
Ogólnie Sr w tej budzie nie podobają mi się oprócz twojej bo zrobiłeś ją z gustem
No i git, najważniejsze że jeździ
a tak poza tematem fajny piesek na zdjęciu pilnuje SR??
Podobny trochę do mojego
dla mnie to super ta sr’rk zrobiles superancka
Ten piesek na zdjęciu zwie się Roki :mrgreen: i zjadł mi czujnik od paliwa bo leżał przy skuterze