Może się nie znam ale myślę że jest tak jak mówi mumin_ …
Widze że zaraz trzeba będzie interweniować bo się zaczyna kłutnia robić. Ogarnąć się obaj bo inaczej warny się posypią
Ale mumin też ma się czym pochwalić :roll:
To właśnie widać że nie wiesz co jest w Niemczech HAHAHA chłopcze wracaj do lasu…
mumin_ napisał:
ALe na zachód to nic specjalnego bo na CS praktycznie w kazdym siedzi mocne EVO lub jeszcze wieksze cuda … :roll:
No właśnie w prawie każdym siedzi evo a nie klasa 2fasta…
Hehe chłopcze nawet nie wiesz co to Customshow a się wypowiadasz… Customshowach chodzi o jaki najlepszy wygląd a nie mechanikę…
Spodziewałem się, że znajdą się wypowiedzi biednych zazdrosnych dzieci…
mumin_ napisał:
Maichalos trochę o zachodnim tuningu wiem bo cala moja rodzina mieszka w holandi a siostra w niemczech
Po pierwsze to nic mnie nie obchodzi, gdzie twoja rodzina mieszka… I jak widać nic nie wiesz o świecie tuningowym na zachodzie… Jadąc po Niemczech nie spotkasz customa na ulicy…
mumin_ napisał:
masz u mnie respekt
wiesz co mnie obchodzi respekt frajera z polski co nie zna się na tuningu…
Mini upik:
Ja tam nie chce nic mówić ale rudy tak śmieci że to jest koniec 3 jego posty nie wnoszą nic do tematu same pierdoły a pozniej się dziwicie że syf a co do skuterka to mysle ze 150 to nie będzie chyba problem przy takim tunie ale michalos opłaca ci się dawać tyle kasy zeby przejechać250 km i nowy tłok zakładać chyba ze to robisz tylko na wyścigi to sory
Zbychoo, rox jest robiony na customshowy, nie do jazdy… Polerka maxymalnie dobra
A no to chyba że tyle ze moim skromnym zdaniem po co mu taki drogi cyl jak go nie będzie widać a skut jest pod customshow
A można coś zarobić na tych customshowach :?: Bo wywalanie takiej kasy na kibel to śmiećh na sali A tak, tak… Wiem, michalos zaraz przyjdzie i będzie od dzieciuchów zaglądających mu w portfel wyzywał…
A co do skutera to… zajebioza istna i stuprocentowa Pewnie moje zdanie wobec takiego tunera jak on się nie liczy, ale to forum do tego właśnie jest, żeby wyrazić swoją opinię
Generalnie to setup spoko. Mam tylko jedno zastrzeżenie… gdzie ten custom?
Bo puki co to ja widzę skladanie klocków lego…
Polerkaż To jest standard.
Kierownica downhillowałStandard.
Podwyżka amoraż Standard.
Dłubanie plastików? Standard.
Gdzie ten custom?
Mowisz michale, że wiesz co to zachodni custom. To czemu robisz zwyklego skladakaż
Puki co, wymieniasz tylko części na ladniejsze mocniejsze…
Ale nie widzę tu customowych planow.
Customu nie ceni się za umiejętność ladnego skomponowania elementow i kolorków, chociaż to też jest ważne.
Ale najważniejsza jest innowacyjność. Tu jej nie ma.
Wydech na switchu, wywalenie standardowego amora i zrobienie amortyzacji centralnej.
Itp, itd.
Mam nadzieję, że kminisz o co mi chodzi.
yyy…
Reaper napisał:
Bo puki co to ja widzę skladanie klocków lego…
Polerkaż To jest standard.
Kierownica downhillowałStandard.
Podwyżka amoraż Standard.
Dłubanie plastików? Standard.
Po pierwsze nie mam kierownicy downhillowiej.
Po drugie nie mam podwyżki amora…
Reaper napisał:
To czemu robisz zwyklego skladakaż
Po trzecie nie robię zwykłego składaka, radzę przeczytać projekt od początku albo nauczyć się czytać.
Reaper napisał:
Ale nie widzę tu customowych planow.
Po czwarte nie da się przelać mojej wizji “na papier”.
Reaper napisał:
Ale najważniejsza jest innowacyjność. Tu jej nie ma.
Kup sobie okulary lub szkła kontaktowe jak jej tu nie widzisz.
Reaper napisał:
Wydech na switchu, wywalenie standardowego amora i zrobienie amortyzacji centralnej.
Może jeszcze silnik włączany na pilot jak kiłejach.
Popatrz sobie ile skuterów na CS ma centralne amory…
Nie wiesz, co komponuje, co robię a już mówisz że źle robie… czarodzieją??..medium??.. nie wiem jak to zrobiłeś, ale jesteś dobry xD.
Widzę, że jest dużo więcej nie zadowolonych widzów, ale ch*j mnie to obchodzi…
bo jak byś cie wiedzieli to Custom jest odzwierciedlenie artysty…customera…twórcy…
Robię go tak żeby mi się podobał…
Pozdrawiam
michalos
EDIT:
Xarmac napisał:
Pewnie moje zdanie wobec takiego tunera jak on się nie liczy, ale to forum do tego właśnie jest, żeby wyrazić swoją opinię
Nie, nie… Przecież bez takich ludzi jak ty nie było by forum albo nikt by na nim nie pisał
Nie, my chcemy tylko powiedzieć że za bardzo myślisz że jesteś THE BEST bo masz fajowy skuter który ma iść na CS …
michalos napisał:
Po pierwsze nie mam kierownicy downhillowiej.
Po drugie nie mam podwyżki amora...
Pisałem ogólnie typowe przeróbki spotykane praktycznie wszędzie.
Nie masz downhilowej ale masz emke... to też standard :D
Podwyżki amorka nie maszł To po co ja wymieniasz w spisię częścię
michalos napisał:
Po trzecie nie robię zwykłego składaka, radzę przeczytać projekt od początku albo nauczyć się czytać.
Przeczytałem dokładnie. Kilka razy... i dalej dla mnie jest to zwykły składak... no może nie zwykły, bo z drogich części.
michalos napisał:
Po czwarte nie da się przelać mojej wizji "na papier".
Każdą wizję da się przelać na papier. Wystarczy trochę wyobraźni i inteligencji.
michalos napisał:
Kup sobie okulary lub szkła kontaktowe jak jej tu nie widzisz.
Okulary kupić można... inwencji twórczej już nie bardzo.
michalos napisał:
Może jeszcze silnik włączany na pilot jak kiłejach.
Jeśli Cię taki pilocik rajcuje to proszę bardzo :D
michalos napisał:
Popatrz sobie ile skuterów na CS ma centralne amory...
Nie wiele... i nie mow mi, ze nie widzialem skutera na customshow, bo bylem na kilku imprezach scooter-attack i więcej skuterów widzialem niz TY w calym swoim życiu :D
michalos napisał:
Nie wiesz, co komponuje, co robię a już mówisz że źle robie... czarodzieją??...medium??.. nie wiem jak to zrobiłeś, ale jesteś dobry xD.
Tego co robisz to chyba nikt nie wie. Ja wnioski wyciągam z tego co czytam.
Czy gdzieś napisalem, ze robisz źle? A moze wyczytales w moich myslach, ze ja sobie tak pomyslalem? W takim razie kto tu jest medium?
michalos napisał:
Widzę, że jest dużo więcej nie zadowolonych widzów, ale ch*j mnie to obchodzi...
bo jak byś cie wiedzieli to Custom jest odzwierciedlenie artysty....customera..twórcy...
Robię go tak żeby mi się podobał...
Zgadza się, robisz pod siebie (bez skojarzeń). Ale jeśli ten skuter ma być odzwierciedleniem artysty to sory, ale z tego co do tej pory zaprezentowałeś, to artysta z Ciebie taki sam jak z Dody.
michalos napisał:
Pozdrawiam
michalos
Również pozdrawiam i no offence.
Krytyka powinna być motorem napędzającym działania, aby obiekt krytykowany stawał się coraz lepszy.
MOCNE :P HOKSTER
Więc tak ten rox nie jest zwykła bardzo dużo kasy i wysiłku jest w niego włożone Mi się podoba i jestem ciekawy co z tego wyjdzie i chciałbym mieć szanse kupowa takie części i tak tuningowac skuta
michalos weź się tak nie denerwuj to jest forum nie wszystkim musi się podobac twój skuta jak to się mówi “o gustach się nie dyskotuje”
A co do ludzi co krytykują michalosa to powiem jedno : nie twierdze że nie macie pojęcia o tuningu i custom planach, nie wiem ile umiecie itp, ale żeby coś krytykować trzeba najpierw cos zrobić żeby póżniej móc krytykować innych, a opieprzyc to kazdy umieć. :-/
Nie jestem po niczyjej stronie w tej kłótni, ale powinniście wyluzowac :evil: :!: :!: :!:
Ortografia
[ Dodano: 2009-01-08, 18:15 ]
sorki za te błedy bede teraz bardziej uważac
Stworzyłem ten portal i to forum… to chyba daje mi jakieś prawo do krytyki
Nie twierdze, ze nie zostalo wlozone w roxa duzo pracy.
Ba, na pewno bylo tam od cholery dlubania, grzebania, nie mowiac juz o nerwicy jakiej można dostac przy decydowaniu się na poszczegolne części.
Ale w/g mnie, zeby nazwac skuter customem, to trzeba zrobić cos więcej niz wlozyc nowe, wypasione części i dlubnosc w plastiku.
Ciesze, się ze pojawiaja się nowe projekty i to wielkoskalowe. Ale smuci mnie, gdy wlasciciel i tworca takiego projektu uwaza się za Bóg wie co, a każde slowo krytyki traktuje jak atak na swoją osobę. Do tego jeszcze zamiast kontrargumentować - wywoluje zwykle pyskówki.
No offence to all
Michalos sorry ale moim zdaniem jesteś z deczka zarozumiały … Co do skutera to owszem, zapowiada się ciekawa maszyna. Czekam na dalszy up twojego “dzieła”
Wino napisał:
Michalos sorry ale moim zdaniem jesteś z deczka zarozumiały ... Co do skutera to owszem, zapowiada się ciekawa maszyna. Czekam na dalszy up twojego "dzieła"
zakochany jest w sobie i tyle no i może w swoim roxie ;] regis niszczy jak zwykle ;P jeżeli nie chciałeś krytyki oraz wypowiedzi innych to po co wrzucasz skuter na forum ?? niee kazdy będzie się spuszczał na twojego skuta niestety taki jest świat roxa s-t np wiele osób skrytykowało ale nikt :P się nie znęcał lirycznie na forum ;]
michalos napisał:
Popatrz sobie ile skuterów na CS ma centralne amory...
To co że mają, Yamaha aerox jest jednym z najczęściej kupowanych skuterów do customu na CS itd a mimo to też ją kupiłeś.
Nie widzę nic na przeszkodzie żeby zrobić kolejnego roxa z centralnym amorem.
Albo zrób jeszcze lepszy myk, zrób roxa ze skrzynią biegów od silnika AM6, na forum jest temat o tym. Wtedy to będzie mega custom i nikt nie będzie się czepiał że źle jest a Ty nie będziesz się musiał tak wkurzać że Cię krytykują niektórzy.
Siema chłopaki!
Mała zmiana planów.
Paczka spakowana (kartery+cyl) i leci jutro do siędziby Scooter-Attack.
Będą rozwiercane kartery i cyl przez kolegę pracującego w SA.
Jest to ta sama osoba, która rozwiercała, składała i regulowała draga SA.
Od razu mówię, że robi mi wyjątkowo silnik i normalnie wszystkim nie robi.
Cyl jest już rozwiercony przez MSC. Ale po dłuższym zastanowieniu stwierdziłem, że jak się bawić to bawić się na całego Język. (cyl był po rozwiercie racing) Zdecydowałem, że chce mieć maxi porting. Więc zgłosiłem się do MSC, ale nie ma teraz czasu… Ale regulacja będzie przez MSC.
Możliwe że w przyszłym tygodniu będę miał nowy zapłon i jeszcze kilka ciekawych części.
Pozdrawiam
michalos
Mafioz napisał:
o co że mają, Yamaha aerox jest jednym z najczęściej kupowanych skuterów do customu na CS itd a mimo to też ją kupiłeś.
Nie widzę nic na przeszkodzie żeby zrobić kolejnego roxa z centralnym amorem.
Albo zrób jeszcze lepszy myk, zrób roxa ze skrzynią biegów od silnika AM6, na forum jest temat o tym. Wtedy to będzie mega custom i nikt nie będzie się czepiał że źle jest a Ty nie będziesz się musiał tak wkurzać że Cię krytykują niektórzy.
Amor centralny nie… Wymyśliłem coś ciekawszego ale nie wiem czy się uda

Ci którzy nie wierzą we mnie lub w mojego brata zapraszam na wyścig i zobaczmy kto naprawdę lepiej zna się na tuningu.
michalos napisał:
Amor centralny nie... Wymyśliłem coś ciekawszego ale nie wiem czy się uda :-D
No i teraz zaczynamy zbliżać się do czegoś konkretniejszego.
Jestem bardzo ciekawy co wymyśliłeś.
michalos napisał:
Ci którzy nie wierzą we mnie lub w mojego brata zapraszam na wyścig i zobaczmy kto naprawdę lepiej zna się na tuningu.
Ludzie wierzą w to co widzą :D
Pozdro i czekam na jakieś konkretniejsze info odnośnie tego co wymyśliłeś.
skuter na pewno będzie ładny i bardzo dobrze jeżdził … ale za duzego customu tu nie będzie …
troszkę mi się wydaje ze będzie tak jak z pewnym samochodem o którym kolega mojego brata powiedzil … samocho rodzinny tata kupił mama daje kase na tuning a syn rozbije …
chyba troszkę wydaje ci się ze kasa i to co robisz z skuterem robi z ciebie lepszego czlowieka … tez mialem tak na poczatku kiedy zrobilem mojego customa … ale z czasem zmadrzalem czego i tobie zycze
pokój … :lol:
a co do CS to żeby cos tam zwalczyc to musisz wymyśleć cos duzo bardziej ciekawego … :roll: :564:
mumin_ napisał:
. ale za duzego customu tu nie będzie ...
A twój to może będzie haahahaa Jeszcze nic nie napisałem o planach odnośnie optyki, ale już wiesz że customu nie będzie, bo twój jedyny najlepszy na świecie HAHAHAHA
A po za tym sam zarabiam na te części....
Mały up. Przyszła paczka z przełożeniami primary Malossi 13/44.