Witajcie Panowie, jestem mocno (nawet bardzo) napalony na SR ale ciągle z tyłu głowy "siedzi" Kymco Downtown… Pierwotnie moim zamysłem był turystyczny skuter w stylu "krążownika" czyli choćby Kymco (Burgman lub Sym) do lajtowego śmigania tu i tam, czasem z pasażerem a czasem bez. Po wizycie w salonie (mają Kymco i Aprilkę)…zwariowałem
Miałem ten sam dylemat. Kymco wcale jakoś praktyczniejsze nie jest. Jedynie schowek pod tyłkiem ma większy, że 2 integrale wejdą. Tutaj tylko jeden integralny a drugi to najwyżej otwarty. Co do komfortu siedzenia, to mam prawie 190cm i na Aprilce siedzi mi się bardzo dobrze.
No to muszę Cię zmartwić, raczej już Ci nie przejdzie. Ja też najpierw napaliłem się na Downtowna... Dopóki nie usiadłem na Aprilce, a po pierwszych jazdach już nie było żadnego dylematu... Nie wiem, czy ma to dla Ciebie duże znaczenie, ale na Downtownie do 10.000km zaliczysz 6,5 przeglądu (średnio po ok. 300zł)... Na Aprilce zrobisz dwa przeglądy po ok. 350-400zł... ;)))
Nie jestem do konca pewien czy dobrze lapie oco kaman... np: mam zakret w lewo wchodze w zakret odpycham lewa reka kierownice skuter sie przechyla w lewo... lekko odpuszczam zeby nie przechylac sie dalej... a jak prostuje przyciagam lewa czy odpycham prawa?
Mniej więcej... Przy zakręcie w lewo, lekkie pchnięcie od siebie inicjuje zakręt w lewo... Trzeba to poćwiczyć tak, żeby to był odruch, bo naturalny ruch jest niestety odwrotny... Dobrze jeszcze poćwiczyć balans ciałem... trochę jak na nartach... ;))) Dla wyprostowania robisz lekki ruch odwrotny - czyli prawą ręką... ;)))
Witam dzis nareszcie odebralem swoja Apke... Jest bardzo wygodna i dobrze wchodzi w zakrety... szybko sie wkreca na obroty ale nie nabiera predkosci zbyt szybko (przy 7tys obrotow max 50-60) Czy to normalne ze jak pierwsze dwa razy silnik si rozgrzal to tak dziwnie smierdzialo... wystraszylem sie pierwszy raz myslalem ze cos sie pali he he
Normalne, musi się wypalić olej, użyty do konserwacji metalowych elementów (tłumik)... Przy 7k 50 km/h (licznikowe) to coś mało... ale musisz dobrze poobserwować... żeby emocje opadły... ;))) +++ Wczoraj zrobiłem test prędkości maksymalnej z plecaczkiem... Łączna waga 175kg... Prędkość maksymalna 107-108km/h (realne)... :)))
No wlasnie mi tez sie wydalo troche malo 50km/h przy 7tys i bardzo szybko sie wkreca na obroty, moze jest przyblokowany. Jutro na spokojnie sprawdze na prostej...
Dlatego ta prędkość maksymalna, to dość egzotyczna kategoria i zazwyczaj w specyfikacjach niepodawana. Przy VMax duże znaczenie ma kierunek i prędkość wiatru, ustawienie szyby, strój motocyklisty, pozycja, akcesoria (kufer), no i oczywiście waga... ;))) Ps. A nawet fakt zatankowania do pełna (około 12kg)
a nawet to czy gość ma bary jak pływak czy jak chudziak - czyli ogólnie rzecz biorąc: pole powierzchni czołowej. Gość 4cm wyższy, 2cm szerszy w barach lub w obszerniejszej kurtce i nagle się okazuje że powierzchnia czołowa wzrosła o 10%. Do tego warunki zewnętrzne podczas pomiaru - to wtrysk wiec zapewne bez korekcji wysokościowej albo z jej estymacją i jakimś algorytmem. Temperatura powietrza, opon, ciśnienie w kołach, temp asfaltu - no i na koniec korekty autoadaptacyjne w ECU- czyli ma wpływ na to ostatnie kilka km jazdy,wykorzystywane obciążenia (uchylenia przepustnicy)..itd..np to czy do Vmax dochodzi sie z manetą do oporu (tryb WOT - Wide Open Throttle) czy odkręcając systematycznie. Wiec czy to bedzie 107km/h czy 115km/h to sprawa mocno względna nawet w różne dni w tym samym pojeździe.
Tak,zwłaszcza że po drodze jest skrzynia CVT pożerająca bliżej niesprecyzowane ilości Nm w zależności od temperatury układu przeniesienia napędu. To produkt wielkoseryjny wiec zapewne są takie co pojadą 105 i takie co pojadą 115
W sumie mnie wystarczy jak po dotarciu będzie w stanie jechać po trasie za miastem ze stałą prędkością 90km/h. Wtedy to nawet 300km mogę jechać bez stresu. Ale jeśli przy 50km/h ma 7k obrotów... cóż,ja dzisiaj wreszcie odbieram! Będę musiał pokrowiec kupić i może blokadę na tarczę. Macie uchwyt na tel/nawigację? Chętnie bym nota 3 wykorzystywał i tu jako nawigację.
Myślę, że to był zły odczyt... Przy CVT silnik nie jest sprzęgnięty ^na sztywno^... Najpierw wchodzi na obroty, a potem przyspiesza i odczyt obrotów trzeba zrobić po ustabilizowaniu prędkości... ;)))
W sumie zawsze tak jest tylko przy dobrze wyregulowanym CVT i obrotomierzu to najlepiej widać - że znacznie więcej energii (gazu) potrzeba do rozpędzenia się niż do utrzymania prędkości. czyli na full manecie bujac sie do np 70km/h po czym odpuscic i dalej te 70km/h jechac
Odebrałem wreszcie! Przejechałem dziś chyba z 15km. Frajda nieziemska. Mimo,że mokro i pada nie ma problemów. Max jechalem licznikowe 76. Przy 70 ma niecałe 7k obrotów. Czasem jakiś odchył,zależy jak się przyspieszało,szybko czy stopniowo. Spalanie pokazuje mi,że na 1l przejadę jakieś 25-27km. Czyli średnio 4l/100km. Zobaczymy jak będzie jak się ustatkuje. Panu na stacji benz pojazd się spodobał :D