SRka prawie skończona, brakuje mi czujnika temperatury. zamówiłem coś takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=422909735 mieli wysłać w czwartek i widocznie nie wysłali bo kurierem to już powinno był. Czekam na czujnik i przeróbka skończona. Trochę boją się jeździć bez czujnika żeby jej nie ugotował. Teoretycznie nie powinna się zagotowałale lepiej poczekać kilka dni i mieć problem z głowy. Myślę że wsadzę zegar tam gdzieś przy podłodze bo przy licznikach raczej nie ma miejsca, ale pomyślimy jak będzie zegar w rogu.
ciekawy wskaznik, ja tym wskaznikem też się interesoważem tylko dobrze dopasuj go w patik :!: bo jak zrobisz to hujowo to będzie wiocha
Jak dla mnie to zaje*****e tylko jakieś naklejki na boczne plastiki bo trochę lyso. :shock: Zazdroszcze ci tylko checi do roboty tez bym chcial taka mieć. NAPRAWDE FAJNA APKA :564:
Ja też tak uważam - mi naklejki jakoś do gustu nie przypadają :/ Sam mam seryjne na swoim Huragank i chętnie bym je pozdzierał :-xpoluki napisał:
Ja bym właśnie naklejek nie naklejć. Według mnie tak jest bajerancko a sam nie jestem fanem takiego "tjuningu" jak naklejki. :-P
no nieźle to wygląda
Apka ladna fajnie ze przerobiles ja na lc
Wreszcie doczekałem się ostatniego elementu układanki jakim jest zegar temperatury cieczy chłodzącej, kilka fotek: Jużzażo?ony:
jak kupie akumulatorki do cyfrówki to porobić wyrażniejsze fotki. Na dzień dzisiejszy to wszystko. KOMENTUJCIE :569:
widzę że zamocowałeś licznik podopnie jak ja :lol: zdaje to egzamin, czyli czy to dobrze mierzy i czy dało by się ten wskaźnik podpił pod czujnik temperatury silnika? :?: :-?
Właśnie nie wiedziałem z kogo zjechałem miejsce zamocowania wskażnika :lol: ale ty masz po lewej stronie. Na razie zdaje egzamin, temperatura ok 80?C-90?C, więc chyba OK. Nie było żadnych problemów z montałem, a czujnik temperatury cieczy ten wkręcany w głowice jest w zestawie. PS. podświetlenie w rzeczywistości wygląda dużo dużo lepiej, ten niebieski jest trochę ciemniejszy a ta strzażka jest bardzo mocno czerwona
siema:) ile dałeś za ten wskaźnik temp.?? zajebiście to wygląda:P
chyba 69zł plus przesyłka i 10zł na telefon bo jak się nie zadzwoni i każdego po kolei nie opierdzieli to nic się w normalnym czasie się nic nie dostanie. I tak czekałem na niego trochę ponad tydzień :-/
czujnik temperatury kupiłeś z cylkiem czy dostałem do wskażnika?
Dostałem ze wskaźnikiem.
hej. czesc mam pytanie jak zrobić malowanie tego napisu na oponie na biało jakich środków użyć. proszę opiszcie to najdokladniej jak się da… mozecie tez pisac na mail lukasz0318@interia.pl
mój kolega np. robić to zwykłym korektorem…tylko szybko mu się starło a co do skutra to super malowanie takie na wzór ktm-a
ja tez uważam że powinieneś walnąć ze 4 naklejki
pewnie ‘‘wywaliłeś’’ w niego kupe kasy :roll:
luqash, Chyba trochę nie ten temat… Możesz zrobić to korektorem ale po krótkim czasie zejdzie :lol: Są do tego specjalne kolorowe markery dostąpne na allegro.
Jako że ostatni post został usunięty to odświeżam, aktualnie skuter nie jeździ :evil: Coś szumi mi na wale, metodą eliminacji na pewno nie szum pompa wody, wario, i bendix rozrusznika. Więc nie ma zbytnio co szumieć więc zostają łożyska na wale, albo pompka oleju (ale to na 99%nie), więc przyszedł czas zmienić łożyska. Następną rzeczą jest tak samo szumiące przełożenia więc także trzeba będzie wymienić łożyska. Na razie byłoby na tyle, prawdopodobnie w sobotę będę zmieniał łożyska ale nic pewnego. Może wiecie co może jeszcze szumieć poza łożyskami? PS. co myślicie i sprzęgle rms racing pro i dzwonie stage6 wingcooler?
Sprzeglo to nie wiem ale dzwon jest spoko sam mam.
Przez najbliższe dwa dni sporo się wydarzyło z Aprilką, mianowicie SRka przeszła przeszczep łożysk . Oto fotki: Rama bez silnika: Wyjęty silnik:
Jedno z łożysk miało straszny luz a drugie nie miało tyle szczęścia i straciło koszyczek:
Wyjęty wał:
Nowe łożyska na wał i przełożenia oraz uszczelniacze:
Po złożeniu silnika w pół następnie zostało założone: zapłon:
magneto:
przełożenia: napęd: Pompa wody, cylinder itp. Złożony silnik:
Teraz można wsadzać silnik:
Tak wyglądały mniej więcej moje dwa dni :mrgreen:
No to się narobiłeś :mrgreen: Co do rozbiórki - warto było przy okazji wszystko oczyścić z brudu, kurzu itp.