Black&Orange SR by Marian

biala będzie swiecic na zolto a niebieska na jasno zielono. wiem to z wlasnego doswiadczenia. u mnie w apce tak bylo tylko w tych licznikach +2000

kupie jutro białą i niebieską diodę to się zobaczy. Właśnie wkurza mnie te żółtawe podświetlanie.

Chyba nadszedł czas na zmianę wału, po odpaleniu coś strasznie grzechocze, myślałem że to rolki ale został goły wał i nadal grzechocze, łożyska na wale są OK, jutro zwale ten cylinder i zobaczę co się dzieje. Możliwe że to tylko łożysko główki korbowodu. Jutro się okaże.
A ta w ogóle był rzeczoznawca i z ok 7dni mają być pieniążki, chłodnica założona, teraz czekam na czujnik i zakładam licznik.

I na ile wycenił stratył? :stuck_out_tongue:

Nie wiem, on mi nie powie, porobił aby zdjęcia, wypełnił jakiś papiery i tyle z jego strony

Oni Ci policzą takie grosze że ze śmiećhu byś padł … Mi w runnerce uznali szkode kompletną i na ile wycenili cały skuter?? Na 1900 zł … buhahahaha

ile wycenią to wycenią, przecież nie będę się z nikim kłócił, wsadziłem w nią 140zł

Zdjąłem dziś cylinder i nie jestem zachwycony, wymieniłem łożysko igiełkowe na główce korbowodu. Cylinder nadaje się do szlifu a tłok na złom. Fotki:

Oraz trochę powyżerało denko tłoka:

Co do cylka to wsadzam chyba 70 jak się coś trafi i przy okazji zmieniam wał. Na razie jeżdżę na tym tłoku i cylku.

Skończyłem podświetlanie zegarów i wyszło ok. Jak na dwie diody śr. 10mm to dobrze. :

no zegary wyglądaja całkiem całkiem :smiley: NO z tym cylem to nie za przyjemnie no ale jak jeszcze jeździ :stuck_out_tongue: Jaka 70 planujeszł?

70 jaka się trafi ale na pewno coś z firmówek. Myślę nad małossim.

Nie wiem zobaczcie czy on startuje z dobrych obrotów, czy nie są za duże:
http://w863.wrzuta.pl/film/3YueFpEEJRp/obroty
Filmik może być jeszcze niedostępny

I jeszcze jedno rozglądałem się za cylindrami i znalazłem motoforce 70ccm nowy za 470zł, czo płaca się go kupić czy nie.

Ja myślę że trochę za wysokie, ale nie zajmuj się tym do wymiany cylka.

Cylek jeszcze nic pewnego, a mam w garażu jeszcze niebieskie sprężynki to zmieńię je może jutro. Dziś już nie zdążę.

ja mam to samo , :smiley: muszę dać miększe sprężynki , bo zniszczę nowy cylinder a go docieram

O i znowu sr leży w garażu, od pewnego momentu na wolnych obrotach zaczęło coś walić. Rozebrałem silnik wymieniłem uszczelniacze łożyska i wał na używany. Jednak problem pozostał tylko jeszcze mocniej wali. Postaram się nagrać filmik. W między czasie kolejny cylinder idzie na przetop. Na razie jest wsadzony ale nie wróże mu długiej przyszłości. I teraz mam problem co robić czy zamówić nowy cylinder nowy wał i liczyć że coś się poprawi, czy wrzucić ją do worka i na strych :mrgreen:

A druga strona medalu to pzu wypłaciło pieniądze i jestem mile zaskoczony że za tak małe szkody tyle pieniędzy dostałem :shock:

rób srk’e bo fajny sprzęcik :smiley: , odrenuj ładnie i daj do maszyn użytkowników

Wow… za 1200 to mozesz poszalec :stuck_out_tongue:

Z tego zostało mi już 50zł :-/

to co ty takiego kupowales ze juz nic nie zostalo?

Zapisałem się na prawko kat A i B.

Chyba masz w garażu wehikuł czasu albo mieszkasz na innej planecie skoro u Ciebie jest już 12 grudnia :smiley: Zapłaciłeś 1150zł za obie kategorie?

On jeszcze przecież kupował chłodnice itd. Reszte do prawka starszy dołożył o ile się nie mylę. Marian, czekam na odpowiedź PW.

Resztę sam uzbierałem, za A i B zapłaciłem 2000 oczywiście plus lekarz i inne opłaty. A o co chodzi z tym grudniem bo jakoś nie łapie.