Black&Orange SR by Marian

do przer?bki na lc nie trzeba karterów zmieśniał, chociażch?tnie bym zmienić na tarczłwk? z tyłu. Ale budżet mi nie pozwala

MARIAN bardzo Ładny sq 9/10

Ile ci pali na 50cc RMS i ile leciał??

Paliż coś ok 3,5-4l a co do v-maxa to Ci nie powiem bo nawet nie wiem :oops: bo mam licznik jakiśdziwny a nie miałem się z kim złapać.

no marian fura super i chodzi tez ladnie Pozdrawiam Cie wariacie Czekam na ocenę keewaya:P: Musimy się ustawić na jakieś latanie pozdrawiam

Nie no apka prze?liczna… bardzo podobają mi się te wloty<cos podobnego do wlotów z roxa> no i malowanie jest zajebis… widzę ze masz sporo wydatków z tym cylkiem ale życzł powodzenia w dalszych pracach :wink: pzdr i do zobaczyska gdzieś w trasie :mrgreen: ocena jaką daje to zdecydowanie 10/10 bo dużo nad niż pracowale?..

Przynoszł dobre i zże wiadomo?ci, jednak więcej tych złych:
dobra to że przyszedł cylinder i jego stan jest ok
Zła wiadomo?? to to że odpalać ale nie mógł wkręcić się na obroty i ruszyć z miejsca, więc wyczyściłem gaźnik i odpali za drugim razem. Jednak coś było nie tak ponieważ po czyszczeniu gaźnika zaczął się cały czas przelewałi leciało z niego paliwo :-?, rozbierażem go i kilka razy i jak przestało lecieć paliwo nie mogę go odpali.
Drugie to że nie doszły jeszcze pompa wody i chłodnica.
Niestety będzie chyba kolejny wydatek na jakiśgaźnik

PS.

zapomniałem dodaćfotki, trochę niewyrażna ale chyba widać co trzeba

Ziomek wszystko władnie pięknie tylko diedy ją zło?ysz bo jedziż nie ma z kim.
Jak będziesz składaż to są?wko i jestem

Dziś rano obudziż mnie listonosz i przywiózł mi chłodnice. Wszystko z niż ok. Jednak nie będą jej na razie zakładasz ponieważ nie chce mi się po wczorajszych wojażach, (nie przyszedżem o w?asnych sięach do domu).

Macie pomysł jak zrobić czujnik temperatury żebym wiedział czy się nie gotuje??? Tak jak jest to w modelach oryginalnie chłodzonych cieczęść?

Kilka fotek:

Marian napisał:

Macie pomysł jak zrobić czujnik temperatury

W AC kupujesz termometr tablicowy, gdzieś na rogu głowicy wyiercisz dziurkę na sond?, dajesz paste termoprzewodzłc? wkładasz sondł i już jest, ale w LC jest to raczej niemożliwe :/ pozostaje kupić na mielochu... :cry:

PS. jakaś duża ta chłodnica :P

chłodnica pochodzi z kymco, powinna pasować. A co do czujnika to chyba kupie całe zegary od aprili sr w nowszej budzie albo leonardo 125 i czujnik normalnie w głowice wkr?c?. Trochę większe koszty ale przynajmniej będzie to pewne.

Ch?odnica wcale nie jest taka duża tylko się tak wydaje

świetny sqter:-)
Nie ma to jak SR-ka

Po mojej nieobecności i powrocie do domu przyszła mi wreszcie pompa wody: Od razu wziołem się za jej montaż: odpaliem skuter bez żadnych problemów nie wiem co się stało że nie leci z gaźnika więc jest ok. pali od pierwszego kopa. Nawet się kawałek przejechałem :mrgreen: Przymirzałem chłodnice i jest na styk nie obejdzie się bez małej przeróbki ale to jutro się będą martwić. Pozostało mi jeszcze zamówił uszczelki do cylindra ale na razie się wstrzymam bo jadł w piątek do warszawy to przy okazji kupie a nie będą płacić za przesyłkę i czekać Na dziś to wszystko chyba co zrobiłem KOMENTUJCIE!

zajebi… w końcu ktos się wzioł za przeróbke z AC na LC

Prace nadal idę ale powoli, dziś udało mi się kupić kilka drobiazg?w takich jak, śruby do pompy, opaski do przewodów do chłodnicy.

Miałem założyć cylinder ale na razie nie zakładam ponieważ nie mam uszczelek pod cylinder więc po co go zakładasz i zdejmoważ.

Zrobiłem uszczelkę pod pompę wody no i najważniejsze zamocoważem chłodnice. Jeszcze muszę poprawićtrochę jej mocowanie ale już będzie OK. Troszk? przeliczyżem się z tą chłodnicę wydaważa się bardzo mała ale tylko w rękach i z wielkim trudem weszła na swoje “nowe” miejsce.

Pozostało mi kupić tylko przewody i ten nieszczłsny termometr od cieczy.

No na razie to tyle.

Apka pierwsza klasa. Pamiżtam, że kiedyś robiłem Ci to malowanie w photoshopie :stuck_out_tongue: życzł powodzenia w dalszych pracach i nieko??człcych się funduszy bo mnie właśnie kasa zatrzymuje. :lol:

Dziś wreszcie na 99% ukończyłem montaż chłodnicy. Zostało mi jeszcze prosty króciec zasilający i wstawić króciec zagięty pod kątem 90?. Musze jeszcze przerobić trochę lampę przednią, zamówiłem uszczelki więc w następnym tygodniu powinny był. Prace ukończone ok 90%. Co do małowania myślę nad pomarańczową lub czarną pokrywę przekładni, dekiel pompy wody na pomarańczowo i samą pompę wody (to mały z przewodami) na czarno, no i oczywiście te felgi czarne z pomarańczowymi rantami, to pomaluje za jednym zamachem, ale na razie muszę kupić komplet kluczy bo nie mam czym robić. A odnośnie felg to nie wiem czy na razie małowałbo zamierzam w zim? założyć tylni hamulec tarczowy i konieczna będzie zmiana felgi więc nie wiem czy jest sens małować. Fotek nowych nie ma bo za bardzo się nic nie zmieniło. Komentujcie i podsuwajcie nowe pomysły!!

Ladna powodzenia w nastepnych pracach :smiley:

Bardzo żadna. Super oponki. Pomalowałbym zacisk przednich hamulców na kolor skutera. Wywalić ew. również pomalować na kolor skutera przedni błotnik. Manetki jeżeli Ci się podobają zostaw, ale ja bym wstawić Hebożółte ew. ProGrip’y czarno-pomarańczowe. Ogólna ocena 9.5/10

Spoko ziom =) Piękna apka Jak na razie za wygląd - 8/10 Wygląda… łyso :stuck_out_tongue: Naklejki naklej i bd. cacy. Powodzenia

Ja bym właśnie naklejek nie naklejaż. Według mnie tak jest bajerancko a sam nie jestem fanem takiego “tjuningu” jak naklejki. :stuck_out_tongue: