Dokładnie - Do drugiego kasku muszę dokupić jeszcze taki kit tzn. zestaw montażowy żeby przekładać sobie centralkę interkomu w zależności z którego kasku zapragnę w danej chwili korzystać cena ok.100 zł
Witam w gronie Aprilowców :) Zakupiłem skuter 2 dni temu, dzisiaj go zarejestrowałem, jutro odbieram i ruszam w pierwszą przejażdżkę :) Dzięki za rady co do oświetlenia, powoli zacznę zamawiać żarówki. Możecie mi powiedzieć coś więcej co do osiągów skutera? Jaki udało wam się osiągnąć największy v-max, przyśpieszenie do 100 (o ile ktoś to mierzył :P). Dowiedziałem się w salonie, że skuter jest bardzo podatny na tuning, czy orientował się ktoś może co do tego tematu. Ja jeśli będę chciał coś robić w tym kierunku to zapewne zwiększyć przyspieszenie. Dostałem informację, że wymiana tłumika, wtrysków i chip mogą sporo polepszyć jego osiągi. Jeździliście nim może w dalsze trasy? Coś typu 100-200-300 km? Z góry dzięki za odpowiedź :)
Widziałem gdzieś do niego tłumik, że niby po zmianie coś tam mocy dostaje. Ale koszt rzędu 1500zł... Trochę mija się z celem.
Ja jedyny tuning jaki będę planować to ewentualny montaż kufra i zmiana żarówek :P
Witamy w klubie... W ramach docierania SR MAX-a nie powinieneś przekraczać 8k obrotów... W praktyce pozwala to osiągnąć realną prędkość 75-80km/h. Odkręcenie na maxa pozwala rozpędzić się do blisko 110km/h (realnie). Szczerze mówiąc to w zupełności wystarcza do zwykłego przemieszczania się. Ma całkiem niezłe przyspieszenie pomiędzy 80 a 100km/h, bardzo pomagające przy wyprzedzaniu. Tak na ucho (obroty), to powiedziałbym, że realnie na dłuższej trasie można będzie nim pojechać 90-95km/h (cały czas piszę o realnej prędkości).
Dotychczas ze względu na chłodną pogodę nie robiłem nim dłuższej trasy niż 100km... minęła niezauważenie... :)))
Można w nim wymienić wydech i wariator, co może nieco zwiększyć osiągi, ale moim zdaniem kompletnie nie ma to sensu ze względu na koszty... Zgadzam się tu z Cruelem... dodatkowy koń, dwa, czy trzy naprawdę nie są potrzebne... Jak zatęsknię za większą mocą, to zrobię A... ;)))
Gratuluję Marcin zakupu, myślę (a nawet jestem pewien) że będziesz zadowolony z osiągów SR Max'a już na etapie docierania. Co do tuningu włoszki to owszem droga zabawa ale z drugiej strony brzmienie silnika na dedykowanym tłumiku LEOVINCE czy AKRAPOVIC coś pięknego.
Wracając jednak na ziemię to realne osiągi SR Max'a znajdziesz tu -> http://www.moto125.cc/f125cc/pruebas/item/567-apriliasrmax
Wiadomo ze tuning 4t nie nalezy do tanich, ale jak ktos ma na to fundusze to sie moze bawic mozliwosci jest wiele. Jesli chodzi o Akropovic to odradzam jest zdecydowanie za glosny i tylko przeszkadza w jezdzie, ale kto co lubi... Najbardziej popularne uklady wydechowe to Giannelli, Arrow, Malossi
No i dzisiaj ruszyłem, pierwsze 20 kilometrów zrobione :) Pogoda trafiła mi się idealna :) starałem się nie przekraczać 7k obrotów. Jak na razie podczas startu sporo aut mnie wyprzedza, ale mam nadzieję, że po dotarciu będzie mu szło trochę lepiej :) w weekend jeszcze muszę kupić kask, aktualnie jeżdżę w pożyczonym od kolegi, mam nadzieję, że te zapowiadane na weekend deszcze się nie sprawdzą. Pozdrawiam! :)
Wczoraj odebrałem Shark'a S900C i po krótkich oględzinach i zamontowaniu pinlocka ruszyłem na nocną przejażdżkę. Na jednej z stron internetowych wyczytałem, że producent w nowej revision tego kasku poprawił jedną podstawową bolączkę tego modelu czyli słabą wentylację - i tak też jest, zarówno wlot w szczęce jak i górne pracują prawidłowo i można wyczuć kiedy otwory są zamknięte a kiedy otwarte. Wiatr nie hula wewnątrz kaska natomiast wyraźnie czuć lekki ruch powietrza. Nie jestem w stanie zweryfikować zarzutu że S900C jest głośny powyżej 120 km/h bo takie opinie spotkałem, przy prędkościach rzędu 80 km/h praktycznie każdy integral będzie cichy i to mi wystarcza.
Kask jest niewiarygodnie wygodny aż nie chce się go ściągać do tego system pompowanych policzków działa jak trzeba (choć na razie gdy wyściółka nie jest ubita nie ma potrzeby z niego korzystać). Miła rzecz dla okularników to Easy Fit ułatwiający zakładanie i zdejmowanie okularów korekcyjnych. Blenda przeciwsłoneczna z filtrem UVA jest i działa prawidłowo choć z uwagi na późną porę nie miałem okazji z niej skorzystać. W każdym razie blenda nie opada na nos i nie koliduje z okularami (co podobno też nie jest rzeczą oczywistą w innych kaskach). Shark S900C wyposażony jest ponadto w deflektor nosa oraz podbródek i ma w pełni wyjmowaną wyściółkę. Jeśli dodać do tego 5 letnią gwarancję i 4/5 gwiazdek w testach SHARP to mnie więcej do szczęścia nie potrzeba - polecam ten kask z czystym sumieniem.
Mialem okazje miec ten model na glowie bardzo fajny kask Wodzu dobry wybor. Ja osobiscie wybralem Alairoh Movement First bardzo wygodny z dobra wentylacja. Co bylo moim zaskoczeniem, ze wcale nie potrzebuje pinlocka (jest tak dobra wentylacja ze szybka nie paruje) Pamietam jeszcze ze w moim starym kasku dokupilem tylko sama szybke anty cos tam... he he dokladnie nie pamietam co wogole nie parowala. Ciekawe czy jest mozliwosc do nowego, az z ciekawosci zapytam.
Pamiętaj Borix, że parowanie - lub nieparowanie kasku, jest oprócz jego konstrukcji - zasługą strug powietrza, które go opływają. W Aprilii, przy właściwym ustawieniu szyby, ten strumień powietrza jest dużo , dużo słabszy niż w innych konstrukcjach... Bez pinlocka może się nie obyć... przynajmniej przy niskich temperaturach... ;)))
A w jakiej pozycji macie ustawioną szybkę? Na najniższej, najwyższej czy pośredniej? :D
Mam 182cm i ustawione w najwyższej pozycji... Wiem, że trochę niższym bardziej pasuje pośrednia, ale to już każdy musi sprawdzić na sobie... Warto zauważyć, że najniższa pozycja, przy pochylonej sylwetce pozwala uzyskać wyższą prędkość maksymalną w granicach 5km/h... ;)))
No właśnie, miałem przestawić szybę ze środkowego położenia na wyższe ale z uwagi na zakup kasku integralnego wstrzymałem się gdyż potrzebuję tego nawiewu do właściwej wentylacji w kasku.
No to nie dziwię się, że Ci trochę wiało... ;)))
No wlasnie przy najwyzszym ustawieniu szybki moze sie nie obejsc bez pinlocka. Nareszcie jutro odbieram Apke i przedemna docieranie oby pogoda dopisala tylko. Czy ktos z was stosuje przy wiekszych predkosciach swiadomy przeciwskret? Jestem ciekaw czy na skuterze tez to dziala
Niestety... pogoda do Świąt nie dopisze... trzeba łapać krótkie chwile pomiędzy opadami w bardzo ciepłym stroju... :(((
Przeciwskręt działa rewelacyjnie... trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć... jest bardzo czuła... ;)))
Nie jestem do konca pewien czy dobrze lapie oco kaman... np: mam zakret w lewo wchodze w zakret odpycham lewa reka kierownice skuter sie przechyla w lewo... lekko odpuszczam zeby nie przechylac sie dalej... a jak prostuje przyciagam lewa czy odpycham prawa?
Witajcie Panowie,
jestem mocno (nawet bardzo) napalony na SR ale ciągle z tyłu głowy "siedzi" Kymco Downtown…
Pierwotnie moim zamysłem był turystyczny skuter w stylu "krążownika" czyli choćby Kymco (Burgman lub Sym) do lajtowego śmigania tu i tam, czasem z pasażerem a czasem bez.
Po wizycie w salonie (mają Kymco i Aprilkę)…zwariowałem
Borix napisał:
Nie jestem do konca pewien czy dobrze lapie oco kaman... np: mam zakret w lewo wchodze w zakret odpycham lewa reka kierownice skuter sie przechyla w lewo... lekko odpuszczam zeby nie przechylac sie dalej... a jak prostuje przyciagam lewa czy odpycham prawa?
Przyciąganie lewą a odpychanie prawą to to samo :)
A od jakiej prędkości to stosujecie? Bo wiadomo, że przy niższych to jak skręcamy w lewo to kierownica też w lewo.