Black&Orange SR by Marian

weź ją na końcu zaokrąglij i będzie git

Po co i tak kupie nową to tylko tymczasowe rozwiązanie.

Ładna Apka :wink: Widać że włożyłeś w nią dużo serca xD ale jak widać opłacało się :wink:
pozdroo

Dawno tu nie zaglądałem ponieważ prawie 2 miesiące nie miałem neta :-/
Zrobiłem kopnik mniej więcej tak jak być powinno,
A teraz niewielki UP, szkoda tylko że ten smutny.
Jednym słowem wał poszedł na emeryturę, i nie wiem co teraz zrobić czy kupić nowe łożysko i całą korbę czy kupić sprawny używany wał, chodzi mi aby przejeździł jeszcze ten sezon.
Seryjny używany wał można kupić za ok 100zł więc chyba to będzie dobre rozwiązanie.
Nawiasem mówiąc kupiliśmy z ojcem moto ale jeszcze się nie pochwalę co to bo muszę kupić 3 owiewki :smiley:

Aprillia piękna. Na zacisku napis brembo chyba tak pomaluj to będzie ładnie wyglądało.

siema aprilka fajna daje 8/10

Wracając dziś ze szkoły, dochodziły dziwne dźwięki z przedniego koła. Myślałem że klocki hamulcowe, ale okazało się że rozleciały się łożyska w przednim kole. Przy okazji zmiany łożysk zmieńiłem uszczelniacze i olej w lagach. Łożyska kupie dopiero w poniedziałek bo dziś już sklep był zamknięty. Obecny stan skutera:

zanim przeczytałem posta myślałem ze zaliczyłes dzwonek :smiley:

ja też

No i wykrakaliście z tym dzwonkiem :-/
Na jednokierunkowej babka chciała wjechać na miejsce parkingowe, i mnie nie widziała i najechała mi na przód. Chciała dać mi 150zł, skończyło się na wezwaniu policji dla niej mandat 300zł i 6 punktów. Jutro jadę złożyć papiery do PZU, niedługo zobaczymy ile ubezpieczyciel wypłaci. Na pierwszy rzut oka niby nic ale poszły mocowania lampy, pękła czasza, przedni błotnik, no i chłodnica. Fotki:

Ja tam bym poprawił jeszcze z rozpędu z buta zanim by psy przyjechały <joke> … Mam nadzieję, że odszkodowanie starczy na opłacenia mandatu i naprawę uszkodzeń…

Miałem taki sam przypadek ;/ tylko ze jeszcze Stalkerem… A od chłodnicy zaczepy poszły czy pękłaż

rzeczoznawca przyjedzie jeszcze pewnie z ubezpieczalnie także popraw to jeszcze z buta i z pałki!! :slight_smile:

Ja mandatu nie dostałem to ten co we mnie wjechał dostał 300zł, no muszę coś jeszcze tam podłubać. A do chłodnicy to lampa wpadła w chłodnice i źleciał płyn. więcej nie wiem bo na razie tam nie grzebie.

Ja bym to jednak troszkę poprawił, przerysuj mocniej plastiki itp… Może jakieś małe pęknięcie?

Marian napisał:

Na jednokierunkowej babka chciała wjechać na miejsce parkingowe, i mnie nie widziała i najechała mi na przód.

A dokładniej to jak było? Jak ci najechałaż

możesz ewentualnie porysować trochę te czasze ale niewiele ( po się połapią) bo i tak będziesz musiał ja wymienić skoro poszły mocowania , a tak może jeszcze dostaniesz kasę za lakier

Jechałem jednokierunkową przed samochodem, samochód się zatrzymał myślałem że puszcza pieszego albo coś. A ty zapaliły się białe światła i cofa prosto na mnie. A najlepsze policjant mówi: Gdzie ma pani lusterko wewnętrzne?? A ona odpowiada: Kiedyś była ale teraz już nie ma. I jeszcze policjant dodał: to radze zainwestować bo za takie coś to można dowód stracić :mrgreen:

Marian, jeszcze pokrzyw felgę - za naprawę wezmą grosze a Ty dostaniesz za oddzielnie felgę :smiley:

Tak chciałem zrobić z zawieszeniem bo mam drugie, ale to za słabe uderzenie było żeby to się stało