To bede docieral tez na polsyntetyku, ale jeszcze troche musze poczekac. Swoja dziunie odbieram dopiero 30 marca bo jeszcze niema... Jak Druid pisal ze dobrze zakupic Nightbreak'ery to tez zakupie zawsze to lepsza widocznosc
Borix napisał:
To bede docieral tez na polsyntetyku, ale jeszcze troche musze poczekac. Swoja dziunie odbieram dopiero 30 marca bo jeszcze niema... Jak Druid pisal ze dobrze zakupic Nightbreak'ery to tez zakupie zawsze to lepsza widocznosc
Już po zakupie tych Osramowych Nightbreakerów pojawiły się nowe Phillipsy z podobną, a nawet chyba nieco lepszą jasnością, ale co istotniejsze z większą trwałością... Możesz więc spróbować je przetestować. Różnica ze zwykłymi halogenami jest widoczna... ;)))
Nie moge znalezc tych Philipsow masz jakies oznaczenia ich? Przetestowac zawsze mozna
Na przykład tutaj http://www.kolegaberlin.pl/product-pol-5213-Philips-H7-X-treme-Vision-130-Set.html
Ja jeżdżę do tej pory na OSRAM-ach... ;))
jeszcze philips GT150 Power2Night. A najzabawniejsze że kiedyś porównywaliśmy takie wypasione tuningowe philipsy za kilkadziesiąt zł z żarówkami Tungsram Megalight za 8zł ze stacji benzynowej i wyszło na to że Megalight równie dobry a 5x tańszy.
Wiesz, mogło i tak być, bo to należałoby z profesjonalnym urządzeniem do pomiaru strumienia świetlnego zderzyć...
Ja to zrobiłem tylko tak, że wymieniłem jedną żarówkę i zapaliłem oba światła... no i różnicę widać było dość wyraźnie, a teraz fakt, trzeba by to zderzyć z innymi żarówkami, co niechybnie zrobię jak mi się spalą, bo trwałość pewnie będą miały mniejszą... ;)))
No i przegląd po 1000km za mną i wreszcie spokojnie odwinąłem manetę na obwodnicy Wa-wy. Bez problemu doszedł do 122km/h licznikowo, czyli około 110km/h realnie. Przegląd bez problemów... olej dość czysty... koszt (robocizna + materiały) 380,-zł
W tym wszystkim najlepsze jest to, że następny przegląd... przy 10.000km... To lubię...
Mnie brakuje jeszcze 700 km do przeglądu - a ślimaczy się tak bo delektuję się każdym przejechanym kilometrem :P . Druid powiedz mi (skoro już mocniej przycisnąłeś) czy nie przeszkadza Ci szum i ziąb w Cabergu Rivera V2 bo mi zaczyna coraz bardziej doskwierać już przy 80 km/h no chyba że jechałeś tym razem w szczękowcu ... Bardzo poważnie rozważam zakup drugiego kasku i to integralnego a Rivera'ę zostawię sobie na upalne dni do miasta.
Co do kasku, to przyzwyczaiłem się do tego przeciągu... wręcz ... to jest urok skuterowania w porównaniu do jazdy puszką. Poniżej +5C zakładałem kominiarkę i było dobrze, dzisiaj było +12C i było super, chociaż były silne podmuchy wiatru. Wiesz, walor tego, że kompletnie nic nie paruje i widoczność jest doskonała jest naprawdę trudny do przecenienia.
Radziłbym Ci pożyczyć od kogoś taki kask i ocenić wrażenia z jazdy, zanim zainwestujesz... Z drugiej strony drugi kask też się może czasami przydać... ale ja użyłem go tylko raz na dość długiej trasie i ... z przyjemnością wróciłem do Caberga... ;)))
To że Caberg Rivera V2 to kawał dobrego kasku wiem doskonale - jest wygodny, przewiewny i bardzo zgrabny. Jego zalety potwierdzają rankingi popularności (patrz tabela na dole) http://infokaski.pl/ranking-kaskow-motocyklowych-w-2013/ absolutnie nie pozbywam się go a jedynie chcę ograniczyć jego zastosowanie bo jeśli kask jest przewiewny to tym samym musi być głośny. Mierzyłem kilka kasków HJC IS-17, AGV K-4 EVO, NOLAN N86 i SHARK S900C i ten ostatni najbardziej mi pasuje.
Dzieki choopaki za oznaczenia zarowek, napewno zakupie ktores z nich. Wczoraj i dzis pokrecilem sie troche po sklepach z ubiorem, i zakupilem komplet (kask, kurtka, rekawice, spodnie) Coraz blizej do poniedzialku troche za dlugo to czekanie ale jestem cierpliwy. Wodzu przymierzalem tez Sharka s900c bardzo fajny kask tylko nie wszystkie malowania mi sie podobaly... Pozdro
Też już o tym kiedyś pisałem, ale warto zainwestować - niewielkie zresztą pieniądze - w ledową żarówkę oświetlenia bagażnika. NIestety nie można jej wyłączyć (a czasami się przydaje), a pobiera 10W... Zastępcza ledowa tylko 1W... i wtedy niech się świeci... akumulatora nie rozładuje... ;)))
1 a 10 to duza roznica nastepna dobra rada oby wiecej takich... Pisales ze Twoja maszyna doszla do 122kmh licznikowych wymieniales Cdi?
Nieee... Pamiętaj jednak, że błąd licznika to około +10%... Realnie to około 109-110km/h... ale szczerze mówiąc to dosyć. Przy maksymalnie wysokim ustawieniu szyby i 46lt kufrze, to i tak rezultat z którego bardzo jestem zadowolony... Przelotowo da się jechać około 90-95km/h na długich odcinkach.
I jeszcze jedno śmieszne spostrzeżenie. Wcześniej nie wykorzystywałem chopperowych oparć na stopy, ale okazało się, że wtedy ciepłe powietrze z nawiewów leci prosto w nogawki spodni... W chłodne dni bardzo miły efekt... ;)))
Też sobie chyba przedstawię szybę w najwyższe położenie, będzie ciszej. Druid jak jedziesz sam bez obciążenia w jakim położeniu masz naciąg sprężyn z tyłu ?
Mam ustawione na twardo, bo często jeżdżę z zakupami i dość często z plecaczkiem... ;)))
Mam pytanie w związku z naciągiem tylnych sprężyn przy amortyzatorach - czy ich ustawienie ma wpływ na wysokość siedziska ?
Myślę, że ma niewielki wpływ, ale na wysokość siedzenia pasażera (zadu), natomiast w zasadzie nie powinno mieć wpływu na siedzenie motorniczego... ;)))
Tak też myślałem.
+++
Podjąłem decyzję odnośnie drugiego kasku - jedzie do mnie Shark S900C w czarno-białym malowaniu Creed Lumi (podobno po naświetleniu świeci w ciemności :) ) dam znać czy było warto.
No, jak dużo rozmawiasz, albo słuchasz muzyki, to to może mieć sens... ;)))